Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

Βόλος: και νέο περιβαλλοντικό έγκλημα!

 

  Καταστροφικό έγκλημα στο λιμάνι του Βόλου και τον Παγασητικό!

29 Αυγούστου 2024


του Λάκη Μαργαρίτη*

 Εικόνες φρίκης και αποτροπιασμού αντικρίζουν εδώ και πολλές μέρες οι Βολιώτες απ’ τα νεκρά ψάρια στο λιμάνι της πόλης, αλλά και σχεδόν όλη την ευρύτερη περιοχή του Παγασητικού κόλπου, αποτελώντας μια υγειονομική βόμβα που απειλεί τη δημόσια υγεία.

Εικόνες φρίκης και αποτροπιασμού αντικρίζουν εδώ και πολλές μέρες οι Βολιώτες απ’ τα νεκρά ψάρια στο λιμάνι της πόλης, αλλά και σε όλη σχεδόν την ευρύτερη περιοχή του Παγασητικού κόλπου, που αποτΧάθηκε στην κυριολεξία η θάλασσα, σκεπασμένη από εκατομμύρια νεκρά ψάρια και η δυσοσμία είναι πάρα πολύ έντονη, προκαλώντας την αγανάκτηση των κατοίκων της πόλης και των παράκτιων οικισμών. Τέτοια εικόνα δεν έχουν ξαναδεί άλλωστε σε όλη την περιοχή.

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024

Το πρόβλημα της λειψυδρίας και προτάσεις για την αντιμετώπιση της

 

Λειψυδρία: τι κάνουμε τώρα;



 

Με αφορμή το πρόβλημα της λειψυδρίας σε πολλές περιοχές της χώρας δημοσιεύουμε την άποψη του καθήγητη του ΑΠΘ, Κωνσταντίνου Βουδούρη.

«Μην αμελήσετε. Πάρτε μαζί σας νερό, το μέλλον μας έχει πολλή ξηρασία», έγραφε ο ποιητής Μ. Κατσαρός και επιβεβαιώνεται κυριολεκτικά. Tο τελευταίο διάστημα πολλές περιοχές της χώρας μας κηρύσσονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, γιατί αντιμετωπίζουν προβλήματα επάρκειας νερού

Κυριακή 18 Αυγούστου 2024

Οι σκοτεινές αποχρώσεις του «πράσινου»

 Στις εκδηλώσεις του κάμπινγκ της νεολαίας ΠΟΡΕΙΑ του Μ-Λ ΚΚΕ στην Ηγουμενίτσα, έγινε μια ιδιαίτερα σοβαρή τοποθέτησή για τα περιβαλλοντικά ζητήματα της περιοχής και όχι μόνο. Την  εισήγηση παρουσίασε ο σ. Παύλος Αλεξίου, στέλεχος των μαζικών κινητοποιήσεων στο νομό για μεγάλα περιβαλλοντικά κινήματα, όπως η μάχη για τον ποταμό Καλαμά, τις ανεμογανήτριες και τις ελεύθερες παραλίες. Δημοσιεύουμε την ομιλία του,παρά την μεγάλη έκτασή της χωρίς περικοπές, εξαιτίας του σημαντικού της ενδιαφέροντος.

  



Οι σκοτεινές αποχρώσεις του «πράσινου»

Κατ’ αρχάς να σας καλωσορίσουμε

Να ευχαριστήσουμε που είστε απόψε εδώ και ιδιαίτερα τα παιδιά της νεολαίας μας, της «Πορείας», που οργανώνουν για δεύτερη φορά το πανελλαδικό κάμπινγκ τους, στη Θεσπρωτία, στο Δρέπανο, όπου γίνονται ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, (συναυλίες, εκδρομές, με συλλογική κουζίνα, φαγητό και ποτό, στις οποίες η είσοδος είναι ελεύθερη) και προβάλλεται και μια άλλη αντίληψη όχι μόνο για συλλογικές διακοπές αλλά και για έναν άλλο τρόπο ζωής.

Θέλουμε απόψε να μιλήσουμε χαλαρά, ελεύθερα.

Δεν θα μιλήσουμε σαν ειδικοί, παρότι ο υποφαινόμενος είναι πολιτικός μηχανικός.

Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Η πολιτική της ΝΔ και της άρχουσας τάξης κατακαίει τα σπίτια του κόσμου και καταστρέφει το περιβάλλον

 

Μ-Λ ΚΚΕ: Η Αττική καίγεται! Στο ίδιο έργο θεατές για μια ακόμα φορά!

 

Από την Κυριακή το μεσημέρι η βορειοανατολική Αττική δοκιμάζεται για μια ακόμα φορά. Απ’ το Βαρνάβα μέχρι τη Νέα Μάκρη και την Πεντέλη οι φλόγες κατακαίνε τις όποιες δασικές εκτάσεις και σπίτια συναντούν. Μάλιστα οι φλόγες ήδη έχουν μπει μέσα σε συνοικίες της Αθήνας, όπως τα Βριλήσσια και το Χαλάνδρι!

Όλο το λεκανοπέδιο έχει πνιγεί από τους καπνούς και τις στάχτες, που μεταφέρονται απ’ τους ισχυρούς άνεμους που πνέουν σε όλη την περιοχή. Προς χαρά των ανθρωποφαγικών μέσων «ενημέρωσης» που έχουν στείλει το αναλώσιμο εργαζόμενο προσωπικό -με τις γνωστές μαύρες συνθήκες εργασίας- να περιγράψει την καταστροφή! Θλιβερή εικόνα αναλώσιμων εργαζομένων, ευχάριστη όμως εικόνα για τους καναλάρχες που τρίβουν τα χέρια τους για την αύξηση της τηλεθέασης.