Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023

Το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο της δημοτικής παράταξης ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ με επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο τον Γιώργο Σόφη

 


Στη μάχη των Δημοτικών Εκλογών μπαίνει αποφασιστικά η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, με επικεφαλής τον Γιώργο Σόφη, διεκδικώντας την ανανέωση της συμμετοχής και στο νέο δημοτικό συμβούλιο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γιώργος Σόφης και η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ παίρνουν μέρος στις δημοτικές εκλογές. Η παράταξη έχει σταθερή και αγωνιστική συμβολή στα τοπικά πράγματα εδώ και 25 χρόνια από το 1998. Μέσα από την παρουσία μας στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά πολύ περισσότερο έξω από αυτό, σταθήκαμε απέναντι σε όλες εκείνες τις πολιτικές που υποβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής των πολιτών. Καταγγέλλουμε και παλεύουμε για την ανατροπή της δεξιάς νεοφιλελεύθερης πολιτικής που εκποιεί τα πάντα στο βωμό του κέρδους. Με την παρέμβασή μας στις δημοτικές εκλογές δεν διεκδικούμε να γίνουμε διαχειριστές αυτής της πολιτικής που εξαθλιώνει το λαό. Αντίθετα παλεύουμε για να οικοδομήσουμε ένα κίνημα που θα αποκρούσει την κυρίαρχη πολιτική, που θα υπερασπίσει τα πραγματικά λαϊκά συμφέροντα.

Ο Γιώργος Σόφης είναι συνταξιούχος – πλέον – εκπαιδευτικός. Υπηρέτησε με θέρμη το Δημόσιο Σχολείο και τη νέα γενιά για περισσότερες από 3 δεκαετίες. Υπήρξε στην πρωτοπορία του εκπαιδευτικού κινήματος και στους μεγάλους αγώνες για την υπεράσπιση του Δημόσιου Δωρεάν Σχολείου. Ως συνδικαλιστικό στέλεχος για πολλά χρόνια διατέλεσε πρόεδρος αλλά και γραμματέας της ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας, καθώς επίσης και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ. Είναι πάντα στην  Ως και σήμερα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των αγώνων του εργατικού και του λαϊκού κινήματος, παλεύοντας ενάντια στην κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική. Με την Αριστερή Πρωτοβουλία ανέπτυξε πλούσια και αγωνιστική δράση, παίζοντας καθοριστικό ρόλο στο τοπικό κίνημα για την υπεράσπιση της Δημόσιας Περιουσίας, στις μάχες ενάντια στο ΚΥΤ, ενάντια στις πολιτικές εκείνες που υποβαθμίζουν τη Δημόσια Υγεία – Παιδεία, τις κοινωνικές δομές του Δήμου.

Το ψηφοδέλτιο της Αριστερής Πρωτοβουλίας απαρτίζεται από 37 υποψηφίους όλων των ηλικιών. Άνθρωποι του καθημερινού μόχθου, νέοι και νέες, φοιτητές και φοιτήτριες, άνεργοι αλλά και συνταξιούχοι. Όλοι όσοι πλαισιώνουν και στηρίζουν την Παράταξη έχουν κοινή πεποίθηση πως μόνο με τους αγώνες, το λαό και την Αριστερά μπορεί να μπει φραγμός και να ανατραπεί η πολιτική εκείνη που υποβαθμίζει τις ζωές των ανθρώπων

 1. Αγγελοπουλος Ηλιας, εκπαιδευτικός
 2. Βοργιας Νικολαος, συνταξιουχος
 3. Βουρλιωτη Κοραλια Μαρια, ιδιωτικη υπαλληλος
 4. Δανιηλ Μαρια, εκπαιδευτικός
 5. Εσναφιδης Κωνσταντινος, εκπαιδευτικός
 6. Ευμορφια Σταματινα, εκπαιδευτικος
 7. Ζωγραφου Σουλτανα, αρχιτέκτων
 8. Θανος Δημητριος, ιδιωτικος υπαλληλος
 9. Καλαθα Αγγελικη, εκπαιδευτικός
 10. Καλαντζη Αλεξια, ιδιωτικη υπαλληλος
 11. Κανδηλιωτης Αναστασιος, οικοδομος
 12. Καπνιζου Μαρια, δημοσιος υπαλληλος
 13. Κατσικας Χρηστος, Ερευνητής εκπαιδευτικός
 14. Κολιοπουλος Μιχαηλ, ιδιωτικος υπαλληλος
 15. Κορναρου Στελλα, ανεργη
 16. Κοσμα Μαλαμω, εκπαιδευτικός
 17. Κουφοβασιλης Δημητριος, ιδιωτικος υπαλληλος
 18. Λαγκαδιανου Σταματινα Ιωαννα, εκπαιδευτικος
 19. Μανδελενακης Ηλιας, μηχανικός
 20. Μοσχοπουλος Ευγενιος, οικοδομος
 21. Μπαρμπας Δημητριος, λογιστης
 22. Μπαταγια Αργυρω, συνταξιουχος
 23. Μπολανη Ευγενια Βασιλικη, δημοτική υπαλληλος
 24. Μπουκη Ευαγγελια, ιδιωτικη υπαλληλος
 25. Μυλωνακη Γεωργια, ιδιωτικη υπαλληλος
 26. Παπαδοπουλος Προδρομος, αρχιτεκτονας
 27. Παπαδοπουλου Ελενη, συνταξιουχος
 28. Πετακος Πετρος, συνταξιουχος
 29. Σμυρνης Γεωργιος, ανεργος
 30. Σουλιωτη Μυρτω, οδοντιατρος
 31. Σοφης Ιωαννης, ιδιωτικος υπαλληλος
 32. Σπανακης Γεωργιος, γεωπόνος
 33. Σταυριδου Χρυσουλα, ιδιωτικη υπαλληλος
 34. Τσιριγωτης Δημητριος, ιδιωτικος υπαλληλος
 35. Τσωνη Ιωαννα, ανεργη
 36. Φουντας Βασιλειος, συνταξιουχος
 37. Ωρολογας Κωνσταντινος, συνταξιουχος