Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021

Ανακοίνωση του Μ-Λ ΚΚΕ για τις πολιτικές εξελίξεις.

Μ-Λ-ΚΚΕ-πορεία-προς-το-κάστρο-2

Μ-Λ ΚΚΕ: Ενάντια στην πολιτική της φτώχειας, της ακρίβειας και των απολύσεων – Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας στα φιλοπόλεμα σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ

Με μια εντελώς παραπλανητική προπαγάνδα, η κυβέρνηση της ΝΔ κλιμακώνει την πολιτική της φτώχειας και της τρομοκρατίας για τον ελληνικό λαό και των προκλητικών παροχών προς την οικονομική ολιγαρχία, καθώς και την πολιτική της εθνικής υποτέλειας που εμπλέκει όλο και πιο βαθιά τη χώρα μας στα πολεμικά και επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κινείται σε όλους τους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής ζωής όπως με τις πυρκαγιές το καλοκαίρι, που -με ευθύνη της- άφησαν πίσω τους ένα κατάμαυρο τοπίο καταστροφής για το βιός των ανθρώπων και το φυσικό πλούτο της χώρας μας. Κατακαίει εργασιακά δικαιώματα, κοινωνικά δικαιώματα, δημοκρατικά δικαιώματα, πλουτοπαραγωγικούς πόρους.

Ρίχνει στην πυρά το δικαίωμα στη δουλειά νομοθετώντας διευκολύνσεις για τους εργοδότες να κάνουν απολύσεις, θεσπίζοντας μαζικές αναστολές εργασίας, χρησιμοποιώντας ακόμα και τον εμβολιασμό σαν μέσο επιβολής τους. Προωθεί ένα νομικό πλαίσιο τσακίσματος των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, πρώτα απ’ όλα τον αντεργατικό-αντισυνδικαλιστικό νόμο των απλήρωτων υπερωριών, της διεύρυνσης της ελαστικής εργατικής απασχόλησης, του χτυπήματος της εξαρτημένης σχέσης εργασίας και των συλλογικών συμβάσεων, της αύξησης του κρατικού έλεγχου στα εργατικά συνδικάτα και της αποδυνάμωσης της λειτουργίας τους, του ασφυκτικού περιορισμού και της απαγόρευσης της άσκησης του δικαιώματος τη απεργίας. Ενισχύει ένα επαχθές καθεστώς λεηλασίας του εργατικού και λαϊκού εισοδήματος με την καθήλωση των μισθών και συντάξεων και βαριά φορομπηκτικά μέτρα, το οποίο τώρα πλήττεται επιπλέον και από ένα σαρωτικό κύμα ακρίβειας.

Στραγγαλίζει δημοκρατικά δικαιώματα και εντείνει την αστυνομική καταστολή και τρομοκρατία. Επιτίθεται στο δημόσιο σύστημα υγείας και διαχειρίζεται εγκληματικά την πανδημία επειδή δεν θέλει να το ενισχύσει. Ενισχύει τους αποκλεισμούς στη μόρφωση θεσπίζοντας την ελάχιστη βάση εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, πετώντας έτσι εκτός ανωτάτης εκπαίδευσης δεκάδες χιλιάδες νέους, και εφαρμόζοντας μέτρα υπόσκαψης του δημόσιου σχολείου (υποχρηματοδότηση και “αυτονομία” του σχολείου, “αξιολόγηση” εκπαιδευτικών κ.ά.). Αδιαφορεί για την κοινωνική προστασία, με συνέπεια ολόκληρες περιοχές να εγκαταλείπονται απροστάτευτες στο έλεος των πυρκαγιών, οι σεισμόπληκτοι και οι πυρόπληκτοι να εμπαίζονται και να μένουν αβοήθητοι στην αποκατάσταση των ζημιών τους, αθωράκιστοι μπροστά σε νέες φυσικές καταστροφές. Εκποιεί με ευτελές αντίτιμο τις πιο σημαντικές δημόσιες υποδομές και επιχειρήσεις της χώρας και προωθεί την ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών υπηρεσιών της ασφάλισης, της υγείας, της παιδείας, της πρόνοιας.

Πάνω σε αυτά τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, πάνω σε “πτώματα” εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων, πάνω στη στέρηση δημόσιων κοινωνικών δικαιωμάτων και υπηρεσιών, πάνω στην εκποίηση του δημόσιου πλούτου στο μεγάλο ξένο και ντόπιο ιδιωτικό κεφάλαιο, η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει να θεμελιώσει την “επανεκκίνηση της οικονομίας” και την “ανάπτυξη” που διατυμπανίζει.

Η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ σπρώχνει τον ελληνικό λαό πιο βαθιά στο οικονομικό βάραθρο και ταυτόχρονα προκαλεί αιμορραγία στην οικονομία της χώρας με το μεγάλωμα του χρέους της στους ξένους δανειστές της ιμπεριαλιστικής Δύσης αλλά και με τις τεράστιες στρατιωτικές δαπάνες που καταβάλλει στο ΝΑΤΟ και για την αγορά πολεμικών εξοπλισμών από τις δυτικές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Με τελευταία αυτή της αγοράς γαλλικών αεροπλάνων και φρεγατών που επισφραγίστηκε με μια “αναβαθμισμένη” συμφωνία “συνεργασίας στην άμυνα και ασφάλεια” με τη Γαλλία, η οποία προσδένει τη χώρα στα ιμπεριαλιστικά στρατιωτικά σχέδια της Γαλλίας. Παράλληλα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη προχωρεί και στη διεύρυνση της χρονικής διάρκειας της συμφωνίας για τις αμερικανικές βάσεις και της επέκτασης των τοποθεσιών που μπορούν να χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ μετατρέποντας τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις σε παράρτημα των διεθνών ιμπεριαλιστικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Γαλλίας, καθιστώντας το έδαφος, τις θάλασσες και τον αέρα της Ελλάδας σε βάση, ορμητήριο, πεδίο ασκήσεων και διέλευσης των στρατιωτικών τους δυνάμεων, εναποθέτοντας την εξωτερική πολιτική και τη στήριξη των “εθνικών θεμάτων” στην “προστασία” τους, δυναμώνει την ιμπεριαλιστική εξάρτηση της χώρας και την οδηγεί σε επικίνδυνη πορεία, καθιστώντας την έρμαιο των ιμπεριαλιστικών επιδιώξεων.

Ενάντια σε αυτή τη σκληρά αντιλαϊκή πολιτική της φτώχειας, του εργασιακού μεσαίωνα, της ακρίβειας, της αφαίρεσης κοινωνικών δικαιωμάτων και της κατάπνιξης συνδικαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, ενάντια στην πολιτική της εθνικής υποτέλειας που πολλαπλασιάζει τα ξένα οικονομικά δεσμά που τυλίγουν τη χώρα μας και την κάνει στρατιωτικό εξάρτημα των επικίνδυνων φιλοπόλεμων σχεδίων των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, η εργατική τάξη και ο ελληνικός λαός είναι ανάγκη να δυναμώσουν την αντίστασή τους.

Το Μ-Λ ΚΚΕ καλεί σε μαζικό, πανεργατικό, παλλαϊκό αγώνα για την απόκρουση και την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής. Σε ενίσχυση του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα για την απεμπλοκή της Ελλάδας από τα στρατιωτικά επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ. Για να φύγουν οι αμερικάνικες βάσεις και όλα τα ιμπεριαλιστικά ΝΑΤΟικά και γαλλικά στρατεύματα από την Ελλάδα, για την έξοδο της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