Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Καταδικάζουμε την ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη και τη συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης στο ιμπεριαλιστικό έγκλημα

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ
ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

Η Δημοτική Κίνηση Ηλιούπολης, ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, καταδικάζει τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ενάντια στο λιβυκό λαό, που ξεκίνησε με την αεροπορική επίθεση της Γαλλίας, ενισχύθηκε από τους «ανθρωπιστικούς» πυραύλους των ΗΠΑ και τις πολεμικές δυνάμεις της Αγγλίας με στόχο την ισοπέδωση των κυριαρχικών δικαιωμάτων του λιβυκού λαού, την ανακατανομή των ζωνών επιρροής και τον έλεγχο των πετρελαιοπηγών, όπως επιτάσσει το ιμπεριαλιστικό δόγμα του τρόμου. Στην αλυσίδα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων -μετά τη Γιουκοσλαβία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ κ.λπ.- σειρά έχει η Λιβύη, της οποίας το σφυροκόπημα μετονομάζεται, ξανά από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και τον ΟΗΕ, «ανθρωπιστική βοήθεια», ενώ το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται να γενικεύσει την επίθεση των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, εξισορροπώντας τις αντιθέσεις τους.

Η ελληνική κυβέρνηση σταθερά την πολιτκή της υποτέλειας, εντάχθηκε ξανά στο «κλαμπ των προθύμων», δικαιώνοντας εξ αρχής τη σφαγή του λιβυκού λαού στο όνομα της «σωτηρίας των αθώων». Λειτουργώντας σαν φερέφωνο της ιμπεριαλιστικής προπαγάνδας των ΗΠΑ και της Ε.Ε., έγινε ιδεολογικός προπομπός μια εγκληματικής επίθεσης, ενώ στην πράξη συμμετέχει και ενισχύει την ιμπεριαλιστική επέμβαση, παρέχοντας «γη και ύδωρ» στους σφαγείς του λιβυκού λαού.

Μετατρέπει τη χώρα σε πολεμικό ορμητήριο, προσφέροντας τις βάσεις της Σούδας, του Αράξου και του Ακτίου, το θαλάσσιο και εναέριο χώρο, ενώ δηλώνει πρόθυμη να συμμετάσχει και με πολεμικές δυνάμεις, ναυτικές και αεροπορικές. Πρόκειται για μια αποκρουστικά δουλοπρεπή πολιτική, που εντάσσει τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και σχεδιασμούς και συνεπικουρεί στην ισοπέδωση των βασικών δικαιωμάτων των λαών.
  • Καταδικάζουμε το ιμπεριαλιστικό έγκλημα της επέμβασης στη Λιβύη.
  • Καταγγέλλουμε την αποπροσανατολιστκή προπαγάνδα των ιμπεριαλιστών για τη σφαγή του λιβυκού λαού, στο όνομα της σωτηρίας του(!)
  • Καταδικάζουμε την «πρόθυμη» συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης στο βρώμικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
  • Απαιτούμε να κλείσουν οι αμερικανονατοϊκές βάσεις στον τόπο μας.
  • Καμία συμμετοχή-εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και σχεδιασμούς και στις ιμπεριαλιστικές αποστολές.
  • Αλληλεγγύη στον αγώνα του λιβυκού λαού για την απόκρουση της εισβολής.
  • Κάτω το ιμπεριαλιστικό δόγμα του τρόμου και της ισοπέδωσης των δικαιωμάτων των λαών.
  • Έξω η Ελλάδα από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.