Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΕΦΘΗΚΕ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

αριστερή πρωτοβουλία 2

Με σημαντική επιτυχία έγινε η εκδήλωση της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ στην Ηλιούπολη.

Πραγματοποιήθηκε  το Σάββατο 8/12 στο δημοτικό αναψυκτήριο της πόλης η πρώτη ανοιχτή εκδήλωση της δημοτικής κίνησης ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ για τις εξελίξεις στην τοπική αυτοδιοίκηση και τις απόψεις της Κίνησης.
Μπροστά σε ένα μεστό ακροατήριο που γέμισε το χώρο της εκδήλωσης έγινε η παρουσίαση των θέσεων απ’ τους εκπροσώπους της παράταξης. Την εκδήλωση άνοιξε ο Χ. Κάτσικας που σκιαγράφησε τα γενικά χαρακτηριστικά της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ και προσδιόρισε το γενικό πλαίσιο της δράσης της, στην εποχή των μνημονίων. Στη συνέχεια δόθηκε ο λόγος στο Δ. Πανταζόπουλο εκπρόσωπο του ΕΝΑΚ για ένα σύντομο χαιρετισμό.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Γιώργος Σόφης επικεφαλής της παράταξης και δημοτικός σύμβουλος. Στην ομιλία του αρχικά, παρουσίασε τις θέσεις της για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην τοπική αυτοδιοίκηση στην εποχή των μνημονίων, καθώς και με το θεσμικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί με τους νόμους « Καλλικράτης» και «Κλεισθένης».  Στη συνέχεια ανέπτυξε ορισμένα απ’ τα βασικά ζητήματα που απασχολούν την πόλη και τις αιτίες που τα θέματα αυτά βαλτώνουν και δεν λύνονται. Αναφέρθηκε ειδικά στα προβλήματα της κοινωνικής πολιτικής (πρόνοια,  παιδικοί σταθμοί, σχολεία), στα προβλήματα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών του δήμου (καθαριότητα, πράσινο, υπηρεσίες), καθώς και στο μεγάλο πρόβλημα της καθημερινής κυκλοφοριακής συμφόρησης της πόλης. Τέλος έκανε αναφορά για τη στάση της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ σε όλη την προηγούμενη περίοδο καθώς και το σχεδιασμό της δράσης της για την επόμενη περίοδο, που είναι και προεκλογική.
Στη συνέχεια πήραν το λόγο αρκετοί συμπολίτες μας που έδωσαν τη δική τους άποψη για την κατάσταση που επικρατεί στην κοινωνία, έκαναν τις δικές τους παρατηρήσεις και έβαλαν τα ερωτήματα τους για τις θέσεις της παράταξης.
Η εκδήλωση έκλεισε με μια σύντομη παρέμβαση του ομιλητή που απάντησε στις ερωτήσεις που κατατέθηκαν και με τη δέσμευση ότι η πρώτη αυτή εκδήλωση θα είναι η αρχή για ένα κύκλο παρεμβάσεων στις γειτονιές της Ηλιούπολης με στόχο την ενημέρωση και δραστηριοποίηση των πολιτών πάνω στα προβλήματα που τους απασχολούν.