Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Το πραγματικό πρόσωπο της Ε.Ε.(Αναδημοσίευση από ΛΑΪΚΟ ΔΡΜΟ)

Απωθήσεις", δηλαδή μαζικοί πνιγμοί, ανελέητη καταστολή, φράχτες και τείχη η στάση της ΕΕ απέναντι στους πρόσφυγες



Οι καθημερινοί πνιγμοί στο Αιγαίο, οι εκατοντάδες αδικοχαμένοι άνθρωποι που το πέρασμα στην ΕΕ γίνεται ο τάφος τους, τα 10.000 εξαφανισμένα προσφυγόπουλα σε ευρωπαϊκό έδαφος, σύμφωνα με στοιχεία της Europol, λίγη σημασία έχουν για τους ιθύνοντες της ΕΕ.

Πέρα από ευχολόγια και κροκοδείλια δάκρυα που σταδιακά αποσύρονται για να πάρουν τη θέση τους ακροδεξιές αντιλήψεις και πρακτικές, η στρατηγική της ΕΕ είναι σταθερά προσανατολισμένη στη βίαιη αναχαίτιση μεταναστών και προσφύγων, στο ξεδιάλεγμά τους και στον αποκλεισμό τους από το έδαφός της, στην αξιοποίηση του προσφυγικού για τους ευρύτερους σχεδιασμούς και τις ανακατατάξεις που επιχειρούνται από τις ισχυρές χώρες, τόσο στο εσωτερικό της ΕΕ όσο και στη χάραξη της εξωτερικής της πολιτικής. Στο βωμό των επιδιώξεων και στις μυλόπετρες των αντι­θέσεων του σκληρού πυρήνα της ΕΕ αλέ­θονται οι πρόσφυγες, οι μετανάστες, τα εκατομμύρια των εξαθλιωμένων.

Η άνοδος της ακροδεξιάς και η αξιοποίηση της δράσης των λεγόμενων τζιχαντιστών (βασικό στήριγμα Αμερικάνων και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών για την εξαπόλυση επεμβάσεων)  αποτελούν το αναγκαίο λίπασμα για την εξάπλωση της ξενοφοβίας και λύνουν τα χέρια στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να καταλύουν δημοκρατικά δικαιώματα στο εσωτερικό τους, να εφαρμόζουν βάρβαρα μέτρα ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες και φυσικά να εντείνουν ποικιλοτρόπως τα μέτρα καταστολής με πρόσχημα την ασ­φάλεια των πολιτών. Συγκαλύπτοντας παράλληλα τα αίτια που γεννούν τις τεράστιες προσφυγικές ροές, τις ιμπεριαλιστικές εκστρατείες στις οποίες πρωτοστατούν και τις οποίες προπαγανδίζουν ως αδιαφιλονίκητες «στον πόλεμο ενάντια στην τρομοκρατία». Χώρες διαμελίζονται, λαοί δολοφονούνται, εκατομμύρια εκτοπίζονται «για το καλό τους».    Τουλάχιστον αυτήν τη ρητορική χρησιμοποίησε η Μέρκελ, μιλώντας σε συγ­κέντρωση του κόμματός της, προκειμένου να μετριάσει τις εντεινόμενες αντιδράσεις στη Γερμανία ενάντια στους πρόσφυγες, διαβεβαιώνοντας ότι: «Χρειάζεται να πούμε στον κόσμο, πως πρόκειται για προσωρινό καθεστώς διαμένοντα και περιμένουμε πως όταν υπάρξει ειρήνη στη Συρία, όταν νικηθεί η ISIS στο Ιράκ, θα επιστρέψετε στην πατρίδα σας γνωρίζοντας πως έχετε κερδίσει». Με άλλα λόγια όταν επιβάλουμε τη λύση που θέλουμε, διαμοιράσουμε τη λεία και τις ζώνες επιρροής, αφήνοντας πίσω ερείπια, τότε θα γυρίσετε στις «ασφαλείς» πλέον χώ­ρες σας.
 Γλυτώσατε τη φρίκη, θα υποστείτε τη βαρβαρότητα.
