Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ



                        ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ



ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ, ΟΜΩΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΝΔ ΤΙΣ ΚΑΤΟΧΥΡΩΝΕΙ!

Την Πέμπτη 26/9 έγινε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με μια πλειάδα θεμάτων. Τα περισσότερα απ’ αυτά αφορούσαν διαδικαστικού τύπου ζητήματα χωρίς ουσιαστικό ενδιαφέρον. Ενδιαφέρον αναμφισβήτητα παρουσίασε η συζήτηση για τον αντισεισμικό έλεγχο των σχολικών κτιρίων, με αφορμή και τον τελευταίο σεισμό του περασμένου Ιούλη.
Κατά τη διάρκεια όμως της συνεδρίασης προέκυψαν ορισμένα σοβαρά πολιτικά ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του Δ.Σ., ειδικά με τις τροποποιήσεις που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ αμέσως όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας.
Συγκεκριμένα στα θέματα που αφορούσαν την ψήφιση της αναμόρφωσης του τεχνικού προγράμματος και την αναμόρφωση του προϋπολογισμού η εισήγηση της δημοτικής αρχής καταψηφίστηκε αφού μειοψήφησε και στις δύο ψηφοφορίες. Παρ’ όλα αυτά όμως το προεδρείο του Δ.Σ. αποφάσισε ότι οι αναμορφώσεις εγκρίθηκαν ανεξάρτητα απ’ το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αφού ο νόμος Μητσοστάκη – Θεοδωρικάκου θεωρεί ότι η καταψήφιση μπορεί να γίνει μόνο αν υπάρχει άλλη πρόταση πλήρως αιτιολογημένη με εισήγηση των αρμόδιων αρχών! Έτσι λοιπόν είτε ψηφίσεις όχι είτε απέχεις απ’ τη ψηφοφορία η δημοτική αρχή θα έχει πάντα τη δυνατότητα να περνάει την οποιαδήποτε απόφαση της, αφού δεν επιτρέπεται το όχι, ανεξάρτητα αν το όχι αυτό μπορεί συσπειρώνει την μεγάλη πλειοψηφία των συμβούλων!
Αυτό το αντιδημοκρατικό τερατούργημα της κυβέρνησης της ΝΔ ξεπερνάει όλα τα γνωστά όργια αυταρχισμού που έχουμε αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα στη λειτουργία των συμβουλίων. Έτσι και αφού η (μισή) απλή αναλογική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αντικατέστησε την απόλυτη κυριαρχία των παλιών δημοτικών αρχών, τώρα η ΝΔ χωρίς κανένα ίχνος ντροπής καταστρατηγεί κάθε έννοια δημοκρατίας, καταργώντας την έννοια της πλειοψηφίας και μετατρέποντας το δημοτικό συμβούλιο σε ένα διακοσμητικό όργανο, άβουλο, χωρίς καμία αρμοδιότητα, που λειτουργεί με το αποφασίζουμε και διατάσσουμε της κυβέρνησης και των δημοτικών αρχών που την ακολουθούν.
Θεωρούμε ότι μια τέτοια μεθόδευση στο όνομα της δήθεν κυβερνησιμότητας οδηγεί σε βαθιά αντιδημοκρατικούς δρόμους με απρόβλεπτες συνέπειες για το μέλλον. Σαν δημοτική κίνηση καταγγείλαμε αυτή την αντιδημοκρατική πραγματικότητα και με την ανακοίνωση  αυτή επιδιώκει να ενημερώσει τους συμπολίτες μας.
Για την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΟΦΗΣ Δημοτικός Σύμβουλος.