Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ :ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΜΕΡΑΙΣΙΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.

    Έγιναν την Κυριακή 31/8 σε ειδική συνεδρίαση οι εκλογές για την ανάδειξη του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου και των μελών της οικονομικής  επιτροπής καθώς και την επιτροπή ποιότητας ζωής. Οι εκλογές αυτές που αποτελούν στην πραγματικότητα μια παρωδία δημοκρατικών διαδικασιών γίνονται με ένα απόλυτα νόθο εκλογικό σύστημα, αφού ανεξάρτητα απ’ την πραγματική δύναμη της κάθε παράταξης ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου προέρχεται υποχρεωτικά απ’ τη παράταξη του δημάρχου, ο αντιπρόεδρος απ’ την πρώτη παράταξη της αντιπολίτευσης και ο γραμματέας απ’ την δεύτερη. Με τον τρόπο αυτό και παρά το γεγονός ότι η παράταξη του δημάρχου έχει μόνο 6 συμβούλους (και η δεύτερη 13) εξέλεξε τον πρόεδρο και ακολούθησαν και οι άλλες εκλογές.


    Στη συνέχεια έγινε η εκλογή των δύο βασικών επιτροπών που στηρίζουν τη λειτουργία της δημοτικής αρχής με την ίδια φιλοσοφία, αφού σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο που ίσχυε και ενισχύθηκε με τις αντιδραστικές αποφάσεις της κυβέρνησης της ΝΔ, ο δήμαρχος έχει την απόλυτη πλειοψηφία! Έτσι μια παράταξη που διαθέτει μόλις το 16% της εκλογικής δύναμης έχει το 60% των μελών των επιτροπών στο όνομα της κυβερνησιμότητας! Φαίνεται ότι η δημοκρατία και η διακυβέρνηση δεν πάνε χέρι- χέρι!

    Ο εκπρόσωπος της Αριστερής Πρωτοβουλίας στο νέο Δ.Σ. ανέλυσε το βαθειά αντιδραστικό χαρακτήρα του θεσμικού αυτού πλαισίου και εκφράστηκε με το λευκό στη συγκρότηση του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου. Τέλος σε ότι αφορά στη συγκρότηση των άλλων επιτροπών  εκφράστηκε με την αποχή απ’ την ψηφοφορία δηλώνοντας ότι τα όργανα αυτά αποτελούν όργανα συνδιαχείρησης και στήριξης της πολιτικής της δημοτικής αρχής και για το λόγο αυτό απείχε απ’ την ψηφοφορία. 

   Τέλος θέλουμε να τονίσουμε ότι αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η στάση της δημοτικής κίνησης «ΣΥΝΕΡΓΟΙ» ο εκπρόσωπος της οποίας όχι μόνο υπερψήφισε τις επιλογές της νέας δημοτικής αρχής, αλλά και πήρε τη θέση αντιδημάρχου στη νέα δημοτική αρχή! Έτσι ένα σχήμα που εμφανίστηκε σαν εκφραστής ενός ρεύματος από τις παρυφές του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τον αντιεξουσιαστικό χώρο(!), πολύ εύκολα αντί πινακίου φακής μπήκε κάτω απ’ τις φτερούγες της ΠΑΣΟΚικής εξουσίας για να επιβεβαιωθεί η περίφημη ρήση του αξέχαστου Γ. Παπανδρέου για τους αντιεξουσιαστές στην εξουσία! Τι να πει κανείς; Ο κατήφορος δεν έχει τέλος!