★★★
Στα πλαίσια του «ευρωπαϊκού πολιτισμού» εκφράζονται πλέον ανοιχτά απόψεις όπως του Βέλγου Υπουργού Εσωτερικών που ζητά να στηθεί στην Ελλάδα στρατόπεδο για περίπου μισό εκατομμύριο ανθρώπους και να νομιμοποιηθούν, οι απαγορευμένες από το Διεθνές Δίκαιο απωθήσεις, δηλαδή οι μαζικοί πνιγμοί. Απόψεις που, ωστόσο, απηχούν τις πρακτικές που εδώ και καιρό έχει υιοθετήσει η ΕΕ. Ανελέητη καταστολή, φράκτες, τείχη και στρατός στα σύνορα, αποκλεισμός διέλευσης, κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων προσφύγων, μαρκάρισμα σπιτιών αιτούντων ασύλου (Βρετανία), στοχοποίηση και πογκρόμ από φασιστοειδή, ενώ η κυβέρνηση της Σουηδίας ετοιμάζει τις πρώτες 80.000 απελάσεις... Την ίδια στιγμή οι διεθνείς μακελάρηδες σε ένα νέο κρεσέντο υποκρισίας μαζεύονται στο Λονδίνο, στη Διά­σκεψη Δωρητών για τη Συρία για να «συγκεντρώσουν πόρους» για τους πρόσφυγες, να συνεχίσουν στην ουσία τα αλισβερίσια για το πώς θα σφραγιστούν αποτελεσματικότερα τα ευρωπαϊκά σύνορα και πώς θα απαλλαχτούν από αυτές τις μαζικές …παράπλευρες απώλειες, που απειλούν τη συνοχή της ΕΕ, ενώ θα συνεχίζουν να ισοπεδώνουν τη Συρία. Το σχέδιο που εκπόνησε η ολλανδική προεδρία στοχεύει στην επιτακτική μείωση των προσφυγικών ροών μέχρι την άνοιξη. Στην επαναπροώθηση από την Ελλάδα πίσω στην Τουρκία όσων δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ασύλου και μετεγκατάστασης. Δηλαδή όσοι δεν κρίνονται κατάλληλοι για ανηλεή εκμετάλλευση στις ευρωπαϊκές χώρες. Με την προϋπόθεση ότι τα συνεχιζόμενα σκληρά παζάρια με την Άγκυρα, θα οδηγήσουν σε κάποια συμφωνία, ήδη εγκρίθηκε η χρηματοδότηση 3 δις ευρώ, όπου καλείται και η χώρα μας να συνεισφέρει! Αλλά φυσικά τα κίνητρα της Τουρκίας, που έχει καταστεί ρυθμιστής των προσφυγικών ροών, δεν είναι μόνο οικονομικά. Το μπαλάκι της διαχείρισης πέφτει στις χώρες εισόδου, με αιχμή την Ελλάδα, προκειμένου οι χώρες του Βορρά να καταστούν υγειονομικές ζώνες «ασφαλισμένες» απέναντι στα εκατομμύρια των ξεριζωμένων. Παράλληλα, εντείνεται η παρουσία ευρωπαϊκών δυνάμεων καταστολής που ανοιγοκλείνουν τα σύνορα με την ΠΓΔΜ, νευραλγικό σημείο για τη διέλευση προς τις χώρες του Βορρά.
Σε αυτό το πλαίσιο, διαμέσου ωμών εκβιασμών και απειλών, που αναμφισβήτητα θα συνεχιστούν, με αποκορύφωμα το τελευταίο τελεσίγραφο της ΕΕ προς την Ελληνική κυβέρνηση για αποβολή από τη ζώνη Σένγκεν, αν δεν συμμορφωθεί στην υλοποίηση των δεσμεύσεών της, επιταχύνονται οι ρυθμοί για τη λειτουργία στρατοπέδων στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την Κομισιόν η Ελλάδα κατηγορείται για ανεπάρκεια στη διαχείριση του προσφυγικού και πιέζεται ασφυκτικά να εντείνει τους μηχανισμούς καταστολής και να μετατραπεί σε χώρα χωροφύλακα, ένα τεράστιο κέντρο διαλογής και εγκλωβισμού χιλιάδων ανθρώπων, που μέχρι να κριθεί η τύχη τους θα κρατούνται σε στρατόπεδα, σε καθεστώς ξεδιαλέγματος και απέλασης. Μέσα σε τρεις μήνες η κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει πέντε κέντρα υποδοχής (hot spots) σε Σάμο, Λέσβο, Χίο, Κω και Λέρο και να ξεκινήσει τη λειτουργία δύο στρατοπέδων μεγάλης χωρητικότητας στην ενδοχώρα, όπου θα στοιβάζονται πρόσφυγες και μετανάστες. Σε αντίθετη περίπτωση τα υπό­λοιπα κράτη-μέλη (Γερμανία, Αυστρία, Γαλλία, Σουηδία, Δανία, Ουγγαρία) έχουν το αναγκαίο άλλοθι για να παρατείνουν τους ελέγχους στα εσωτερικά σύνορά τους για ακόμα 2 χρόνια. Αυτές είναι οι νέες εντολές που συνοδεύονται με τη μόνιμη επωδό: την απαίτηση παράδοσης των ελληνικών θαλάσσιων (και όχι μόνο) συνόρων με το πρόσχημα ότι οι ευρωπαϊκοί μηχανισμοί καταστολής τάχα μπορούν να τα φυλάξουν καλύτερα, με σεβασμό πάντα προς την ανθρώπινη ζωή, χωρίς απωθήσεις!
