Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση Πέμπτη 16/3 στη πλατεία Κοραή στις 11 το πρωί

ΕΡΓΑΣ: 16 Μάρτη απεργούμε, διαδηλώνουμε ενάντια στη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της φτώχειας, της ανεργίας, της ακρίβειας και της ξένης εξάρτησης

16 Μάρτη

Απεργούμε, διαδηλώνουμε ενάντια στη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων,

της φτώχειας, της ανεργίας, της ακρίβειας και της ξένης εξάρτησης

Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες

Στις 16 Μάρτη συμμετέχουμε όλοι στην 24ωρη πανεργατοϋπαλληλική απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ. Είμαστε στους δρόμους όλης της χώρας για να απαντήσουμε στο έγκλημα που ζήσαμε την 1η του Μάρτη στα Τέμπη. Για να καταγγείλουμε τους πραγματικούς ενόχους αυτού του εγκλήματος που δεν είναι παρά η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της εκποίησης δημόσιων τομέων στο ασύδοτο ξένο και ντόπιο μεγάλο κεφάλαιο, η πολιτική των απολύσεων και της ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων, η πολιτική της μνημονίων και της ΕΕ, η πολιτική που αδιαφορεί εντελώς για την ασφάλεια και τη ζωή της νεολαίας και του λαού και οδήγησε στην σιδηροδρομική τραγωδία.

Αυτοί που υπηρετούν και υπηρέτησαν αυτές τις πολιτικές, πρώτα απ’ όλα η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και οι προηγούμενοι κυβερνώντες ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, προσπαθούν τώρα, με μια πλύση εγκεφάλου από τα δικά τους μέσα μαζικής ενημέρωσης, να κουκουλώσουν τις πελώριες εγκληματικές ευθύνες τους και να τις μεταθέσουν, ουσιαστικά, σε έναν “σταθμάρχη” ή και σε μερικούς ακόμα από το προσωπικό του ΟΣΕ!

Αυτοί που προώθησαν την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και εδραίωσαν ένα καθεστώς ασυδοσίας των «επενδυτών», με μοναδικό στόχο τη λεηλασία της χώρας προς όφελος της κερδοφορίας τους. Αυτοί που φίμωναν και καταδίωκαν τις φωνές των εργαζομένων που προειδοποιούσαν επανειλημμένα για τις μεγάλες και επικίνδυνες ελλείψεις στον τομέα ασφάλειας των σιδηροδρόμων, θρασύτατα τώρα δια στόματος Μητσοτάκη προσπαθούν να ρίξουν την ευθύνη στις “συντεχνίες” των εργαζόμενων!

Και το κάνουν αυτό όχι μόνο για να κρύψουν την αποκλειστική ενοχή που έχουν για το μεγαλύτερο σιδηροδρομικό δυστύχημα της χώρας αλλά και γιατί θέλουν να συνεχίσουν την καταστροφική πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων,  όπως δείχνουν και τα νέα νομοσχέδια, για την ιδιωτικοποίηση του νερού και του ογκολογικού νοσοκομείου παίδων, που έφερε αυτές τις μέρες στη Βουλή για ψήφιση η κυβέρνηση!

Το τι σημαίνουν και τι συνέπειες έχουν οι ιδιωτικοποιήσεις είναι πια πολύ καθαρό!

Οι υποσχέσεις τους ότι θα έφερναν “σύγχρονες, ποιοτικές και φτηνές υπηρεσίες και αγαθά” αποδείχτηκαν πλέον μια κολοσσιαία απάτη σε βάρος του λαού!

Ξεπούλησαν τον ΟΣΕ και τον μετέτρεψαν σε κινητό φέρετρο. Ιδιωτικοποίησαν τη ΔΕΗ και οι λογαριασμοί έφτασαν στα ουράνια. Ξεπούλησαν τον ΟΤΕ και τα τηλέφωνα στοιχίζουν πανάκριβα. Ξεπούλησαν τα λιμάνια τα αεροδρόμια και όμως χρωστάμε περισσότερα από πρώτα, ενώ θησαυρίζουν οι ξένοι “επενδυτές”.

Μιλάνε για δημοκρατία και την ίδια ώρα σκάνε τα σκάνδαλα των παρακολουθήσεων σαν μανιτάρια. Η αστυνομική βία, το χτύπημα των διαδηλώσεων είναι καθημερινό φαινόμενο.

Οι τιμές των αγαθών καθημερινά ανεβαίνουν. Τα τρόφιμα, τα καύσιμα, το ρεύμα όλα έχουν τιναχτεί στα ύψη με την πολιτική τους!

Πρέπει να βάλουμε τέρμα σε αυτήν την βαθιά αντιλαϊκή πολιτική!

Και ο μόνος τρόπος είναι να αναπτύξουμε τους μαζικούς αγώνες για την ανατροπή της.

Να δώσουμε συνέχεια στις πολύ μαζικές κινητοποιήσεις και απεργίες που από την 1η Μάρτη απλώθηκαν σε όλη την Ελλάδα.

Καμία ανοχή – Καθολική καταδίκη της εγκληματικής πολιτικής τους!

Κάτω οι ιδιωτικοποιήσεις!

Ασφαλείς – σύγχρονες – φτηνές δημόσιες συγκοινωνίες

 πλήρως στελεχωμένες με σταθερά εργαζόμενο προσωπικό και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας!

Κάτω η πολιτική της φτώχειας,  της ανεργίας, της ακρίβειας,

της καταστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων και της ξένης εξάρτησης

Όλοι στην πανεργατοϋπαλληλική 24ωρη απεργία στις 16 Μάρτη

που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ και στα κατά τόπους απεργιακά συλλαλητήρια

ΑΘΗΝΑ: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΑΗ και ΣΤΑΔΙΟΥ,  ΠΕΜΠΤΗ 11:00πμ.