Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023

Με αφορμή τη κηδεία του τελευταίου έκπτωτου μονάρχη

κηδεία-5

Χιλιάδες ζόμπι πλημμύρισαν το κέντρο της Αθήνας για να κηδέψουν το τελευταίο απολίθωμα της τυραννικής μοναρχίας στη χώρα μας

Με την παρουσία δεκάδων εστεμμένων χαραμοφάηδων της Ευρώπης και με την παρουσία επίσης αρκετών νοσταλγών των θρόνων από διάφορες χώρες (Βουλγαρία, Σερβία, Ρωσία κλπ), κηδεύτηκε στο Τατόι ο τελευταίος Έκπτωτος βασιλιάς της Ελλάδας, Κωνσταντίνος Γλύξμπουρκ.

Ο Κωνσταντίνος, γιος της Φρειδερίκης, της πιο μισητής ίσως γυναίκας για τον ελληνικό λαό, κηδεύτηκε με αρκετή λαμπρότητα μέσα σε ένα καθεστώς ημιδημόσιας κηδείας, σύμφωνα με τις κυβερνητικές επιλογές. Εκτός των δεκάδων τεμπέληδων-χαραμοφάηδων πριγκηπο-βασιλιάδων από διάφορες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, αρχικά ανακοινώθηκε ότι στην κηδεία την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει η υπουργός πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, καθώς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμένος, εξαιτίας των πολλών και υψηλά ισταμένων εστεμμένων.

Τελικά όμως, στην κηδεία παραβρέθηκαν και άλλοι εκπρόσωποι της κυβέρνησης, όπως ο γνωστός κ. Βορίδης, νοερά ή δια της εκπροσώπου του κ. Μανωλίδου, ο Άδωνις Γεωργιάδης και άλλα επίλεκτα στελέχη της ΝΔ, όπως ο Σαμαράς, ο Κουμουτσάκος και αρκετοί άλλοι βουλευτές ή κομματικά στελέχη, που έτρεξαν να φωτογραφηθούν με τα φαντάσματα του παρελθόντος και να δηλώσουν την παρουσία τους στο αλαλάζον πλήθος των νοσταλγών της μοναρχίας στη χώρα μας.

Με τον τρόπο αυτό προσπάθησε η ΝΔ να ισορροπήσει ανάμεσα στο κομμάτι της «εκσυχρονιστικής» δεξιάς και του πιο καθυστερημένου τμήματος, που ονειρεύεται ακόμα και σήμερα την επαναφορά της μοναρχίας στη χώρα μας. Από κοντά και οι ακραιφνείς φασίστες, η ανώτατη ηγεσία του ιερατείου με τον Ιερώνυμο και όλη την ιερά σύνοδο παρούσα, αλλά και αρκετές χιλιάδες συμπολιτών μας, που προφανώς αποτελούν τμήμα των ψηφοφόρων της δεξιάς του Μητσοτάκη και της υπόλοιπης ακροδεξιάς. Θλιβεροί ακόλουθοι αυτής κακόγουστης φάρσας αποτέλεσαν επίσης και τα τηλεοπτικά μέσα που δεκάδες ώρες παρουσίαζαν τη ζωή του έκπτωτου Κωνσταντίνου, ωραιοποιώντας το παρελθόν και αποκρύβοντας τον άθλιο ρόλο που έπαιξε η μοναρχία και αυτός ο ίδιος στην Ελλάδα, που οδήγησε τελικά στο πραξικόπημα των συνταγματαρχών, πριν προλάβει ο ίδιος να κάνει το πραξικόπημα που ετοίμαζε με τους στρατηγούς.

Ολοκληρώνοντας αυτή τη σύντομη αναφορά στο κακόγουστο σήριαλ που παρακολουθήσαμε τις τελευταίες μέρες, οφείλουμε να τονίσουμε τα εξής. Πρώτον, η ΝΔ είναι ένα «πολυσυλλεκτικό» κόμμα, όπως λέει και ο αρχηγός της Μητσοτάκης. Πράγματι στις γραμμές της μεταξύ των άλλων φωλιάζουν ακραιφνείς φασίστες, νοσταλγοί της χούντας, φιλοβασιλικοί, αλλά και εκπρόσωποι της κεντροδεξιάς και του φιλελευθερισμού. Το ανομοιογενές αυτό μείγμα είναι η αιτία των αντιφάσεων που εμφανίζει και στις πολιτικές της επιλογές με όλες τις συνέπειες. Ο ίδιος ο Μητσοτάκης είναι υποχρεωμένος να περπατάει σε τεντωμένο σχοινί και γι’ αυτό στη συγκεκριμένη συγκυρία εκτέθηκε ανεπανόρθωτα στο δημοκρατικό τμήμα του ελληνικού λαού, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των ΜΜΕ να τον ξελασπώσουν.

Δεύτερον, σε ό,τι αφορά τους νοσταλγούς του μαύρου παρελθόντος, να είναι απόλυτα βέβαιοι ότι ο λαός μας έχει οριστικά αποτινάξει τα κατάλοιπα της μοναρχίας και του φεουδαρχισμού και σ’ αυτό το δρόμο δεν υπάρχει καμιά άλλη διέξοδος παρά η πρόοδος και η προοπτική για την προκοπή και την κοινωνική απελευθέρωση.

Και μια τελευταία σημείωση. Είδαμε ότι μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα η κυβέρνηση μεταμόρφωσε -έστω και προσωρινά- την άθλια εικόνα του καμένου δάσους στο Τατόι. Για να εμφανίσει λοιπόν μια έστω και προσωρινή αξιοπρεπή εικόνα στους υψηλούς παρευρισκόμενους, εξαφάνισε τους εγκαταλελειμμένους κορμούς απ’ τη πυρκαγιά του 2021, αλλά και την εγκατάλειψη όλου του χώρου των πρώην βασιλικών κτημάτων. Αυτά, για να μην έχει κανείς την ψευδαίσθηση για το ανίκανο κράτος. Μάλλον θα πρέπει να αντιληφθούν ότι είναι ικανό, ικανότατο γι’ αυτά που θέλει. Τότε μπορεί!    

Γιώργος  Σόφης Δημοτικός Σύμβουλος με την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

στο Δήμο Ηλιούπολης