 Μεθοδικά, η ευρωπαϊκή πολιτική έχει αναγάγει τη δήθεν σωστή διαχείριση του προσφυγικού στην κατάλυση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων. Πρόκειται για σχεδιασμούς που δεν αφορούν ούτε κατά διάνοια τη διά­σωση ανθρώπων ή την «πάταξη» των διακινητών, που υποτίθεται δεν μπορούν να ελέγξουν, αλλά τις μαζικές απωθήσεις προσφύγων και μεταναστών, καθώς επίσης ανακατατάξεις και ένταση της στρατιωτικοποίησης του Αιγαίου, συνδιαχείριση με την Τουρκία κάτω από τις προσταγές ξένων δυνάμεων.
Ενδεικτική ήταν η κυνική δήλωση του προέδρου των Φιλελευθέρων, Γκι Φερχόφστατ, που αναφερόμενος στην ανεπαρκή φύλαξη των ελληνικών συνόρων, σημείωσε, λες και απευθυνόταν σε τοπικούς φυλάρχους,  ότι «Θεωρώ ότι οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να αποδεχθούν τη συνεργασία. Εάν δεν την αποδεχθούν θέτουν από μόνες τους εαυτόν, εκτός Σέγκεν. Αυτό είναι σαφές. Θα πρέπει να αποδεχθούν, ότι τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ είναι κοινά σύνορα και επομένως κοινής ευθύνης. Δεν θα πρέπει να τεθεί θέμα εθνικής κυριαρχίας. Όχι. Είναι επίσης θέμα ευρωπαϊκής κυριαρχίας. Ανήκει στην ΕΕ να διαχειρισθεί τα εξωτερικά της σύνορα». Μάλιστα. Η κυβέρνηση όμως έχει σύμμαχο τον Γιούνκερ που απέτρεψε το Grexit με το τρίτο μνημόνιο και θα αποτρέψει τώρα την έξοδο από τη Σένγκεν αν υλοποιηθούν οι υποδείξεις της Κομισιόν, ώστε σύντομα να γίνει η χώρα μας μια απέραντη φυλακή απελπισμένων και να παραιτηθεί από κυριαρχικά της δικαιώματα. Τόσο απλά.
★★★
Η υποταγμένη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, παραδέχεται τις καθυστερήσεις που επέδειξε, σπεύδει να συμμορφωθεί και να ευθυγραμμιστεί, έχοντας τη στήριξη όλου του ευρωπαιόδουλου τόξου (Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων), που στηρίζει ολόπλευρα την «εθνική προσπάθεια» εφαρμογής των εντολών της ΕΕ, γιατί αλίμονο για το λαό μας αν βγει από τη ζώνη Σένγκεν. Και επειδή η προπαγάνδα και οι απειλές για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από τη Σένγκεν θα φουντώσει, να σημειώσουμε ότι οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των ιμπεριαλιστικών χωρών της ΕΕ για κατάργηση ή όχι της αντιδραστικής συνθήκης Σένγκεν αντανακλούν τις μεταξύ τους αντιθέσεις και τις νέες ισορροπίες μέσα σε αυτό το αποκρουστικό μόρφωμα και αξιοποιούν σε αυτή την κατεύθυνση τα προσφυγικά ρεύματα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κάτω από το βάρος των νεοαποικιακών της δεσμεύσεων, της υποδουλωτικής εξάρτησης, βάζει σε τροχιά υλοποίησης στρατοκρατούμενα κέντρα και στρατόπεδα, αναθέτει στις ένοπλες δυνάμεις την έγκαιρη, μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου, προ­ετοιμασία των κέντρων υποδοχής στα νησιά και των δύο στρατοπέδων σε Σίνδο και Σχιστό, ενώ ο στρατός αναλαμβάνει ενεργό ρόλο στη λειτουργία και διαχείρισή τους.
