Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ: ΓΙΑ ΤΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ



ΑΡΙΣΤΕΡΗ  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
Για μια ακόμα φορά ο Υμηττός στο έλεος της φωτιάς!
Το περασμένο Σάββατο προς το μεσημέρι, οι κάτοικοι της Ηλιούπολης, του Βύρωνα και της Αργυρούπολης έζησαν για μια ακόμα φορά τον όλεθρο της καταστροφικής μανίας της φωτιάς. Όλο το τμήμα του δάσους που βρίσκεται στα όρια των τριών δήμων μέσα σε ελάχιστο χρόνο μετατράπηκε σε αποκαΐδια. Η μανία της φωτιάς σε συνδυασμό με τον δυνατό άνεμο χρειάστηκε πολύ λίγο χρόνο για να κατακάψει τα πάντα. Και μόνο η εικόνα της καταστροφής του αναδασωμένου κομματιού του βουνού, δημιουργεί οργή και θλίψη για το έργο αυτών που έχουν τις ευθύνες για την περιβαλλοντική αυτή καταστροφή.

Δεν θα ψάξουμε να βρούμε τους φυσικούς αυτουργούς της εφιαλτικής φωτιάς. Θα μιλήσουμε όμως για τις τεράστιες ευθύνες αυτών που έχουν αναλάβει να διευθύνουν τις τύχες μας και τη ζωή μας. Τη βασική λοιπόν ευθύνη φέρνει πρώτα απ’ όλα η κυβέρνηση που υποτίθεται έχει την ευθύνη του σχεδιασμού και την οργάνωση των απαιτούμενων μέσων για τη προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Στη πραγματικότητα όμως αυτό που κανείς μπορεί να διακρίνει είναι η εγκατάλειψη της δασοπυρόσβεσης, η ανυπαρξία πυροσβεστικών μέσων, αφού τα πιο πολλά είναι καθηλωμένα από βλάβες ή έλλειψη ανταλλακτικών, ακόμα και από έλλειψη καυσίμων! Στην ίδια κατεύθυνση ευθυνών κινείται και η περιφέρεια Αττικής η οποία σύμφωνα με τους νόμους έχει τη βασική ευθύνη για την οργάνωση της πυρασφάλειας. Όμως αυτό που ακούσαμε απ’ την περιφερειάρχη κ. Δούρου, ήταν κάποια σχόλια για ύποπτες δυνάμεις που επιχειρούν να αποσταθεροποιήσουν τη κυβέρνηση του κ. Τσίπρα!
Σε ότι αφορά τις ευθύνες της δημοτικής αρχής πρέπει να τονίσουμε ότι αν και αποτελεί το τελευταίο κρίκο της διάλυσης, πρέπει να υπενθυμίσουμε στο δήμαρχο ότι η προσπάθεια του να εξωραΐσει πολλές φορές τη πραγματικότητα, καθώς και το ρόλο και τις ευθύνες του ΣΠΑΥ, απέδειξαν τη γύμνια της απατηλής εικόνας που πολλές φορές δημιουργεί και στη συνέχεια έρχεται η σκληρή πραγματικότητα να τον διαψεύσει.
Τη στιγμή αυτή αυτό που προέχει είναι να καταμετρηθούν οι καταστροφές και να αποζημιωθούν όσοι έχουν υποστεί τις συνέπειες της φωτιάς. Σύντομα όμως θα επανέλθουμε για να καταθέσουμε αποφασιστικά τις απόψεις μας για τις πρωτοβουλίες που πρέπει να παρθούν για να υπερασπιστούμε το φυσικό περιβάλλον και το δικαίωμα των πολιτών να ζουν σε ανθρώπινες συνθήκες.
                                                                          ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ 17 ΙΟΥΛΗ.