Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023

Σχετικά με την εκδήλωση για την Παλαιστίνη.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Ηλιούπολη η εκδήλωση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη


Τη Δευτέρα 27/11 πραγματοποιήθηκε  επιτυχία η εκδήλωση αλληλεγγύης στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού, που οργάνωσε η Δημοτική Κίνηση ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Ηλιούπολης, στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης της πόλης. Αρκετές δεκάδες συμπολίτες παρακολούθησαν την εκδήλωση με αμείωτο ενδιαφέρον.

Στην αρχή της εκδήλωσης προβλήθηκε ένα εξαιρετικό βίντεο – ντοκιμαντέρ της σ. Νίνας Γεωργιάδου για την πολύπαθη Παλαιστίνη, που έδωσε ανάγλυφα τα εγκλήματα του σιωνιστικού καθεστώτος του Ισραήλ, όχι μόνο σήμερα αλλά και για πολλά προηγούμενα χρόνια. Επίσης πρόβαλε πλευρές του ηρωικού αγώνα της παλαιστινιακής αντίστασης απέναντι στα διαρκή εγκλήματα των Ισραηλινών στρατοκρατόρων. Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής Παροικίας στην Αθήνα, Λατίφ Νταρβίς.

Στην ομιλία του ανέπτυξε την ιστορία του παλαιστινιακού λαού και τα δεινά που έχει υποστεί εξαιτίας της ιμπεριαλιστικής πολιτικής αρχικά των Εγγλέζων και στη συνέχεια απ' τους φασίστες- σιωνιστές ηγέτες του Ισραήλ και με την απροκάλυπτη στήριξη του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού.

Η ομιλία του προκάλεσε ζωηρό ενδιαφέρον και έγιναν πολλές ερωτήσεις για όλο το παλαιστινιακό πρόβλημα.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο σ. Γιώργος Σόφης εκπρόσωπος της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ  και τοποθετήθηκε εκ μέρους της παράταξης. Στην ομιλία του τόνισε την ανάγκη να γίνει κατανοητό ότι τα γεγονότα της 7/10 δεν αποτελούν αρχή της κρίσης στην Παλαιστίνη, αλλά είναι ένα ακόμα σοβαρότατο επεισόδιο στην εγκληματική δολοφονική πολιτική της κυβέρνησης του Ισραήλ. Γιαυτό όσοι ξεχνούν το τι γίνονταν τη προηγούμενη της 7ης Οκτώβρη, στη πραγματικότητα συγκαλύπτουν τη γενοκτονία των σιωνιστών και των αμερικάνων αφεντικών τους.
Τόνισε επίσης ότι κεντρικό καθήκον όλων των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων είναι η καθημερινή έκφραση αλληλεγγύης στην παλαιστινιακή αντίσταση χωρίς αστερίσκους και ερωτηματικά, γιατί είναι το πιο ισχυρό όπλο του ίδιου του παλαιστινιακού λαού και το πιο ισχυρό μέσο πίεσης στις κυβερνήσεις των χωρών τους για να αναγκαστούν να πάψουν να στηρίζουν και να συγκαλύπτουν την επιχειρούμενη γενοκτονία του ηρωικού παλαιστινιακού λαού.
Η εκδήλωση έκλεισε με κάλεσμα του παλαιστινιακού εκπροσώπου προς τους συγκεντρωμένους να συνεχίσουν να εκφράζουν την αλληλεγγύη τους με κάθε τρόπο.