Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Κοινή ανακοίνωση τύπου

Των δημοτικών συμβούλων
ΣΟΦΗ ΓΙΩΡΓΟΥ
ΚΟΚΟΤΙΝΗ ΧΡΗΣΤΟΥ

Αγαπητοί συμπολίτες,
Με τη κοινή μας ανακοίνωση αισθανόμαστε την ανάγκη να σας ενημερώσουμε για ορισμένα γεγονότα που συμβαίνουν στο χώρο του δημοτικού συμβουλίου, κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων του, που όμως στη τελευταία συνεδρίαση μας οδήγησαν στην αναγκαστική μας αποχώρηση.
Είναι γεγονός ότι αρκετές φορές επικρατεί στις συνεδριάσεις του συμβουλίου ένταση σαν αποτέλεσμα των απόλυτα διαφορετικών προσεγγίσεων πάνω σε σημαντικά προβλήματα που αφορούν τους πολίτες και την πόλη. Όμως γενικά επικρατούσε μια ορισμένη ψυχραιμία και ένα ήθος που θα μπορούσε να θεωρηθεί ανεκτό από όλες τις πλευρές.

Στη τελευταία όμως συνεδρίαση η κατάσταση ξεπέρασε κάθε όριο και μας ανάγκασε να οδηγηθούμε στην αποχώρησή μας μετά τις απαράδεκτες ανταλλαγές ύβρεων και πρωτοφανών χαρακτηρισμών, με βασική ευθύνη του δημάρχου κ. Βαλασόπουλου και του προέδρου του ΚΑΦΑΔΗΛ, κ. Γιαννόπουλου.
Η απαράδεκτη συμπεριφορά τους αλλά και η καθόλου ψύχραιμη αντιμετώπιση των προκλήσεων απ’ τη μεριά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προκάλεσε μια πρωτοφανή ένταση έξω από κάθε αρχές, εξέθεσε τη λειτουργία του συμβουλίου στους λίγους συμπολίτες που έτυχε να παρακολουθούν τη συνεδρίαση και έδωσε προς τους πολίτες τη χειρότερη εικόνα.
Σοβαρή είναι και η ευθύνη του προεδρείου που έδειξε πλήρη αδυναμία να επιβάλει την εύρυθμη λειτουργία και ανέχθηκε τέτοιες συμπεριφορές.
Κάτω απ’ τις συνθήκες αυτές οδηγηθήκαμε στην αποχώρηση μας απ’ τη συνεδρίαση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για όσα συνέβησαν δηλώνοντας ότι τέτοια γεγονότα αποδεικνύουν τη ποιότητα αυτών που τα προκαλούν, οι οποίοι επιδιώκουν να αποφύγουν την ουσιαστική συζήτηση πάνω στα καυτά προβλήματα των δημοτών. Δηλώσαμε ακόμα ότι τέτοιες συμπεριφορές εκθέτουν συνολικά το δημοτικό συμβούλιο και ενισχύουν εκείνες τις απόψεις που συλλήβδην μας θεωρούν όλους ίδιους και με τον τρόπο αυτό βοηθάνε στην εκκόλαψη του αυγού του φιδιού των φασιστικών ιδεών.
Δηλώνουμε ότι δεν μας φοβίζει η πολιτική αντιπαράθεση σε όσο υψηλούς τόνους και αν γίνεται. Δεν σκοπεύουμε όμως να ανεχθούμε και άλλη φορά τέτοιες αθλιότητες.
Καλούμε τους πολίτες να καταδικάσουν με κάθε τρόπο τέτοιες ενέργειες και με την ενισχυμένη παρουσία τους στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου να απομονώσουν όλους αυτούς που έχουν σαν στόχο να διαλύσουν ότι ακόμα υπάρχει ζωντανό στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. 
    
ΚΟΚΟΤΙΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ δημοτικός σύμβουλος της ΗΛΙΟΥ- πόλις
ΣΟΦΗΣ   ΓΙΩΡΓΟΣ   δημοτικός σύμβουλος της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ 6-3-2012