Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

ανακοίνωση για το ΚΥΤ



Ανακοίνωση
Όχι στις μεθοδεύσεις της ΔΕΗ που σκοπεύει να μετατρέψει το ΚΥΤ  σε 400/150Κ/V, κάτι που θα προκαλέσει πολύ περισσότερες βλάβες στο ανθρώπινο και φυσικό περιβάλλον.
   
  Συμπολίτες Συμπολίτισσες.

Βιώνουμε όλοι την πιο βάρβαρη πολιτική μετά τον πόλεμο. Την σχεδιάζουν οι ισχυροί της ΕΕ και των ΗΠΑ ( τρόικα),θέτοντας σε απόλυτο έλεγχο, τη χώρα μας , τον πλούτο της , τις ίδιες τις ζωές μας. Την υλοποιούν με το μαστίγιο οι απόλυτα υποταγμένες κυβερνήσεις, κατεδαφίζοντας όλα μας τα δικαιώματα, ότι συνιστούσε μέχρι τώρα μια στοιχειώδη ποιότητα ζωής.


Βωμός της θυσίας για τα συμφέροντα των ισχυρών, είναι και το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε, το οποίο έχει άμεση σχέση με τη ζωή μας.
Οι μεγάλοι αγώνες που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια από φορείς και κατοίκους των δύο πόλεων, είχαν σταματήσει τα σχέδια της ΔΕΗ, που τα προωθούσε με την στήριξη των κυβερνήσεων αλλά και δημοτικών αρχόντων, και παρά τις τερατώδεις εργασίες που έγιναν τότε με την «προστασία» δεκάδων διμοιριών ΜΑΤ και μετέτρεψαν την περιοχή σε κρανίου τόπο, το ΚΥΤ δεν έγινε 400σάρι.
Σήμερα η ΔΕΗ επανέρχεται. Θέλει να μετατρέψει το ΚΥΤ σε 400σάρι,για να καλύψει και τις ανάγκες των τερατωδών κατασκευών που σχεδιάζουν για το Ελληνικό, το οποίο η Κυβέρνηση χαρίζει, σε ντόπιους και ξένους μεγαλοεπιχειρηματίες.
Η ΔΕΗ που συνιστά το μεγαλύτερο πλούτο που έφτιαξαν με τον μόχθο τους χιλιάδες και χιλιάδες εργαζόμενοι, που τα θεμέλια της έχουν εκατοντάδες νεκρούς από τα συχνά ατυχήματα, περνάει κι αυτή κομμάτι - κομμάτι, στα χέρια ιδιωτών μεγαλοκαρχαριών. Αδίστακτοι και κυνικοί οι κυβερνώντες, ανθρωπάρια που θα τους πετάξουν στα σκουπίδια τα’ αφεντικά τους όταν τους λήξουν σαν προϊόν, ξεπουλάνε τα πάντα. Στα πλαίσια αυτά θέλουν να την χαρίσουν χωρίς «προβλήματα». Ξεκίνησαν με τον νόμο Μπαντζελή, που αποχαρακτηρίζει την περιοχή από δασική και επιτρέπει βιομηχανικές εγκαταστάσεις στην Β ζώνη του Υμηττού. Συνεχίζουν και σχεδιάζουν την λειτουργία κέντρου υπερυψηλής τάσης. Για να μην συναντούν κανένα εμπόδιο, στις εγκαταστάσεις τους, όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις, όπως και η ΔΕΗ ΑΕ, έστησαν οι κυβερνώντες νόμους, που τους επιτρέπουν, με διαδικασίες φας τρακ να καταπατούν δασικές εκτάσεις, αρχαιολογικούς χώρους, να μην υποχρεούνται σε περιβαλλοντικές  μελέτες. Τους επιτρέπουν δηλαδή ασύδοτοι να καταστρέφουν το ανθρώπινο και φυσικό περιβάλλον.
Το ερώτημα που μπαίνει σ’ εμάς είναι: θα τους αφήσουμε να προκαλούν τόσο σοβαρές βλάβες; Θ’ αφήσουμε τα παιδιά μας που βρίσκονται καθημερινά στα γύρω σχολεία και γυμναστήρια να θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους;  ΟΧΙ!!!

Συμπολίτες συμπολίτισσες.
Η μετατροπή της περιοχής σε κρανίου τόπο, οι βλάβες στο ανθρώπινο και φυσικό περιβάλλον από το υπάρχον ΚΥΤ, δεν σταματούν, θα είναι όμως δραματικά περισσότερες αν τους αφήσουμε να υλοποιήσουν και τα νέα σχέδιά τους. Μέσα στους καθημερινούς αγώνες που συνεχώς ξεσπούν και που προσπαθούν να ξεπεράσουν πολλά εμπόδια, μέσα σ’ αυτούς τους αγώνες που έχουν να κάνουν με την ίδια μας την επιβίωση, είναι ανάγκη να εντάξουμε και τον αγώνα για την προστασία της υγείας μας.


Μέσα σ’ αυτή την καθημερινή προσπάθεια η Αριστερή Πρωτοβουλία, το έχει δείξει πολλές φορές ότι  ξέρει  να ενώνεται με όλους τους εργαζόμενους, με όλους τους πολίτες και να αγωνίζεται για κάθε πρόβλημα. Η ενότητα ο συντονισμός, ο αγώνας όλων, είναι η μόνη εγγύηση για να έχουμε αποτέλεσμα. Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά, όσοι σαμποτάρουν αυτή την ενότητα, επιλέγοντας το χωριστά, χωρίς μέχρι τώρα να έχουν φέρει κανένα απολύτως αποτέλεσμα παρά μόνο τη δυνατότητα της κυβέρνησης να περνάει πιο εύκολα την επίθεσή της στα δικαιώματά μας (παιδεία, υγεία, πρόνοια….)




ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΥΤ ΥΠΕΡΥΨΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ
ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

Μάρτης 2014