Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Λ.Α.-Α.Α.Σ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

42 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου: Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ!

Τούτες τις μέρες οι μνήμες των μεγαλύτερων και τα ακούσματα των νεότερων στρέφονται πολλά χρόνια πίσω στις μέρες του 73, στις μέρες της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Οι σκέψεις μας στρέφονται στους μεγάλους εκείνους αγώνες πρώτα απ’ όλα της νεολαίας, αλλά και γενικότερα όλου του λαού που ενώθηκε σαν ένα ορμητικό ποτάμι στον αγώνα ενάντια στη λαομίσητη φασιστική δικτατορία της χούντας των συνταγματαρχών και των αφεντικών τους, των αμερικάνων ιμπεριαλιστών.
42 χρόνια μετά παραμένει επίκαιρο το μεγάλο αίτημα του Πολυτεχνείου για «ψωμί-δουλειά-δημοκρατία-εθνική ανεξαρτησία» και συνεχίζει να εμπνέει και κινητοποιεί το λαό σε μεγάλες διαδηλώσεις ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον φασισμό και στην κυρίαρχη πολιτική που εξακολουθεί να τον καταδυναστεύει και τον έχει σύρει τα τελευταία χρόνια μέσα στην βαρβαρότητα των μνημονίων. Γι’ αυτό οι αστικές δυνάμεις προσπαθούν χρόνια τώρα με κάθε τρόπο να διαστρεβλώσουν και να συκοφαντήσουν το πραγματικό μήνυμα της εξέγερσης του Νοέμβρη του 1973, μήνυμα αγώνα και αποφασιστικής σύγκρουσης με την αντιλαϊκή πολιτική, ενάντια στην ηττοπάθεια, στον συμβιβασμό και στην υποταγή. Γιατί αυτό είναι το αληθινό νόημα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου που η πραγματοποίηση του έγινε κόντρα σε εκείνη την πολιτική των αστικών δυνάμεων της Δεξιάς και του Κέντρου και ορισμένων «αριστερών» δυνάμεων (πατεράδων του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ), που ήθελαν να «τα βρουν» με τη χούντα μέσω της λεγόμενης «φιλελευθεροποίησης» του Μαρκεζίνη. Αλλά και σε αντιπαράθεση με την τότε ηγεσία του ΚΚΕ που κατάγγειλε το ξεκίνημα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ως έργο προβοκατόρων.
Δημοκράτες, εργαζόμενοι, νέοι και νέες
Τη μέρα της επετείου του πολυτεχνείου οι δρόμοι των πόλεων σε όλη την Ελλάδα θα γεμίσουν από διαδηλωτές που θα βροντοφωνάζουν για μια ακόμα φορά: ΕΞΩ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ- ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ! Είναι ίσως το πιο ηχηρό μήνυμα που στέλνει ακούραστα για πάνω από 40 χρόνια ο λαός μας προς όλους αυτούς που προσπαθούν με κάθε τρόπο να σβήσουν απ’ τις μνήμες του λαού και της νεολαίας τις εγκληματικές ευθύνες των ΗΠΑ που έχτισαν και στήριξαν τη χούντα των συνταγματαρχών. Γι’ αυτό πρώτα απ’ όλα τα ίδια τα γεράκια των αμερικάνων ιμπεριαλιστών απαιτούν να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις αυτές χωρίς όμως επιτυχία. Ταυτόχρονα όμως οι διαδηλώσεις αυτές αποτελούν αγκάθι και σε όλους εκείνους που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο δεν αμφισβητούν το καθεστώς της εξάρτησης και της υποτέλειας που τόσο ηχηρά του υπενθυμίζουν οι χιλιάδες διαδηλωτές.
Σήμερα 42 χρόνια μετά το Νοέμβρη του 73, ο λαός μας βρίσκεται και πάλι μπροστά σε μεγάλα δεινά. Το καθεστώς της εξάρτησης και της υποτέλειας βαθαίνει μέσα απ’ τη πολιτική των μνημονίων που απαιτούν Ε.Ε.-ΔΝΤ- ΗΠΑ –ΝΑΤΟ. Ένα καθεστώς που υπηρετεί με πιστό τρόπο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Καθημερινά ο λαός μας νοιώθει όλο και πιο ασφυκτικά τα μέτρα που τον εξαθλιώνουν, που τον ρίχνουν στην ανεργία και στη καταστροφή.
