Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

Έχασε τη μάχη για τη ζωή η κομμουνίστρια εκπαιδευτικός Ασπασία Δεμερούκη, στέλεχος του Μ-Λ ΚΚΕ και της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ.

Ανακοίνωση της Κ.Ε. του Μ-Λ ΚΚΕ

Έχασε τη μάχη για τη ζωή η συντρόφισσα Ασπασία Δεμερούκη

Με βαθιά οδύνη η ΚΕ του Μ-Λ ΚΚΕ ανακοινώνει ότι ένας εξαιρετικός άνθρωπος, υπόδειγμα στην αριστερά και το κομμουνιστικό κίνημα, στέλεχος του Μ-Λ ΚΚΕ, η συντρόφισσα Ασπασία ∆εµερούκη, έχασε τη μάχη που έδινε για τη ζωή της το βράδυ της Παρασκευής, 21 Φλεβάρη. Προσβεβλημένη από τον ιό της γρίπης νοσηλεύονταν σε νοσοκομείο της Αθήνας, τρεις εβδομάδες, σε βαριά κατάσταση και το πείσμα της την κρατούσε στη ζωή.
Η Ασπασία ∆εµερούκη γεννήθηκε το Φλεβάρη του 1956 στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας από οικογένεια ψαράδων. Από μαθήτρια αγάπησε τα βιβλία και τη γνώση τους.

Η μεταπολίτευση τη βρίσκει φοιτήτρια στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Χωρίς δισταγμό, αν και από συντηρητική οικογένεια, εντάσσεται στο κομμουνιστικό κίνημα και από το 1976 προσχωρεί στο Μ-Λ ΚΚΕ, όπου αναδείχνεται σε σημαντικό στέλεχος στον τομέα της εκπαίδευσης. Εκατοντάδες μαθητές της Ασπασίας έχουν περάσει στα Ανώτατα Ιδρύματα της χώρας και έχουν σταδιοδρομήσει σε σημαντικούς τομείς της κοινωνίας. Η Ασπασία παντρεύεται το 1983 το σύντροφο Θανάση Τσιριγώτη με τον οποίο έχουν ένα γιο, το σύντροφο Δημήτρη. Η Ασπασία αγαπάει το διάβασμα, την καλή μουσική, το σινεμά και το θέατρο σε απόλυτο βαθμό και παροτρύνει τους μαθητές/μαθήτριες να κάνουν το ίδιο.

Γενναία, αποφασιστική και εξαιρετικά αξιοπρεπής σ’ όλες τις εκφάνσεις της ζωής της. Η Ασπασία αποτελούσε σημαντικό στέλεχος του Μ-Λ ΚΚΕ το οποίο στήριξε ανιδιοτελώς και ολοκληρωτικά σε δύσκολες στιγμές. Το ίδιο έκανε µε λόγο και πράξη σ’ όσους μαθητές και μαθήτριές της είχαν οικονομική και κοινωνική ανάγκη. Με το παράδειγμά της πρότεινε έναν αριστερό τρόπο θεωρίας και πράξης. Μια δοκιμασμένη  και αφοσιωμένη αγωνίστρια του μαρξιστικού-λενινιστικού κινήματος. Μια πολύτιμη συντρόφισσα, ζωντανό παράδειγμα αγωνίστριας της ζωής, με επαναστατική ψυχή.

Η ΚΕ του Μ-Λ ΚΚΕ, εκφράζει τα πιο θερμά της συλλυπητήρια στο σύντροφο Θανάση Τσιριγώτη, το σύντροφο Δημήτρη Τσιριγώτη, στα αδέλφια και την οικογένειά της. Ο μόνος αποχαιρετισμός που ταιριάζει στη συντρόφισσα Ασπασία είναι η διαβεβαίωση πως θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ακλόνητα για τη μεγάλη υπόθεση που πίστεψε και υπηρέτησε όλη της τη ζωή, την υπόθεση του σοσιαλισμού και του κομμουνισμού.
22 ΦΛΕΒΑΡΗ 2020
 Η ΚΕ του Μ-Λ ΚΚΕ

 Εκ μέρους της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ο επικεφαλής της κίνησης και δημοτικός σύμβουλος ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΟΦΗΣ έκανε την εξής δήλωση: 
 Η απώλεια της Ασπασίας δεν είναι ένα απλά δυσαναπλήρωτο κενό. Είναι μια αναντικατάστατη πραγματικότητα που δεν υπάρχουν λόγια για να την περιγράψουν. Όσοι την γνώρισαν και πρώτα απ' όλα οι μαθητές της και οι σύντροφοι της ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει αυτή η απώλεια. Για μας που τόσα χρόνια πορευτήκαμε μαζί της σε όλα τα μετερίζια των κοινωνικών αγώνων, ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει η απώλεια της.
 Καλό σου ταξίδι συντρόφισσα μας!
Θα ζεις για πάντα μέσα στις καρδιές μας.