Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Οι εργαζόμενοι δεν μπαίνουν σε εφεδρεία!

Ο μόνος δρόμος, η μόνη ελπίδα
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες
Ενάμιση χρόνο από τότε που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έβαλε τη χώρα κάτω από τα δεσμά της τρόικας, ο ελληνικός λαός βουλιάζει καθημερινά στην οικονομική καταστροφή. Η πιο ξενόδουλη και υποτελής κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος μεταπολεμικά, εφαρμόζει την πιο άγρια, βάρβαρη και αντιλαϊκή πολιτική. Καταδικάζει καθημερινά στην φτώχεια, την εξαθλίωση και την ανεργία εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένους όλων των ηλικιών. Οι στρατιές των ανέργων πληθαίνουν μέρα με τη μέρα, με εφιαλτικό τρόπο. Οι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, βλέπουν καθημερινά το εισόδημά τους να συρρικνώνεται από τις αλλεπάλληλες περικοπές, από την άγρια φορομπηχτική πολιτική των χαρατσιών που επιβάλλονται βίαια και της ακρίβειας που καλπάζει. Η βάρβαρη πολιτική του Μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος κατεδαφίζει σαν οδοστρωτήρας ότι είχε απομείνει από το κοινωνικό κράτος σε υγεία, παιδεία και πρόνοια.

Πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι με το οποίο υπέγραψε η κυβέρνηση τις βάρβαρες περικοπές στους μισθούς εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, ως συνέπεια της εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, τα αρπακτικά σε ΕΕ – ΔΝΤ και ΕΚΤ επιβάλλουν να ανοίξει άμεσα η υπόθεση της εργασιακής εφεδρείας στο δημόσιο τομέα. Την ίδια στιγμή μάλιστα που ζητούν από την κυβέρνηση, να καταργήσει εδώ και τώρα την ήδη εξαθλιωμένη γενική συλλογική σύμβαση εργασίας, να συμπιέσει δηλαδή ακόμα περισσότερο τον ήδη τσακισμένο κατώτερο μισθό. Η εργασιακή εφεδρεία, που αποτελεί αυτή τη στιγμή βασική αιχμή των πρόσθετων μέτρων που απαιτεί η τρόικα, ανοίγει στην πραγματικότητα την αυλαία για μαζικές απολύσεις εργαζομένων από το δημόσιο τομέα. Ήδη για το 2011, δηλαδή για τους τρεις μήνες που απομένουν, περίπου 30.000 εργαζόμενοι θα έρθουν αντιμέτωποι με την απόλυση ενώ ο αριθμός θα αυξηθεί δραματικά το 2012.

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες
Το μαύρο μπλοκ του ΔΝΤ, της ΕΕ, της ΕΚΤ και της κυβέρνησης, δεν πρόκειται να σταματήσει την επίθεσή του εδώ. Οι μήνες που θα ακολουθήσουν θα είναι «κολασμένοι» για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τη νέα γενιά, τους ανέργους. Το μέλλον του λαού και του τόπου δεν βρίσκεται στην υποτέλεια και την υποταγή στα κελεύσματα της τρόικας και των ντόπιων υποτακτικών της. Μόνο η ανάπτυξη μαζικών, λαϊκών αγώνων μπορεί να βάλει φρένο και να ανατρέψει τη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας. Μπροστά στους μαζικούς αγώνες που θα ξεδιπλωθούν κανένας εργαζόμενος δεν περισσεύει! Όλοι στον αγώνα!