Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Όλοι στην κινητοποίηση στο ΙΚΑ Ηλιούπολης

Όλοι στην κινητοποίηση στο ΙΚΑ Ηλιούπολης την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013 στις 11.00πμ

ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ των 5€, των 25€ και του 1€ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΑΔΑ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ- ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΓΙΑΤΡΟΥ!

Η κυβέρνηση ακολουθώντας τις επιταγές Ε.Ε. - Δ.Ν.Τ., κλείνει νοσοκομεία, υποκαταστήματα του ΙΚΑ, πολυϊατρεία του ΕΟΠΠΥ και Κέντρα Υγείας, απολύει εργαζόμενους στον χώρο της Υγείας, μειώνει τις παροχές στους ασφαλισμένους και τις δαπάνες για την περίθαλψη (2,7 δις λιγότερα το 2014 για την υγεία). Αφού τα άφησε χωρίς υποδομές και προσωπικό, αφού τα μετέτρεψε σε κέντρα συνταγογράφησης, αφού έκανε ότι μπορούσε για να απαξιώσει το ιατρικό προσωπικό, τώρα τα οδηγεί στο κλείσιμο.
Τα χαράτσια των 25 ευρώ και το 1 ευρώ ανά συνταγή έρχονται να προστεθούν στο 5ευρω για την είσοδο στα εξωτερικά ιατρεία, στα ακριβοπληρωμένα νοσήλια, φάρμακα και εξετάσεις, την ώρα που 3 εκ. εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους είναι ανασφάλιστοι, χωρίς καμία δυνατότητα πρόσβασης στην δημόσια περίθαλψη και υγεία. Η συμμετοχή στο φάρμακο αυξάνεται ακόμη και για τα φάρμακα που παίρνουν οι χρόνια πάσχοντες, καθημερινά αφαιρούνται φάρμακα από τη λίστα. Στο πλαίσιο ενός οργανωμένου σχεδίου συρρίκνωσης των υπηρεσιών δημόσιας υγείας, οδηγούν τους ασφαλισμένους στην απόγνωση, σπρώχνουν το πιο αδύναμο τμήμα της κοινωνίας σε έναν αργό και βασανιστικό θάνατο, μετατρέπουν την υγεία από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα.
Το μήνυμα; Όποιος αρρωστήσει, όποιος θέλει φάρμακα και δεν έχει να πληρώσει, πεθαίνει!
Το δικαίωμα στην δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη γίνεται παρελθόν. Η εξάπλωση της ανεργίας και η οικονομική εξαθλίωση στην οποία οδηγείται η πλειοψηφία του λαού, θα κάνουν απαγορευτική την οποιαδήποτε πρόληψη ή και θεραπεία της υγείας του λαού.
Είναι ξεκάθαρο ότι ο αγώνας για να υπερασπίσουμε την υγεία και τη ζωή μας πρέπει να είναι ανυποχώρητος απέναντι σε μία κυβέρνηση που δεν έχει πλέον καμιά ανοχή από τους εργαζόμενους και που κατά βάθος φοβάται τον λαϊκό ξεσηκωμό.
Κανένα Νοσοκομείο, κανένα Κέντρο Υγείας, κανένα υποκατάστημα ΙΚΑ, κανένας εργαζόμενος στο χώρο της υγείας δεν περισσεύει! Αυτή που περισσεύει και πρέπει να βγει στην ανεργία είναι η αντιλαϊκή πολιτική.
• Ενεργητική συμμετοχή όλων των εργασιακών σωματείων και στήριξη του αγώνα των υγειονομικών, γιατί είναι και δικός τους αγώνας.
• Δημιουργία Επιτροπών Αγώνα για την υπεράσπιση της Υγείας.
 
ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΡΟΪΚΑΣ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΤΗΣ

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ  19-12-2013