Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Το "αναπτυξιακό έργο" του Δημάρχου και η πραγματικότητα

Αγαπητοί συμπολίτες,
Όσοι για κάποιο λόγο περάσετε από την κεντρική πλατεία, θα δείτε ένα βουνό από χώμα και μια σκαμμένη πλατεία που θυμίζει βομβαρδισμένη πόλη. Την ίδια εικόνα και έκπληξη αισθανθήκαμε και εμείς οι υποτιθέμενοι εκπρόσωποί σας όταν ξαφνικά και χωρίς καμία ενημέρωση διαπιστώσαμε τον “οργασμό” του δημάρχου “μας” και της δημοτικής του αρχής στην αναμόρφωση της πόλης και στο πρόγραμμα “ανάπτυξης” που εφαρμόζει.
 Όπως η ανακοίνωση τύπου που εξέδωσε καταμαρτυρεί βρισκόμαστε μπροστά σε μια πρωτοφανή δραστηριότητα στη πόλη, την οποία όμως κανείς δεν αντιλαμβάνεται αφού όλοι οι υπόλοιποι είμαστε από άλλο πλανήτη με αποτέλεσμα να μην συνειδητοποιούμε τι ακριβώς συμβαίνει. Η δημοτική αρχή με μία ανακοίνωση που στη πραγματικότητα ακολουθεί τη γνωστή ΠΑΣΟΚική πολιτική τσουβαλιάζει τα πάντα με έναν προβοκατόρικο τρόπο για να αποφύγει να απαντήσει στην ουσία των προβλημάτων.
Έτσι εμφανίζει τον εαυτό της σαν διωκόμενο από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης που θέλουν να εμποδίσουν το αναπτυξιακό έργο της. Μας θυμίζει σε μικρογραφία φυσικά τη τραγική φιγούρα του αρχηγού της παράταξης που στήριξε τον κ. Βαλασσόπουλο, τον Γ. Παπανδρέου, που αφού έστειλε το λαό μας στη καταστροφή βγήκε και δήλωσε ότι κάποιες αόρατες δυνάμεις, πιθανόν εξωγήινες, σαμποτάρισαν τη προσπάθειά του να σώσει τη χώρα!
Έτσι και ο κ. Δήμαρχος με μια πρωτοφανή και ψευδή ανακοίνωση, προσπαθεί να πείσει τους συμπολίτες μας ότι παράγει έργο και ότι οι δυνάμεις του κακού, σαν τον πλανητάρχη Μπους, τον εμποδίζουν σ’ αυτό. Στην απαράδεκτη ανακοίνωσή του, εμφανίζει σαν έργο την έκθεση ιδεών που παρουσίασε και ψήφισε η παράταξή του στο τεχνικό έργο και τον προϋπολογισμό, όταν μια πληθώρα απ’ τα προβλεπόμενα έργα έχουν προϋπολογισμό ΜΗΔΕΝ ευρώ, δηλαδή είναι έργα που απλά καταγράφονται για το θεαθήναι.
Σαν ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, έχουμε να δηλώσουμε τα εξής.
Πρώτον “αιφνιδιαστήκαμε” απ’ τα μεγαλεπήβολα σχέδια της δημοτικής αρχής τόσο όσο όλοι οι συμπολίτες μας αλλά και οι υπηρεσίες του δήμου που μας δήλωσαν άγνοια για τις προθέσεις της δημοτικής αρχής.
Δεύτερον, οφείλουμε να ελέγξουμε τις προθέσεις αλλά και την νομιμότητα των ενεργειών της δημοτικής αρχής. Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι αυτά που κυκλοφορούν ότι κάποιοι φίλοι ‘μας’, μας πρόσφεραν δωρεάν μελέτες και άλλα, μας θυμίζουν για μια ακόμα φορά τους γνωστούς κουμπάρους. Εμείς δεν θέλουμε ούτε προσφορές ούτε δωρεές. Ζητάμε καθαρές δουλειές με την ευθύνη και τον έλεγχο των υπηρεσιών του δήμου.
Τρίτον, επειδή η δημοτική αρχή μπερδεύει στην ανακοίνωση της διάφορα ζητήματα. Να δηλώσουμε για μια ακόμα φορά κατηγορηματικά ότι σε ότι μας αφορά δεν πρόκειται να επιτρέψουμε μέσα από δήθεν κοινωνικούς φορείς το ξέπλυμα των Μη Κυβερνητικών  οργανώσεων (ΜΚΟ), τόσο μέσα απ’ το κοινωνικό παντοπωλείο (βλέπε την ΜΚΟ ΕΔΡΑ) και για την δήθεν υποστήριξη των ΑΜΕΑ που παραδίδεται με τεράστια ευθύνη της δημοτικής αρχής στη ΜΚΟ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ με σκοτεινό παρελθόν όπως άλλωστε αποκαλύφθηκε και πιο παλιά στο δημοτικό συμβούλιο.
Θέλουμε να δηλώσουμε ότι όσο και αν επιχειρεί η δημοτική αρχή να διαστρεβλώσει το περιεχόμενο της ανακοίνωσης, δεν μπορεί να αλλάξει την πραγματικότητα, θα αναγκαστεί να απολογηθεί στο επερχόμενο δημοτικό συμβούλιο, όποιες πιέσεις και αν ασκεί όπου φυσικά μπορεί να τις ασκήσει.
Τέλος καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να παραβρεθούν στο δημοτικό συμβούλιο που θα γίνει την Τετάρτη 29-02-12 στις 6 το απόγευμα στο δημαρχείο.