Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Πρόταση για τη δημιουργία επιστροπής υπεράσπισης των κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων



Δημοκράτες, εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι
Ο λαός μας για σχεδόν τρία χρόνια βρίσκεται μπροστά σε μια πρωτοφανή επίθεση. Η καθημερινή μας ζωή έχει γίνει πραγματικός εφιάλτης. Κάθε μέρα  βομβαρδιζόμαστε από νέα μέτρα λιτότητας, μέτρα διάλυσης κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους.
Οι μισθοί κάθε μέρα σχεδόν περικόπτονται. Οι συντάξεις οδηγούνται σε αφανισμό. Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη θεωρείται πολυτέλεια. Η λειτουργία των σχολείων βρίσκεται σε οριακό σημείο και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί δεν έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν ούτε το 50% των αναγκών των νέων ζευγαριών της πόλης.

Εκατοντάδες συμπολίτες μας αδυνατούν πια να έχουν έστω και ένα πιάτο φαγητό και στρέφονται στα συσσίτια της ελεημοσύνης που οργανώνουν ο δήμος και η εκκλησία. Αυτή η εικόνα ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΡΤΑΦΕΙ! Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να μένουμε απαθείς στα μαύρη αυτή πραγματικότητα.
Είναι επιτακτική ανάγκη στις συνθήκες αυτές να αποκαλύψουμε τα αισχρά ψέματα της κυβέρνησης και αυτών που τη στηρίζουν
Είναι επιτακτική ανάγκη στις συνθήκες αυτές να αποκαλύψουμε ότι η πολιτική της υποταγής και της υποτέλειας απέναντι στη τρόικα την Ε.Ε. και το ΔΝΤ που οδηγεί μόνο στην καταστροφή.
Αγαπητοί συμπολίτες
Τις συνθήκες αυτές εκμεταλλεύονται δυνάμεις απόλυτα εχθρικές απέναντι στα πραγματικά συμφέροντα και τις ανάγκες της κοινωνίας. Είναι οι δυνάμεις του φασισμού που πίσω απ’ το μανδύα της αντίστασης δήθεν στο σύστημα προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους και πρώτα απ’ όλα τη νεολαία και να τους οδηγήσουν στην αγκαλιά του ναζισμού που τόσο σκληρά πλήρωσε η ανθρωπότητα πριν από μόλις 60 χρόνια. Αναφερόμαστε πρώτα απ’ όλα για την Χρυσή Αυγή που κατάφερε να παραπλανήσει ένα σοβαρό τμήμα του λαού μας και να βρεθεί ακόμα και μέσα στο κοινοβούλιο.
Η δήθεν αντίσταση που προβάλει το κόμμα του φασισμού είναι ψεύτικη γιατί στη πραγματικότητα τίποτε δεν διαφέρει ο λόγος τους και η πολιτική τους απ’ τη κυβερνητική πολιτική. Δεν άλλωστε γνωστό ότι στελέχη της βρίσκονται πάντα πίσω απ’ τις δυνάμεις των ΜΑΤ όταν η κυβέρνηση εξαπολύει τις επιθέσεις ενάντια στους εργαζόμενους και τους διαδηλωτές; Δεν είναι γνωστό ότι οι επιθέσεις ενάντια στο πλέον αδύναμο τμήμα της κοινωνίας σήμερα τους μετανάστες είναι συνέχεια της πολιτικής των Χροσοχοίδη –Δένδια που δήλωναν ότι είχαν καταλάβει το κέντρο της Αθήνας;  Είναι εύκολος στόχος ο αδύναμος μετανάστης, τίποτε όμως δεν λένε αυτοί οι « εκδικητές» για τις αιτίες που τους οδήγησαν στον ξεριζωμό απ’ τις χώρες τους που είναι ο πόλεμος που έχουν εξαπολύσει οι μεγάλες δυνάμεις και που τους έχει οδηγήσει στην εξαθλίωση.
Εμφανίζονται σαν υπερασπιστές των αδυνάτων μοιράζοντας δήθεν τρόφιμα μάλιστα και με την ταυτότητα της εθνικοφροσύνης,λες και οι άλλοι δεν πεινάνε, δηλαδή οδηγούν το λαό μας στη λογική της υποταγής και της μοιρολατρίας και όχι στο δρόμο του αγώνα. Στη πραγματικότητα η πολιτική τους είναι συμπλήρωμα του κυβερνητικού αυταρχισμού μπροστά στη πιο σκληρή επίθεση που δέχεται ο λαός μας απ’ την εποχή της χιτλερικής κατοχής απ’ τους ομοϊδεάτες των σημερινών ηγετών της Χρυσής Αυγής. 
Δημοκράτες νέοι και νέες
Αυτή η μεγάλη απάτη πρέπει να αποκαλυφθεί! Τα ψέματα και οι λεονταρισμοί των φασιστικών ορδών πρέπει να ανακοπούν! Όποιος επιτίθεται στους αδύναμους  είναι σαν να επιτίθεται στον ίδιο το λαό μας που τόσο πολύ δοκιμάζεται σήμερα! Δεν θα επιτρέψουμε να εξαπατήσουν οι φασιστικές συμμορίες τη νεολαία μας!
Θα πάρουμε όλες τις πρωτοβουλίες για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας! Μόνο με το μαζικό μας αγώνα θα μπορέσουμε να ανατρέψουμε τη πολιτική που σήμερα μας συντρίβει.
Ο μόνος δρόμος είναι ο δρόμος της μαζικής αντίσταση ενάντια στη πολιτική της εξαθλίωσης, της κρατικής τρομοκρατίας και της φασιστικής βίας!



ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