Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022

Όλοι στην απεργία και τις συγκεντρώσεις 9 Νοέμβρη – ΑΘΗΝΑ: 11:00πμ πλατεία Κλαυθμώνος (Υπουργείο Εργασίας),

ΕΡΓΑΣ-5-7

Η κυβέρνηση σκορπά φτώχεια και γεμίζει τη χώρα συντρίμμια 

Όλοι στην απεργία και τις συγκεντρώσεις 9 Νοέμβρη

ΑΘΗΝΑ: 11:00πμ πλατεία Κλαυθμώνος (Υπουργείο Εργασίας),

Η πολιτική της ΝΔ σκορπά φτώχεια και γεμίζει τη χώρα συντρίμμια. Η ανέχεια και η εξαθλίωση απλώνουν βαριά τη σκιά τους πάνω από τον ελληνικό λαό που μετράει ήδη και επισήμως το 1/3 κάτω από το όριο της φτώχειας. Την ίδια στιγμή στο έδαφος μιας ανεξέλεγκτης καπιταλιστικής κρίσης οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί οξύνονται επικίνδυνα, γεννούν πολέμους και απειλές για παγκόσμιες συρράξεις με πυρηνικούς αλληλοεκβιασμούς. Η πολιτική της εξάρτησης και της υποτέλειας που, σε συνέχεια των προηγούμενων, με ακραίους όρους υπηρετεί και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, εμπλέκει όλο και περισσότερο τη χώρα στον πόλεμο στην Ουκρανία, υπονομεύει τα κυριαρχικά δικαιώματα, πνίγει το λαό με τη θηλιά των νατοϊκών εξοπλισμών και των στρατιωτικών βάσεων, υφαίνει διαρκώς επικίνδυνα πολεμικά σενάρια.

Ο ζόφος της ακρίβειας και του πληθωρισμού που εξανεμίζουν μισθούς και συντάξεις επιχειρείται να παρουσιαστεί ως η νέα κανονικότητα. Αυτή στην οποία ο λαός, σύμφωνα με την κυβέρνηση, οφείλει να «προσαρμοστεί». Να μετράει καθημερινά τι θα κόβει από το σούπερ-μάρκετ, να κρυώνει σε παγωμένα και σκοτεινά σπίτια και να στερείται βασικές ανάγκες, όπως αυτή της δημόσιας υγείας.

Την ίδια στιγμή τα καρτέλ των «παρόχων» της ενέργειας και το μεγάλο κεφάλαιο μπουκώνεται με επιδοτήσεις και μετράνε κέρδη δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ. Απέναντι σε όλα αυτά η κυβέρνηση τάζει voucher και ψίχουλα αυξήσεων… στο μέλλον. Προκαλούν!
Είναι αυτοί που έχουν την ευθύνη για όλα όσα συμβαίνουν. Και ο ελληνικός λαός δεν έχει τίποτα να περιμένει από τους θύτες του. Από τη ΝΔ και από όλα τα κόμματα που υπηρέτησαν ή ακόμη και που προσαρμόστηκαν και συμμορφώθηκαν με τη βάρβαρη πολιτική της. Το εκλογικό παραβάν, που όλοι αυτοί για μια ακόμη φορά διαφημίζουν, δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα προπέτασμα για να κρύψουν πίσω του αυτή την αλήθεια. Και καμία διέξοδο δεν έχει να περιμένει ο λαός από τις εκλογές.

Μπορούμε! Να πιστέψουμε στη δύναμη των λαϊκών αγώνων!

Η μόνη ρεαλιστική διέξοδος για το λαό και τον τόπο βρίσκεται στους αγώνες του. Σε αυτούς φωλιάζει η ελπίδα. Αγώνες σαν αυτούς φτιάχνουν την ιστορία των λαών του κόσμου.

Τους αγώνες που φοβούνται και για αυτό προσπαθούν να τους φιμώσουν με το νόμο Χατζηδάκη, με τα δικαστήρια και την αστυνομική βία και καταστολή.
Παρά τις τραγικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, με τη συμφωνία όλων των βασικών δυνάμεων του συνδικαλιστικού κινήματος (των παρατάξεων των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ-ΠΑΜΕ) σε συνέχεια της προηγούμενης στάσης τους, φρόντισαν στις αρχές Σεπτέμβρη να ορίσουν μια απεργία για το Νοέμβρη. Για να εκτονώσουν δύο μήνες μετά τη συσσωρευμένη οργή, χωρίς καμία προοπτική συνέχειας.

Κόντρα στις βουλές των ρεφορμιστικών ηγεσιών να μετατρέψουμε την 9η Νοέμβρη σε εφαλτήριο αγώνων. Με τη μαζική συμμετοχή στην απεργία και τις συγκεντρώσεις.

Ενάντια στην πολιτική της ακρίβειας και της φτώχειας. Πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.
Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα και την απεργία. Κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη.
Όχι στους εξοπλισμούς και τις νατοϊκές συμφωνίες. Να σταματήσει κάθε εμπλοκή στον πόλεμο.
Αγώνας για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής τους.

ΕΡΓ.Α.Σ.