Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

25 Μάρτη 1821 – 25 Μάρτη 2012: Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε!


Δεν νικά εκείνος που έχει δίκιο, αλλά αυτός που παλεύει γι' αυτό!

Με διθυράμβους για να θολώσουν τα νερά και τα μυαλά των ανθρώπων και με προπαγανδιστικούς κανονιοβολισμούς και πυροτεχνήματα παρουσιάστηκε το «κούρεμα» του χρέους από την κυβέρνηση και τα κυρίαρχα ΜΜΕ, τους πανηγυρτζήδες της καταστροφής. Να το ξεκαθαρίσουμε: Oι κυβερνητικές «θριαμβολογίες» που επιχειρούν να παρουσιάσουν τη θηλιά που βάζουν στο λαιμό του ελληνικού λαού σαν μια κίνηση «διάσωσης της χώρας από τη χρεοκοπία» αποτελούν μια επαναλαμβανόμενη προκλητική απάτη σε βάρος του ελληνικού λαού.

Σφάγιασαν το λαό και ξεπούλησαν τη χώρα με τη δανειακή σύμβαση που τα χρέη της φτάνουν ως το 2042 και τώρα πανηγυρίζουν! Πανηγυρίζουν με τα ασύστολα ψέματα πως «μείωσαν το χρέος» μιας χώρας που την οδήγησαν σε ολοκληρωτική υποδούλωση στον ιμπεριαλισμό, μιας χώρας που είναι ήδη «άδεια από φάρμακα» τα ράφια της, που η στατιστική ανεργία ξεπέρασε το 21% και ένα στα τέσσερα μαγαζιά και επιχειρήσεις βάζει λουκέτο. Πανηγυρίζουν την ίδια ώρα που απειλούν μαζικά το λαό με κατασχέσεις των σπιτιών του, των μισθών και των συντάξεων, γιατί πρέπει να ρέει ανεμπόδιστα ο πλούτος των πραγματικών αξιών στα αδηφάγα ιμπεριαλιστικά ταμεία. Πανηγυρίζουν γιατί έστησαν στον τοίχο τους εργαζόμενους, τις συλλογικές τους συμβάσεις και τους μισθούς τους και άρα έφτιαξαν μόνιμα κανάλια ασύδοτης κλοπής από τις πραγματικές πηγές πλούτου… Πανηγυρίζουν γιατί εγκαθίδρυσαν την κοινωνική-οικονομική ερήμωση σε όλες τις πτυχές της ζωής της χώρας και γιατί εξάπλωσαν την εξαθλίωση σε όλες τις εργατικές-λαϊκές οικογένειες…
Στην πραγματικότητα η νέα δανειακή σύμβαση, το συνοδευτικό μνημόνιο των ατέλειωτων σκληρών αντιλαϊκών μέτρων και το λεγόμενο «κούρεμα» του χρέους δεν είναι παρά μια συμφωνία εξυπηρέτησης του διεθνούς χρηματιστικού κεφαλαίου-των τοκογλύφων δανειστών του ελληνικού κράτους, μια συμφωνία επιβολής των όρων και της άμεσης επιστασίας των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην ελληνική οικονομία, μια ακόμα πράξη πολιτικής υποτέλειας που σέρνει τη χώρα σε νεοαποικιακή υποδούλωση.
Η δημοτική παράταξη Αριστερή Πρωτοβουλία Ηλιούπολης πιστεύει ότι αυτή την κατάσταση έχει να αντιμετωπίσει και με αυτή την κατάσταση πρέπει μαζικά να συγκρουστεί ο λαός μας! Όπως ήδη κάνουν με ηρωικό απεργιακό αγώνα εδώ και σχεδόν 2,5 μήνες οι χαλυβουργοί εργάτες. Όπως κάνουν σε μια σειρά άλλους εργασιακούς χώρους και γειτονιές χιλιάδες εργαζόμενοι και νεολαίοι που επιδιώκουν να συγκροτήσουν όρους και εστίες αντίστασης απέναντι στην επίθεση.
Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, συνολικά ο λαός μας που αγωνίζεται δυο χρόνια σχεδόν ενάντια σε αυτήν την τρομακτική επίθεση που ξεκίνησε με την επιβολή του Μνημονίου πρέπει να κλιμακώσουν τους αγώνες τους, να μην αφήσουν ήσυχη ούτε μέρα την αντιδραστική συγκυβέρνηση, να ανοίξουν νέους δρόμους για το πολιτικό και οργανωτικό ανέβασμα της πάλης τους. Καμιά «τάξη» και καμιά πολιτική σταθερότητα δεν μπορεί να στηριχθεί πάνω στον αφανισμό του λαού και στα κοινωνικά ερείπια που σωριάζει η κυβερνητική πολιτική. Η Πρωτοβουλία κατοίκων Δάφνη – Υμηττού, εργαζόμενοι και άνεργοι, συνταξιούχοι και νέοι-ες του δήμου μας καλεί όλους τους συμπολίτες να ενώσουν τη θέλησή τους και τη δράση τους. Οργανωμένα. Ούτε χωριστά, ούτε υποταγμένα. Με το σύνθημα που ενώνει τους εργαζόμενους: Ανατροπή αυτής της πολιτικής που στέλνει εμάς και τα παιδιά μας στην κόλαση. Ο αγώνας μας μπορεί να έχει θετικό αποτέλεσμα μόνο αν απομονωθεί η πολιτική του συμβιβασμού με την κυβερνητική πολιτική και ξεπερασθούν πρακτικές που εξασθενούν την ενότητα και τη μαζικότητά του, αν στηριχθεί στην πιο πλατιά κινητοποίηση, στην αλληλεγγύη, στο συντονισμό, σε ένα πρόγραμμα οργανωμένης, συνεχιζόμενης και κλιμακούμενης πάλης που θα δίνει έγκαιρα και αποφασιστικά κάθε μάχη για να μην νικήσει η βαρβαρότητα.