Για να αποκρουσθούν η λαίλαπα των μνημονίων και οι ιμπεριαλιστικές υπαγορεύσεις της ΕΕ και του ΔΝΤ, οι πραγματικές αγωνιστικές δυνάμεις του λαϊκού κινήματος έχουν να αντιπαλέψουν όχι μόνο τα αστικά μνημονιακά κόμματα αλλά και τις ψευτοαριστερές πολιτικές δυνάμεις όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν κηρύξει τον συμβιβασμό με τα μνημόνια ,«τα βρίσκουν» με την ΕΕ και τις ΗΠΑ, σπέρνουν την απογοήτευση και προσπαθούν να κρατήσουν σε αδράνεια τον λαό.
Το Πολυτεχνείο διδάσκει πως κόντρα στην πολιτική του συμβιβασμού ξεπήδησε ένα ρωμαλέο αντιφασιστικό, αντιδικτατορικό και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, που άλλαξε τα πράγματα και έδωσε μια βαθιά μαχαιριά στο φασιστικό καθεστώς, που έμελε να αποτελέσει τον καταλύτη της κατάρρευσης της μισητής δικτατορίας. Η εξέλιξη αυτή των ιστορικών γεγονότων είναι και η καλύτερη απάντηση σε όλους αυτούς που και σήμερα διακηρύσσουν με κάθε τρόπο την υποταγή και την αδράνεια με τη γνωστή δικαιολογία ότι τίποτε δεν μπορεί να γίνει!
Το Πολυτεχνείο διδάσκει πως τώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με την στήριξη της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙΟΥ κλιμακώνουν την αντιλαϊκή επίθεση με την κατεπείγουσα ψήφιση των σκληρών αντιλαϊκών μέτρων του τρίτου μνημονίου. Τώρα που ετοιμάζονται να ξεπατώσουν την κοινωνική ασφάλιση, να κατασχέσουν ακόμα και την πρώτη κατοικία, να κόψουν κι άλλο τους μισθούς, να ξεπουλήσουν τα φιλέτα της δημόσιας περιουσίας. Τώρα που η αντιδημοκρατική πολιτική χρησιμοποιείται για να περάσουν τα μνημονιακά δεσμά και πάνω σε αυτό το έδαφος έχει ενθαρρυνθεί ο φασισμός και το εγκληματικό κόμμα της Χρυσής Αυγής. Τώρα είναι ανάγκη ο λαϊκός αγώνας να γίνει πιο αποφασιστικός ενάντια στην πολιτική της φτώχειας και της ανεργίας, ενάντια στον ιμπεριαλισμό και στον φασισμό.
Την ίδια ώρα οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πόλεμοι στη γειτονιά μας, στη Συρία, στο Ιράκ στο Αφγανιστάν, στην Βόρεια Αφρική, καταστρέφουν χώρες και οδηγούν λαούς στην προσφυγιά, να γίνονται εμπορεύματα «διακινητών» και να πνίγονται στις θάλασσες. Ενώ κύματα προσφύγων και μεταναστών κατακλύζουν τη χώρα μας και την Ευρώπη, η ΕΕ και οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις με κτηνώδη τρόπο στήνουν φράκτες και επαναπροωθήσεις τους. Τα συγκλονιστικά αυτά γεγονότα κάνουν ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη και να αγωνιστούμε για τη δημιουργία ενός πλατειού αντιπολεμικού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, για να σταματήσει ο πόλεμος, για να σωθούν τα εκατομμύρια των προσφύγων που οδηγούνται στο θάνατο καθημερινά.
Ο λαός μας έχει μεγάλη παράδοση αγώνων. Η ιστορική του μνήμη είναι γεμάτη με θυσίες ενάντια στη καπιταλιστική βαρβαρότητα και τους αγώνες για τη κατάχτηση της ανεξαρτησίας του. Αυτός είναι και ο δρόμος που μας διδάσκει και ο ηρωικός ξεσηκωμός του Νοέμβρη του 73. Προς τα εκεί πρέπει και τώρα να πορευθούμε!
Η ελπίδα παραμένει στους λαϊκούς αγώνες για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας
ΤΙΜΑΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ Μ’ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ!
ΚΑΤΩ ΤΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ- ΕΕ-ΔΝΤ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
ΚΑΤΩ ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ
ΕΞΩ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΒΑΣΕΙΣ-ΕΕ-ΔΝΤ