Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΩΝ/ΝΟ



ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
Κάτω τα χέρια απ’ τη δημόσια περιουσία!
Το οικόπεδο ανήκει στο λαό της πόλης! Να γίνει ΤΩΡΑ παιδική χαρά για τα παιδιά της γειτονιάς!
  Συμπολίτες, συμπολίτισσες,
Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες μιας απαράδεκτης προσπάθειας να καταπατηθεί το μοναδικό ελεύθερο οικόπεδο στη γειτονιά και να χτιστεί στη θέση του ένας ναός- μεγαθήριο. Αυτοί που διεκδικούν το χώρο αυτό φαίνεται ότι έχουν πολύ ισχυρές διασυνδέσεις στα ανώτατα κυβερνητικά κλιμάκια, αφού δεν δείχνουν καμία διάθεση συνεννόησης για την εξεύρεση ενός άλλου χώρου που δεν θα δημιουργεί όλα τα προβλήματα που θα υπάρξουν σε μια γειτονιά που έχει το λιγότερο πράσινο στην πόλη, τους ελάχιστους ελεύθερους χώρους και την πιο επιβαρυμένη κίνηση εξ’ αιτίας του σταθμού του μετρό αλλά και της εφορίας. Παρ’ όλα αυτά επιμένουν με ένα προκλητικό τρόπο θεωρώντας ότι τους ανήκει επειδή σε μια άλλη εποχή και με την ευθύνη της τότε δημοτικής αρχής του Θ. Γεωργάκη τους παραχωρήθηκε ο χώρος για την εξυπηρέτηση άγνωστο ποιων συμφερόντων.
Μπροστά στη νέα κατάσταση που δημιουργήθηκε υπήρξε μια πρώτη απάντηση τόσο απ’ το δήμο όσο και απ’ τους κατοίκους της περιοχής. Όμως διαπιστώσαμε ότι δεν σταμάτησαν αλλά αντίθετα μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα διάφορες υπηρεσίες όπως πολεοδομία, εισαγγελία, κινήθηκαν προς όφελος τους αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις μας. Μάλιστα επιχείρησαν να καταλάβουν το χώρο χωρίς όμως αρχικά να το πετύχουν. Στη συνέχεια και με την απειλή της εισαγγελικής παρέμβασης και αστυνομικών δυνάμεων επιχείρησαν ξανά να καταλάβουν το χώρο και εν μέρει το πέτυχαν. Στο αποτέλεσμα αυτό συνέβαλε και η λανθασμένη κατά την άποψη μας στάση της δημοτικής αρχής, η οποία ξήλωσε η ίδια τη ξύλινη κατασκευή που είχε φτιαχτεί για να μην έρθει σε ρήξη με την εισαγγελία. Θεωρούμε ότι έπρεπε να μην γκρεμιστεί η κατασκευή και να αποτρέψουμε με την παρουσία μας την όποια προσπάθεια απ’ τη μεριά των φερομένων σαν ιδιοκτήτες και της αστυνομίας.
Παρ’ όλα αυτά πιστεύουμε ότι τίποτε δεν έχει χαθεί! Κάθε άλλο μάλιστα! Πιστεύουμε ότι με την μαζική παρουσία μας και την αποφασιστική μας στάση μπορούμε να πετύχουμε να παραμείνει το οικόπεδο στους κατοίκους της περιοχής και να γίνει χώρος χρήσιμος για όλους μας. Γι’ αυτό καλούμε τη δημοτική αρχή να εκμεταλλευτεί το χώρο ΑΜΕΣΑ. Να δημιουργηθεί στο χώρο αυτό ΤΩΡΑ παιδική χαρά και με τον τρόπο αυτό να υπάρχει καθημερινή παρουσία των συμπολιτών μας εκεί, που θα λειτουργήσει και αποτρεπτικά σε κάθε προσπάθεια καταπάτησης της δημόσιας περιουσίας.                                                                        mail: aristeri_protovoulia@yahoo.gr
                               Τηλ. Επικοινωνίας  210 9705865 6974464638  Σόφης Γιώργος
                                                                   210 9918453 6944478564 Σταυρινάδης Στέλιος
Η παραπάνω προκήρυξη κυκλοφόρησε απ' την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ με αφορμή την προσπάθεια που επιχειρείται απ' το ορθόδοξο κέντρο Κοπτών να χτίσουν ναό και πολιτιστικό κέντρο στο μοναδικό ελεύθερο οικόπεδο της περιοχής.