Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022

Χιλιάδες εργαζόμενοι πλημμύρισαν τους δρόμους και τις πλατείες όλης της χώρας στις διαδηλώσεις.

ΕΡΓΑΣ -09 11 2022α - 2α

Μεγαλειώδης διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας – Χιλιάδες απεργοί κύκλωσαν το Σύνταγμα και κατέκλυσαν όλους τους δρόμους – Δυναμικό μπλοκ του Μ-Λ ΚΚΕ και της ΕΡΓ.Α.Σ

Μαζικότατη και δυναμική η σημερινή συγκέντρωση καθώς παρόλες τις δυσκολίες (χωρίς μετρό και λεωφορεία) χιλιάδες απεργοί γέμισαν τη Σταδίου από το άγαλμα του Κολοκοτρώνη μέχρι τα Χαυτεία και ένα μεγάλο τμήμα της Πανεπιστημίου.


Εκατοντάδες εργατικά κέντρα, σωματεία και συνδικάτα κατέκλυσαν από το πρωί τους δρόμους της Αθήνας με σκοπό να διαδηλώσουν ενάντια στο επίμονο κύμα ακρίβειας, τον αχαλίνωτο πληθωρισμό και την κυβερνητική ανεπάρκεια, εξαιτίας της οποίας εκατομμύρια εργαζόμενοι, νοικοκυριά και επιχειρήσεις βρίσκονται σε συνθήκες αδιεξόδου για την επόμενη μέρα, αδυνατώντας να τα βγάλουν πέρα με τα πετσοκομμένα από την κρίση εισοδήματα που λαμβάνουν.

Δεν πέρασε το σχέδιο τρομοκράτησης των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες, που κλιμακώθηκε από την κυβέρνηση τις τελευταίες μέρες για να ποινικοποιηθεί και να σπάσει η σημερινή απεργία.

Χιλιάδες απεργοί μετέτρεψαν την οργή τους σε δύναμη διεκδίκησης και ελπίδας…

Η πρωτοφανής συμμετοχή και τα ογκώδη απεργιακά μπλοκ έδειξαν ότι ο λαός μας έχει τεράστια δύναμη στα χέρια του.


Με τις σημερινές μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις οι χιλιάδες εργαζόμενοι έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα σε κράτος και εργοδοσία ότι δεν θα πεινάσουν, δεν θα κρυώσουν, δεν θα μπουν στο στόχαστρο οι εργατικές – λαϊκές οικογένειες για τα κέρδη των λίγων.


Η μόνη ρεαλιστική διέξοδος για το λαό και τον τόπο βρίσκεται στους αγώνες του. Σε αυτούς φωλιάζει η ελπίδα. Αγώνες σαν αυτούς φτιάχνουν την ιστορία των λαών του κόσμου.

Τους αγώνες που φοβούνται και για αυτό προσπαθούν να τους φιμώσουν με το νόμο Χατζηδάκη, με τα δικαστήρια και την αστυνομική βία και καταστολή.
Παρά τις τραγικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, με τη συμφωνία όλων των βασικών δυνάμεων του συνδικαλιστικού κινήματος (των παρατάξεων των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ-ΠΑΜΕ) σε συνέχεια της προηγούμενης στάσης τους, φρόντισαν στις αρχές Σεπτέμβρη να ορίσουν μια απεργία για το Νοέμβρη. Για να εκτονώσουν δύο μήνες μετά τη συσσωρευμένη οργή, χωρίς καμία προοπτική συνέχειας.