Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΦΙΕΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Περιφερειακά συνέδρια προπαγάνδας για την ψευδεπίγραφη έξοδο


Με το Αναπτυξιακό συνέδριο για το Νότιο Αιγαίο, στη Ρόδο, το διήμερο 16 και 17 Απρίλη, κλείνει ο κύκλος των 13 περιφερειακών συνεδρίων που είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση για να παρουσιάσει το δημαγωγικό της αφήγημα για τη “δίκαιη ανάπτυξη” και να προπαγανδίσει την ψευδεπίγραφη “έξοδο από τα μνημόνια και την επιτροπεία”, με την επιστροφή στην “κανονικότητα” των ύαινων των χρηματοπιστωτικών αγορών.
Χαρακτηριστική αυτών των σκοπών είναι η αποστροφή της ομιλίας του Αλ. Τσίπρα, στο συνέδριο που έγινε στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος κινούμενος σε αυτό το πνεύμα, επισήμανε ότι τα συνέδρια αυτά “συμπίπτουν με την ολοκλήρωση του Προγράμματος και την πολυπόθητη μετά από 8 χρόνια, έξοδο της χώρας από την εξαίρεση και την επιτροπεία”. Τόνισε δε ότι “σήμερα μπορούμε να είμαστε πιο αισιόδοξοι, γιατί η οικονομία πιάνει τους στόχους και η ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης, σε συνδυασμό με τις διεργασίες για την ελάφρυνση του χρέους, θα ανοίξουν τον δρόμο για μια οριστική και καθαρή έξοδο από την περιπέτεια των Μνημονίων”.

  Καλλιεργώντας κλίμα ψεύτικων προσδοκιών ο πρωθυπουργός  και όλη η κουστωδία των κυβερνητικών στελεχών (υπουργών, αν. υπουργών, υφυπουργών και γενικών γραμματέων) περιδιαβαίνουν τις πρωτεύουσες των 13 περιφερειών της χώρας κάνοντας πως συζητούν με τους τοπικούς φορείς και παράγοντες, αφουγκραζόμενοι, τά­χα, τις ανησυχίες των τοπικών κοινωνιών. Στην ουσία στήνουν μια επικοινωνιακή οπερέτα που σκοπό έχει να αποπροσανατολίσει το χειμαζόμενο ελληνικό λαό, καλλιεργώντας ψεύτικες προσδοκίες, έχοντας το βλέμμα στραμμένο προς τις επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις.
Επίσης παρουσιάζουν προς τους ξένους επικυρίαρχους και την ντόπια οικονομική ολιγαρχία, το μετά-μνημονιακό σχέδιο, “ιδιοκτησίας” της κυβέρνησης, που ακούει στο όνομα Εθνική Αναπτυξιακή Στρατηγική. Ο Αλ. Τσίπρας το χαρακτήρισε ως το “βασικό μας εργαλείο για την επόμενη ημέρα”, σημειώνοντας ότι πρόκειται για “ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο που, πλέον, κανείς δεν θα καταστρώσει για μας και κανείς δεν θα μας το επιβάλλει. Αλλά θα αποτελεί προϊόν δικού μας σχεδιασμού και δικής μας επιλογής".
   Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό το “δικό του εργαλείο” θα βασίζεται σε τρεις πυλώνες που συμπυκνώνουν τη διαιώνιση όλου του πλέγματος της εξάρτησης, την οικονομική αφαίμαξη του λαού και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
Ο πρώτος είναι “η δημοσιονομική και η μακροοικονομική σταθερότητα”, δηλαδή η τήρηση όλων των δεσμεύσεων για αιματοβαμμένα πλεονάσματα του 3,5% έως το 2022 και 2% από το 2023 έως το 2060, μέχρι να πληρωθεί το 75% των δανείων που πήρε η χώρα την περίοδο των μνημονίων.
   Ο δεύτερος πυλώνας είναι “η στήριξη της εργασίας, η αντιμετώπιση της ανεργίας και η αναβάθμιση και διεύρυνση του κοινωνικού κράτους”, δηλαδή η πολιτική του χτυπήματος των εργασιακών δικαιωμάτων, των συλλογικών συμβάσεων, του δικαιώματος στην απεργία και των κοινωνικών πολιτικών πτωχοκομείου, όπως το ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης) και τα εφάπαξ μερίσματα, από το πλεόνασμα φτώχειας του λαού.
Τέλος, ο τρίτος πυλώνας είναι “η αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας”, δηλαδή το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου (ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, λιμάνια, αεροδρόμια κλπ) στα ξένα και ντόπια μονοπώλια, οι επιδοτήσεις τους με φρέσκο χρήμα από το ΕΣΠΑ, τον Αναπτυξιακό Νόμο, το ΠΔΕ (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων), την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, το Πακέτο Γιουνκέρ κλπ.
Παράλληλα η “νέα” αναπτυξιακή στρατηγική της κυβέρνησης ευθυγραμμίζεται με τους ευρύτερους γεωπολιτικούς και γεωοικονομικούς σχεδιασμούς των ξένων πατρώνων της, κυρίως των ΗΠΑ, αλλά και των ηγετικών χωρών της ΕΕ, σε αντιπαράθεση με την επιρροή των αντίπαλων δυνάμεων (Ρωσία, Κίνα), που διεκδικούν ρόλο στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της ανατολικής Μεσογείου.
   Ο ελληνικός λαός σε καμία περίπτωση δεν έχει να περιμένει τίποτα από αυτές τις καλοστημένες φιέστες, αντίθετα πρέπει να τις καταγγείλει και να τις απορρίψει.