Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Να αποκρούσουμε την προσπάθεια καταπάτησης του Υμηττού απ' την εκκλησία στον Προφήτη Ηλία.


  

Ποιος ευθύνεται για την καταπάτηση του Υμηττού στον Προφήτη Ηλία;

Το τελευταίο διάστημα κοντά στη περιοχή "αστυνομικά" του Δήμου και μέσα τη Β’ ζώνη του Υμηττού βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για το χτίσιμο ενός ναού πάνω απ’ το μικρό εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία που υπάρχει στην περιοχή αυτή.

Οι εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη γίνονται μετά από άδεια της πολεοδομίας παρά το γεγονός ότι γίνονται μέσα στη δασική περιοχή και επομένως δεν επιτρέπεται καμία οικιστική δόμηση. Η ενέργεια αυτή γίνεται με την άδεια προφανώς των εκκλησιαστικών αρχών και συγκεκριμένα την αρχιεπισκοπή και το τμήμα της ναοδομίας.

Απ’ τη μεριά του το Δασαρχείο Πεντέλης στο οποίο ανήκει και ο Υμηττός δήλωσε ότι έχει απαγορεύσει τις εργασίες ανοικοδόμησης της εκκλησίας, όμως παρ’ όλα αυτά οι ενέργειες συνεχίστηκαν αδιαφορώντας για την απόφαση του Δασαρχείου.

Η κατάσταση αυτή προκάλεσε τις αντιδράσεις κατοίκων και φορέων της πόλης που κατάγγειλαν τις αυθαιρεσίες των εκκλησιαστικών αρχών. Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής ήταν η παρέμβαση της δημοτικής αρχής (το θέμα είχε συζητηθεί και στο δημοτικό συμβούλιο) που προσπάθησε να σταματήσει τις εργασίες και που είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση με τον υπεύθυνο ιερέα και το περιβάλλον του και τελικά να οδηγηθούν τόσο οι εκπρόσωποι του δήμου όσο και ο κληρικός στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου έγιναν εκατέρωθεν μηνύσεις.

Η προκλητική συμπεριφορά των εκκλησιαστικών παραγόντων και η καταπάτηση της δασικής περιοχής στην Β’ ζώνη Υμηττού ξεπερνάει κάθε όριο αφού το θράσος με το οποίο παρανομεί είναι πρωτοφανές. Φαίνεται ότι οι εκκλησιαστικοί παράγοντες θεωρούν ότι γι’ αυτούς δεν ισχύουν οι ανθρώπινοι νόμοι και ότι ελέω θεού μπορούν να κάνουν ότι θέλουν. Λογαριάζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο και γι’ αυτό δεν πρόκειται να περάσει τελικά η προκλητική αυτή παρανομία.