Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Έφυγε απ’ τη ζωή ο σύντροφος Βασίλης Καραμπάτσας.




Μετά από άνιση μάχη με το καρκίνο έφυγε απ’ τη ζωή ο σ. Βασίλης Καραμπάτσας σε ηλικία 64 ετών. Ο σ. Βασίλης παιδί πολιτικών προσφύγων γεννήθηκε στην Τασκένδη του 1952. Πέρασε τα παιδικά του χρόνια στη προσφυγιά και ήρθε με την οικογένεια του στην Ελλάδα το 1958 με το πρώτο κύμα αμνηστίας.

Ο σ. Καραμπάτσας από μικρό παιδί στρατεύτηκε στο λαϊκό κίνημα ποτισμένος με τις πανανθρώπινες ιδέες του επαναστατικού και κομμουνιστικού κινήματος. Σπούδασε στο μαθηματικό τμήμα του Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης και υπηρέτησε τη δημόσια εκπαίδευση για πάνω από 30 χρόνια.
Απ’ τις αρχές της δεκαετίας του 1990 συστρατεύτηκε με το μαρξιστικό λενινιστικό κίνημα,  εντάχθηκε στο Μ-Λ ΚΚΕ και έμεινε πιστός στις επαναστατικές ιδέες και τις αρχές του κόμματος μέχρι τις τελευταίες στιγμές της ζωής του. Ήταν επίσης μέλος της δημοτικής κίνησης ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ στις εκλογές της Ηλιούπολης.
Ο σ. Βασίλης διακρίνονταν για τη βαθειά διαλεκτική του σκέψη, τη πίστη του στα ιδανικά του σοσιαλισμού και του κομμουνισμού και ήταν ενεργό στέλεχος του συνδικαλιστικού κινήματος στο χώρο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μέσα απ’ τον Εκπαιδευτικό Όμιλο- Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης και τις Αγωνιστικές Παρεμβάσεις.
Η Κ.Ε. του Μ-Λ ΚΚΕ και οι σύντροφοί του στην κομματική οργάνωση της Νοτιοανατολικής Αθήνας  και οι συναγωνιστές του στην ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του συντρόφου μας. Η απώλεια του δημιουργεί ένα δυσαναπλήρωτο κενό τόσο στη κομματική οργάνωση, όσο και σε όλους που τον γνώρισαν και έζησαν μαζί του.
 Καλό ταξίδι σύντροφε!