Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Με άλλη ματιά - «ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ» ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ

Κρατάτε βήμα σταθερό
Κι έχουμε ακοίμητον εχθρό!

 Ήτανε να μη βγάλει τα 'σώψυχά του ο Κούλης, ενώπιόν μας. Να αποκαλύψει, δηλαδή, αυτό που κρατούσε μέσα του, από σεμνότητα θέλεις, από σοβαρότητα, (λέμε τώρα, καμιά κουβέντα να περνάει η ώρα), από ο,τιδήποτε τέλος πάντων.
Το ότι ήταν πολιτικός κρατούμενος σε ηλικία έξι μηνών, στη χούντα !!!  Και δεν αναφερόμαστε καθόλου στο ουρανομήκες χάχανο που την ακολούθησε.
Αναφερόμαστε στο γεγονός ότι αυτή την πράξη αναγνώρισης της προσωπικής αντίστασης, της αντισυστημικότητας, της προσήλωσης στα ...ιδανικά, την ακολούθησαν αμέσως και άλλοι παράγοντες της δημόσιας ζωής. Με πρώτο τον ΔΟΛ. Τώρα που τρίβεται με το ΣΥΡΙΖΑ, δε μπορεί παρά να παρουσιάζει περγαμηνές αντίστασης στη χούντα -και αυτός- που από σεμνότητα θέλεις, από σοβαρότητα, (λέμε τώρα, καμιά κουβέντα να περνάει η ώρα), από ο,τιδήποτε τέλος πάντων, δεν τα είχε δημοσιοποιήσει μέχρι τώρα. Στο «ΒΗΜΑ», πριν από λίγες μέρες, δημοσιεύτηκε αρχειακό υλικό από την «Γενικήν Διεύθυνσιν Εθνικής Ασφαλείας του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως», (της χούντας και των πρώτων μεταπολιτευτικών χρόνων), όπου αποδεικνύεται ότι οι παράγοντες της εφημερίδας και δη ο ίδιος ο Λαμπράκης παρακολουθείτο από ασφαλίτες. Μάλιστα οι ασφαλίτες υπεύθυνοι εντέλλονταν:  «Παρακαλούμεν εξακριβώσατε αθορύβως και αναφέρατε». Αθορύβως, διότι θορυβωδώς οι Έλληνες κομμουνιστές πήγαιναν στα στρατόπεδα εξορίας για... διακοπές.

Μικρή η Ελλάδα και γνωριζόμαστε όλοι, μεταξύ μας. Το ποιοι πήγαν φρόνιμα και τακτικά με εκείνον που νικά, ανελλιπώς και με επιμονή την κάθε φορά, το ξέρουμε. Για περίπου 100 χρόνια τώρα ο ΔΟΛ (1922), ανακατεύτηκε με τις λάσπες, βρέθηκε πάντα με την πλευρά των αδικητών και πάλεψε σθεναρά για να προβάλει και να ντύσει με επιχειρήματα την ιδεολογία της ολιγαρχίας. Πολλά δημοσιεύματα καταπιάστηκαν αυτές τις μέρες με το βίο και την πολιτεία του ΔΟΛ. Στη διάρκεια της ναζιστικής Κατοχής, ο ΔΟΛ με εφημερίδες του τα «Αθηναϊκά Νέα» και το «Ελεύθερο Βήμα», (που κυκλοφορούσαν απρόσκοπτα), συμμετείχε σε εταιρεία που αποτελείτο από την ημικρατική Γερμανική εταιρεία «Mundus», που είχαν από νωρίτερα συστήσει τα γερμανικά υπουργεία Εξωτερικών και Προπαγάνδας και τον ΔΟΛ. Λίγο αργότερα,στη διάρκεια της επέμβασης των Αμερικανο-Άγγλων ιμπεριαλιστών, κατά τη διάρκεια του εμφυλίου, υπηρέτησε τον «αντικομμουνισμό».  Στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ, (νέος τίτλος) στο φύλλο της 2ας Μαρτίου 1948 δημοσιεύεται ολόκληρη η ανακοίνωση της στρατιωτικής διοίκησης Αθήνας για τη δολοφονία των υπερτριακοσίων νεολαίων, κρατουμένων στο Α'ΕΤΟ (Το Κόκκινο Τάγμα), στη Μακρόνησο: « Την 29η Φεβρουαρίου, άνδρες του στρατοπέδου Μακρονήσου, εις το οποίον υπηρετούν επικίνδυνοι κομμουνισταί, κατά την διάρκειαν θρησκευτικής τελετής επετέθησαν κατά της φρουράς του στρατοπέδου προς αφοπλισμόν της. Η τελευταία αμυνομένη έκαμε χρήσιν των όπλων και η τάξις απεκατεστάθη»... Στη διάρκεια της χουντικής επταετίας, τα έντυπα του ΔΟΛ κυκλοφορούσαν κανονικά. Το να μην είσαι με τη χούντα όπως η «Ελεύθερη Ώρα» του Κωσταντόπουλου, ή η «ΕΣΤΙΑ», έχει κάποια σημασία. Όση και η αντίσταση του Μητσοτάκη Μπαμπά, που ήταν εξόριστος στο... Παρίσι. Στη μνημονιακή εποχή, δεν υπήρξε αγώνας συνδικαλιστικός, λαϊκός ή άλλος που να μη συκοφαντήθηκε, δεν υπήρξε επιχείρημα υπέρ των μνημονίων που να μην τυπώθηκε, από το συγκρότημα του ΔΟΛ. Ε!! λοιπόν, θυμόμαστε.
Αν ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκει στον ΔΟΛ το άλλο του μισό, ας είναι. Όμοιος στο όμοιο και κοπριά στα λάχανα.
Οι πολιτικοί παράγοντες σε όλο τον κόσμο, αφού αποκαλύφθηκαν στα μάτια των λαών γύπες, προσπαθούν να φτιάξουν τη φθαρμένη εικόνα τους. Ο καθένας ό,τι έχει. Από αριστερό, από δεξιό, ακόμα και εγκληματικό.  Ο υπουργός Εξωτερικών του Ομπάμα, Κέρι, βρέθηκε στο Βιετνάμ. Οι ... Ομπαμαίοι, έχουν πάρει σβάρνα τον κόσμο, για να επιθεωρήσουν τα εμπεδωμένα «συμφέροντά» τους απανταχού της γης (και να τα εξασφαλίσουν από τους επόμενους που έρχονται χειρότερα αχόρταγοι). Θυμήθηκε και τόμαθε ολάκερος ο κόσμος, ότι σκότωσε τον επικεφαλής τμήματος των Βιετναμέζων ανταρτών, που ωστόσο τους νίκησαν, (οι αντάρτες). Σου λέει τώρα που ο πατριωτισμός θα πάει σύννεφο στην Αμερική, ας δηλώσω κι εγώ «ήμουν κι εγώ εκεί με τους Ούννους της Πατρίδας». Και φωτογραφήθηκε, σαν καουμπόης, στον μαρτυρικό ποταμό της βιετναμικής εποποιίας, Μεκόνγκ...