Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 10 Απριλίου 2022

Ζελένσκι, ναζί, Μητσοτάκης, χέρι- χέρι στη Βουλή!

zelensky-vouli-omilia-1

Ο φασισμός εισβάλλει στη Βουλή των Ελλήνων μέσω Ουκρανίας

Mετά από προσωπική πρόσκληση του Μητσοτάκη κατ’ εντολή των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών ιμπεριαλιστών, μίλησε διαδικτυακά στην ελληνική Βουλή ο αντιδραστικός πρόεδρος της Ουκρανίας, Β. Ζελένσκι. Το «δημοκρατικό» ανδρείκελο των ΝΑΤΟΪκών, ένα από τα «πρότυπα» των ναζιστικών πολιτικών μορφωμάτων, βαρύνεται με χιλιάδες διώξεις, φυλακίσεις, εκτοπίσεις, δολοφονίες κομμουνιστών (το ΚΚΟυκρανίας έχει τεθεί εκτός νόμου), ακόμα και ρωσόφωνων πολιτών ήδη από το φασιστικό πραξικόπημα της πλατείας Μεϊντάν, το 2014. 

Εδώ, στη διαδικτυακή παρουσία του στη Βουλή, περιέγραψε υποκριτικά τα δεινά που προκαλεί στον ουκρανικό λαό η ρωσική εισβολή και εστίασε δημαγωγικά στην αντίσταση του ουκρανικού λαού, την οποία ανέλαβε προκλητικά να εκπροσωπήσει.

Την ομιλία Ζελένσκι, έσπευσε να χαιρετήσει δια στόματος Κατρούγκαλου και ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «θετική κίνηση αλληλεγγύης», εθελοτυφλώντας  μπροστά στα ναζιστικά εγκλήματα και την καταπίεση του ουκρανικού λαού από την κυβέρνηση Ζελένσκι και δηλώνοντας την πλήρη συμμόρφωση στα ξένα ΑμερικανοΝΑΤΟϊκά αφεντικά, που χειραγωγούν τη χώρα και το πολιτικό της σύστημα.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε, ένας ελληνικής καταγωγής «αγωνιστής της δημοκρατίας» και επίλεκτο μέλος του ναζιστικού Τάγματος Αζόφ, για να δώσει το στίγμα της καταστροφής της Μαριούπολης, όταν είναι γνωστό πως τα τάγματα Αζόφ ευθύνονται για χιλιάδες νεκρούς στην περιοχή του Ντομπάς, από το 2014.

Όπως ήταν φυσικό, η παρουσίαση από τον πρόεδρο Ζελένσκι του Ελληνοουκρανού «αγωνιστή», μέλους του Τάγματος Αζόφ, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και οδήγησε σε φιάσκο όλο το κυβερνητικό πανηγυρικό στήσιμο της ομιλίας του προέδρου της Ουκρανίας προς την Ελληνική Βουλή.

Ο Τσίπρας, αρπάζοντας την ευκαιρία, να αντιπολιτευτεί, δήλωσε ότι: «Η ομιλία μελών του νεοναζιστικού Τάγματος Αζόφ στη Βουλή των Ελλήνων αποτελεί πρόκληση. Την απόλυτη ευθύνη φέρει ο Πρωθυπουργός. Η αλληλεγγύη στον ουκρανικό λαό είναι δεδομένη. Οι ναζί όμως δεν μπορεί να έχουν το λόγο στη Βουλή».

Και ο μεν κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «λανθασμένη και άστοχη την παρεμβολή μέλους του Τάγματος Αζόφ στην ομιλία Ζελένσκι, ωστόσο είναι εξοργιστική και ανέντιμη η χρήση αυτού του λάθους από μερίδα της αντιπολίτευσης, με πρωτοστάτη τον κ. Τσίπρα, ώστε να δικαιολογήσουν για άλλη μια φορά τη ρωσική εισβολή», ο δε πρόεδρος της Βουλής «αχρείαστη και άστοχη η εμφάνιση μαχητών του Τάγματος των Αζόφ, ωστόσο η γενική εικόνα παραμένει…»

Στις εξηγήσεις που δόθηκαν από τον πρόεδρο της Βουλής Κ. Τασούλα, αμέσως μετά, και κατά τη Διάσκεψη των προέδρων, αποδόθηκε η όλη ευθύνη στην εταιρεία που ήταν υπεύθυνη για όλη την σύνδεση με την Ουκρανία και η οποία ενημέρωσε τον πρόεδρο λίγα λεπτά πριν την έναρξη της ομιλίας Ζελένσκι, χωρίς να είναι δυνατός ο έλεγχος του video.

Αυτό που γίνεται αντιληπτό είναι πως πρόκειται για ένα στημένο επεισόδιο μεταξύ Μητσοτάκη-Ζελένσκι, προκειμένου να εμφανιστεί ο φασισμός σαν το κυρίαρχο τμήμα των Ουκρανών που αντιστέκεται στην ρωσική εισβολή. Παρακάμπτονται έτσι τα δεινά που υφίσταται ο ουκρανικός λαός από τη ρωσική εισβολή και την αμερικανική επιθετικότητα για τη συνέχιση του πολέμου με κάθε τίμημα στο πλαίσιο του θανάσιμου ανταγωνισμού των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για την κυριαρχία στην Ουκρανία και την αναδιανομή των ζωνών επιρροής.

Ιωσήφ Σταυρίδης, μέλος της ΚΕ του Μ-Λ ΚΚΕ