Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

8 Μάρτη: Κάλεσμα στην απεργία και συγκέντρωση. Το μεσημέρι 12.30 πλατεία Κλαυθμώνος.

 

Συνεχίζουμε αποφασιστικά στο δρόμο του αγώνα!

Ενάντια στην κυβερνητική πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων!

Όλοι στην 24ωρη απεργία την Τετάρτη 8 Μάρτη και στα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα!

 

Το μεγαλειώδες παλλαϊκό συλλαλητήριο της Αθήνας όπως και μαζικές συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις σε πολλές πόλεις της χώρας την Κυριακή 5 Μάρτη αποτελούν την πιο έμπρακτη καταδίκη της εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης ΝΔ και των προκατόχων της. Μιας πολιτικής που έβαψε με το αίμα δεκάδων νέων ανθρώπων και εργαζομένων στους σιδηροδρόμους την κοιλάδα των Τεμπών. Που αδίστακτα θυσιάζει ακόμα και ζωές στο βωμό των ιδιωτικοποιήσεων και του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου.

Ούτε η υποκριτική  «συγγνώμη» του Μητσοτάκη μπροστά στη γενικευμένη λαϊκή κατακραυγή και οργή, ούτε η παραίτηση υπουργού, ούτε ακόμα και τα κροκοδείλια δάκρυά τους μπορούν να συγκαλύψουν το διαχρονικό έγκλημα που συντελέστηκε εδώ και πάνω από δυο δεκαετίες στον δημόσιο ΟΣΕ. Η προκλητική συγγνώμη του Μητσοτάκη στο όνομα «όλων όσων κυβέρνησαν» αποτελεί την πιο  κυνική δημόσια ομολογία της συνενοχής όλων των αστικών κομμάτων όλα αυτά τα χρόνια. Η προσπάθειά τους να τα «ρίξουν» όλα στο σταθμάρχη και να κατασκευάσουν αποδιοπομπαίους τράγους για να συγκαλύψουν τις ευθύνες τους, πέφτουν στο κενό. ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ φέρουν ακέραια την ευθύνη για την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη. Το έγκλημα αυτό έχει τη σφραγίδα της πολιτικής της ασυδοσίας των “επενδυτών”. Έχει τη σφραγίδα της πολιτικής της εξάρτησης και υποτέλειας, που με υποδουλωτικά μνημόνια οδήγησε στο ΤΑΙΠΕΔ τα δίκτυα, τις υποδομές και τον πλούτο της χώρας, για να εκποιηθεί στα ξένα και ντόπια ιδιωτικά συμφέροντα.Έχει τη σφραγίδα της αντεργατικής πολιτικής των απολύσεων και της ελαστικοποίησης των σχέσεων εργασίας στους σιδηρόδρομους.Της αντεργατικής πολιτικής που  φίμωνε και καταδίωκε τις φωνές των εργαζομένων που προειδοποιούσαν επανειλημμένα  για τις μεγάλες και μεγάλες και επικίνδυνες ελλείψεις στο τομέα ασφάλειας των σιδηροδρόμων,.

Ενότητα για την ανατροπή  αυτής της  πολιτικής που αδιαφορεί και καταστρέφει τις ζωές μας ! Η γενικευμένη λαϊκή οργή και αγανάκτηση, που φουντώνει παρά την ασταμάτητη σάπια κυβερνητική προπαγάνδα, πρέπει να βρουν αγωνιστική διέξοδο. Τα μαζικά παλλαϊκά συλλαλητήρια της Κυριακής 5 Μάρτη δείχνουν το δρόμο. Απέναντι στην κυβερνητική πολιτική που εγκληματεί να μετατρέψουμε την λαϊκή οργή και την οδύνη σε ανυποχώρητο μαζικό πανεργατικό – παλλαϊκό αγώνα για να ανατραπεί συνολικά η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και του ξεπουλήματος!

Η Τετάρτη 8 Μάρτη πρέπει να μετατραπεί σε ημέρα πανεργατικού – παλλαϊκού απεργιακού αγώνα ενάντια στην απάνθρωπη πολιτική τους. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά 24ωρη απεργία που κήρυξαν η ΑΔΕΔΥ, τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας – Πειραιά (και άλλα ΕΚ) και στις διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Οι εργαζόμενοι πρέπει να απαιτήσουν και να πιέσουν να κηρυχθεί πανεργατική απεργία και σε ολόκληρο τον ιδιωτικό τομέα.

Καμία ανοχή-Καθολική  καταδίκη της  εγκληματικής πολιτικής τους!

Κάτω οι ιδιωτικοποιήσεις!

Ασφαλείς - σύγχρονες- φτηνές δημόσιες συγκοινωνίες πλήρως στελεχωμένες με σταθερά εργαζόμενο προσωπικό και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας  !

Όλοι την Τετάρτη 8 Μάρτη, στην 24ωρη απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση