Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΝΕΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στο ΔΗΜΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Αρ. πρωτ. :  173/ 13.11. 2020

 

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΣΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ

ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΒΡΟΝΤΕΡΗ

 

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

 Έφτασαν οι άσχημες μέρες και επαληθεύτηκαν όσα βλέπαμε να έρχονται, ζητώντας επανειλημμένως, άμεσα μέτρα διασφάλισης της ζωής και των εργασιακών συνθηκών μας, από τη διοίκηση του Δήμου Ηλιούπολης. Η διοίκηση του δήμου μας, αντιμετώπιζε με ευχολόγια, υποσχέσεις και αναθέσεις, την εκπλήρωση των δίκαιων αιτημάτων μας για το μέλλον. Φτάσαμε στο σήμερα εκτεθειμένοι καθόλα στη πανδημία που καλπάζει, απροστάτευτοι χωρίς κανένα μέτρο από μεριάς της κυβέρνησης για την ενίσχυση των δημόσιου συστήματος υγείας.

Μέρα με τη μέρα αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων και οι εργαζόμενοι του Δήμου μας δεν έμειναν στο απυρόβλητο. Ήδη μετράμε....  ( στο δημαρχείο, στην καθαριότητα και στους παιδικούς σταθμούς) 6 κρούσματα συναδέλφων. Στο 5’ παιδικό σταθμό της Κύπρου (ο οποίος έκλεισε) αυτή τη στιγμή έχουμε 2 επιβεβαιωμένα κρούσματα συναδέλφων !!!

Επιπρόσθετα υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα/επαφές των συναδέλφων ή των φιλοξενουμένων παιδιών στους παιδικούς σταθμούς μας, για τα οποία η διοίκηση του ΝΠΔΔ «ΚΑΦΑΔΗΛ» κατά την προσφιλή  τακτική της, ζητά από τους εργαζόμενους να μην ενημερώνουν για τα συμβάντα, για να μη σπείρουν τον πανικό….

1.   Η κατάσταση αυτή τη στιγμή στους παιδικούς σταθμούς θυμίζει ωρολογιακή βόμβα και συγκεκριμένα: η χρήση άδειας ειδικού σκοπού από μερίδα εργαζομένων που τη δικαιούνται, έφερε ως αποτέλεσμα τη συνήθη μετακίνηση εργαζομένων από τον ένα χώρο στον άλλον, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά όπως όπως και να βγουν οι βάρδιες, θέτοντας σε κίνδυνο το σύνολο των εργαζομένων και παραβαίνοντας στην ουσία τις οδηγίες του ΕΟΔΥΥ που κάνει σαφή αναφορά, στην απαγόρευση εναλλαγής προσώπων στον εργασιακό χώρο ώστε να ανακοπεί η διασπορά του ίου.

2.   Μέτρα ατομικής προστασίας ελλιπή: στολές του προσωπικού των παιδικών σταθμών δεν έχουν παραλειφθεί ακόμα, η απάντηση του προέδρου του ΚΑΦΑΔΗΛ σε επικείμενη ερώτηση της εκπροσώπου εργαζομένων προ ημερών ήταν,  «….. ότι τον έπιασε αδιάβαστο και δε γνωρίζει πότε θα έλθουν...».

3.   Χαρτί μιας χρήσης ειδικό για την αλλαγή πάνας των βρεφών, έχει σχεδόν τελειώσει και η οδηγία της διοίκησης προς τις προϊσταμένες κι εκείνες με τη σειρά τους προς τις παιδαγωγούς είναι "ΜΕ ΦΕΙΔΩ". Η ίδια οδηγία έχει δοθεί και για το αντισηπτικό.

4.   Γάντια νιτριλιού ενώ έχουν παραλειφθεί από τη διοίκηση εδώ και δύο μήνες δεν έχουν διανεμηθεί στους σταθμούς με αποτέλεσμα κάποιοι εργαζόμενοι να έχουν εμφανίσει δερματικά προβλήματα από την εκτεταμένη χρήση γαντιών με πούδρα.

5.   Δεν έχουν πραγματοποιηθεί ακόμα τα αντιγριπικά εμβόλια στους εργαζόμενους, όπως προβλέπεται για την προστασία της υγείας τους , καθώς και οι ιατρικές εξετάσεις.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ :

1.   Να δοθούν ΑΜΕΣΑ όλα τα προβλεπόμενα ΜΑΠ και λοιπά μέσα προστασίας κατά του ιού στους εργαζόμενους.

2.   Τεστ μοριακά σε όλους τους εργαζόμενους του Δήμου και των ΝΠΔΔ.

3.    Καμιά μετακίνηση και ανακύκλωση εργαζομένων στους χώρους των παιδικών σταθμών, έναν ιδιαζόντως ευαίσθητο χώρο, ώστε να διαφυλαχθεί και να αναχαιτιστεί η διασπορά του φονικού ιού.

4.   ΑΜΕΣΑ να γίνουν  προσλήψεις προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων και καθαριστριών (παιδικούς σταθμούς), για να καλύπτουν τα κενά που δημιουργούνται στη νέα κατάσταση, για την τήρηση των όρων υγιεινής και ασφάλειας σε όλους τους χώρους του δήμου, προς όφελος των δημοτών και των εργαζομένων.

5.   Να μην απολυθούν οι εργαζόμενοι που προσελήφθησαν έκτακτα για την αντιμετώπιση   της πανδημίας, είναι αναγκαίοι για την λειτουργία των υπηρεσιών. 

6.   Να υπάρχει επάρκεια σε γάντια, μάσκες, αντισηπτικά σε όλους τους παιδικούς σταθμούς και σε όλους τους εργασιακούς χώρους του Δήμου.

7.   Από την κυβέρνηση  απαιτούμε μαζικές προσλήψεις στα νοσοκομεία και τους  Δήμους. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και πρόνοιας.

8.    Μέτρα για την ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς.

 

Να αποσυρθεί το νέο αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης

που απαγορεύει την συνδικαλιστική δράση.

 

 

Το Δ.Σ.