Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 12 Ιουλίου 2022

Καλώς ήρθε το δολάριο! Καλως ήρθε ο 6ος στόλος! αποκορύφωμα ξενοδουλείας!

original-scaled
Για το προκλητικό ξέπλυμα του αμερικάνικου δολοφονικού στρατού από τα ντόπια ξενόδουλα ΜΜΕ

  Ωστόσο, όσες τέτοιες ανοησίες και να επιστρατεύσει η ντόπια αστική τάξη και τα ΜΜΕ της, η αλήθεια δεν μπορεί να αποκρυφτεί. Οι Αμερικανοί πεζοναύτες δεν είναι τουρίστες που αφήνουν χρήματα, αλλά μέρος του αμερικανικού στρατού, ο οποίος βρίσκεται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την πατρίδα του, για να υλοποιήσει τα πολεμικά σχέδια του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός όχι μόνο δεν βοηθάει τη δική μας χώρα, ούτε και καμία, αλλά είναι ο βασικός υπαίτιος για την καταστροφή και τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στη Λιβύη, τη Συρία, την Υεμένη και τόσες άλλες. Όπως και για τον πόλεμο στην Ουκρανία, τον οποίο πυροδότησε πριν μερικά χρόνια με το πραξικόπημα του 2014 και που τώρα συνεχίζει στα πλαίσια της αντιπαράθεσης του με το ρώσικο ιμπεριαλισμό. Ο αμερικανικός στρατός βρίσκεται εδώ για να υλοποιήσει τα σχέδια του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ για την ύπαρξη εκατοντάδων χιλιάδων στρατιωτών δίπλα στη Ρωσία, στην Ανατολική Ευρώπη, στα Βαλκάνια και στη χώρα μας. Σε αυτά τα πλαίσια, η χώρα μας μετατρέπεται σε προκεχωρημένο φυλάκιο, πρώτης γραμμής (με πολυάριθμες αμερικανονατοϊκές βάσεις στο έδαφός της), σε μια ενδεχόμενη, ευρύτερη πολεμική ανάφλεξη. Γίνεται όχι μόνο στρατόπεδο των Αμερικανών, αλλά και στόχος, αντίστοιχα, των ρωσικών πυραύλων.

 Είναι, όμως, προκλητικό να εξαγνίζονται έτσι οι Αμερικανοί φαντάροι από τα λαλίστατα αστικά ΜΜΕ, όταν τα ίδια ΜΜΕ κάνουν γαργάρα τις πραγματικές συμπεριφορές των ίδιων στρατιωτών. Όταν, δηλαδή, αυτοί εγκληματούν καλυπτόμενοι από το αποικιοκρατικού τύπου δικαίωμα της ετεροδικίας (δεν μπορούν να δικαστούν εδώ, αλλά μόνο στις ΗΠΑ). Να υπενθυμίσουμε τα περιστατικά ξυλοδαρμών ντόπιων από Αμερικανούς στα Χανιά, δίπλα από τη βάση της Σούδας, με τελευταίο γεγονός αυτό του Μάρτη του 2022, όταν Αμερικανοί παρενόχλησαν 14χρονη σε ξενοδοχείο. Με τους ντόπιους να καταγγέλλουν ότι φοβούνται γενικά για τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών τους λόγω των Αμερικανών πεζοναυτών. Ακόμα, να θυμηθούμε τα γεγονότα που δημιούργησαν στην Αλεξανδρούπολη τα μέλη του πληρώματος του ίδιου πολεμικού πλοίου, του USS Arlington, φέτος, στα τέλη Μάη. Τότε μεθυσμένοι Αμερικανοί  παρενοχλούσαν και επιτίθονταν σε ντόπιους πολίτες.

  Το ελληνικό ξενόδουλο κράτος αφενός ξέρει να κινεί γη και ουρανό και να βρίσκει 15 λεωφορεία άμεσα, όταν πρόκειται να εξυπηρετήσει το στρατό των φονιάδων, ενώ δεν τα βρίσκει όταν πρόκειται για τις ανάγκες του ελληνικού λαού. Ξέρει να μιλάει για τα 7.000 αυγά που έφαγαν για πρωινό οι αμερικανοί στρατιώτες, αλλά μένει σιωπηλό ή και τους καλύπτει όταν αυτοί διαπράττουν εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου σε βάρος του ελληνικού λαού.

  Από εκεί και πέρα, αποτελεί μεγάλο ψέμα και πρόκληση ότι η παρουσία τους είναι έστω οικονομικά επωφελής για το λαό της Αλεξανδρούπολης. Η αγορά του λιμανιού από τους Αμερικανούς θα οδηγήσει σε εξοβελισμό όλων των μη «οικονομικά επωφελών» δραστηριοτήτων από αυτό. Οι ντόπιοι ψαράδες, οι ντόπιοι αθλητικοί και κάθε είδους Όμιλοι θα πρέπει είτε να φύγουν, είτε να πληρώνουν ενοίκιο στους Αμερικανούς, για τη χρήση ενός λιμανιού που φτιάχτηκε με τα λεφτά του ελληνικού λαού. Με το ίδιο σκεπτικό ο λαός της Θράκης, που βλέπει τα παιδιά του να μεταναστεύουν μαζικά, δεν έχει να κερδίσει ούτε οικονομικά από αυτήν την ιστορία. Μόνο ως πρόκληση βλέπει το να μετατρέπεται η Αλεξανδρούπολη σε αμερικάνικη βάση με τον ντόπιο κρατικό μηχανισμό σε ρόλο υπάκουου υπηρέτη του αμερικανικού στρατού.

  Είναι ακόμα πολλαπλά προκλητική η είδηση αυτή των ντόπιων ΜΜΕ σήμερα. Την ημέρα που Τούρκοι επιτελάρχες παρουσιάζουν χάρτες, όπου θεωρούν την Κρήτη τουρκικό έδαφος, η είδηση δεν είναι ότι μας προστατεύουν οι ΗΠΑ, αλλά το ακριβώς αντίθετο. Η είδηση είναι ότι οι ΗΠΑ κλείνουν το μάτι στην τούρκικη επιθετικότητα μέσω των δηλώσεων, όπως αυτών του νέου πρέσβη, του Τσούνη, ότι Ελλάδα και Τουρκία είναι σύμμαχοι και πρέπει να τα βρουν. Ξέχασε …«ο προστάτης» να καταγγείλει την τούρκικη επιθετικότητα και πολεμική ρητορική και πρακτική.

 Το Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει την προσπάθεια εξωραϊσμού και ξεπλύματος του αμερικάνικου στρατού και του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού από τα ντόπια αστικά ΜΜΕ. Είναι πρώτιστο καθήκον του ελληνικού λαού να γυρίσει την πλάτη του στις υποτελείς και προκλητικές αυτές κραυγές. Μπροστά στην μετατροπή της χώρας σε μια απέραντη αμερικανική βάση, προκεχωρημένο φυλάκιο των πολεμικών σχεδίων του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, μπροστά στην περαιτέρω καταλήστευση των δομών και του λαού της από τους Αμερικανούς «επενδυτές», οι εργαζόμενοι και ο λαός έχουν μόνο ένα δρόμο: να σηκώσουν ψηλά τη σημαία του αγώνα για την υπεράσπιση της ειρήνης, για το διώξιμο των Αμερικάνων και των βάσεών τους, για την εθνική ανεξαρτησία.

Σχόλιο του Γραφείου τύπου του Μ-Λ ΚΚΕ