Οι επαφές του πρωθυπουργού στο Λονδίνο για το προσφυγικό κινήθηκαν στην κατεύθυνση της αποδοχής και της προσαρμογής στα προαπαιτούμενα, σε παρακάλια για ενίσχυση της τεχνογνωσίας τόσο στους ελέγχους στα hotspots όσο και για τα προγράμματα επαναπατρισμού.
Καθώς το ένα τελεσίγραφο διαδέχεται το άλλο και οι πιέσεις γιγαντώνονται, προκειμένου να υλοποιηθούν οι ευρωπαϊκοί σχεδιασμοί, όλα τα φτιασιδώματα και ο εξωραϊσμός της εγκληματικής αντιμεταναστευτικής ευρωπαϊκής πολιτικής, όλες οι αυταπάτες που καλλιεργεί η κυβέρνηση και το υπόλοιπο «ευρωπαϊκό τόξο» περί αξιών της ΕΕ και περί ανθρώπινης διαχείρισης του προσφυγικού καταρρέουν.
 Και για τον πιο αφελή απωθήσεις / επαναπροωθήσεις, στρατόπεδα συγκέντρωσης, καταπάτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων μόνο σε ανθρωπιστικές αξίες δεν παραπέμπουν, αλλά σε μαύρες σελίδες της Ιστορίας.
Ο λαός μας οφείλει να αποτρέψει τα σχέδια για άνοιγμα στρατοπέδων στη χώρα μας και να απαιτήσει ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για τους χιλιάδες ξεριζωμένους.
Όμως χωρίς την ανάπτυξη ενός μαζικού αντιπολεμικού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, χωρίς σταθερή και ξεκάθαρη προσήλωση στη συγκρότησή του, οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί δεν ανατρέπονται και η θηριωδία δεν αντιπαλεύεται.

Οι καθημερινοί πνιγμοί στο Αιγαίο, οι εκατοντάδες αδικοχαμένοι άνθρωποι που το πέρασμα στην ΕΕ γίνεται ο τάφος τους, τα 10.000 εξαφανισμένα προσφυγόπουλα σε ευρωπαϊκό έδαφος, σύμφωνα με στοιχεία της Europol, λίγη σημασία έχουν για τους ιθύνοντες της ΕΕ.

Πέρα από ευχολόγια και κροκοδείλια δάκρυα που σταδιακά αποσύρονται για να πάρουν τη θέση τους ακροδεξιές αντιλήψεις και πρακτικές, η στρατηγική της ΕΕ είναι σταθερά προσανατολισμένη στη βίαιη αναχαίτιση μεταναστών και προσφύγων, στο ξεδιάλεγμά τους και στον αποκλεισμό τους από το έδαφός της, στην αξιοποίηση του προσφυγικού για τους ευρύτερους σχεδιασμούς και τις ανακατατάξεις που επιχειρούνται από τις ισχυρές χώρες, τόσο στο εσωτερικό της ΕΕ όσο και στη χάραξη της εξωτερικής της πολιτικής. Στο βωμό των επιδιώξεων και στις μυλόπετρες των αντι­θέσεων του σκληρού πυρήνα της ΕΕ αλέ­θονται οι πρόσφυγες, οι μετανάστες, τα εκατομμύρια των εξαθλιωμένων.
Η άνοδος της ακροδεξιάς και η αξιοποίηση της δράσης των λεγόμενων τζιχαντιστών (βασικό στήριγμα Αμερικάνων και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών για την εξαπόλυση επεμβάσεων)  αποτελούν το αναγκαίο λίπασμα για την εξάπλωση της ξενοφοβίας και λύνουν τα χέρια στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να καταλύουν δημοκρατικά δικαιώματα στο εσωτερικό τους, να εφαρμόζουν βάρβαρα μέτρα ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες και φυσικά να εντείνουν ποικιλοτρόπως τα μέτρα καταστολής με πρόσχημα την ασ­φάλεια των πολιτών. Συγκαλύπτοντας παράλληλα τα αίτια που γεννούν τις τεράστιες προσφυγικές ροές, τις ιμπεριαλιστικές εκστρατείες στις οποίες πρωτοστατούν και τις οποίες προπαγανδίζουν ως αδιαφιλονίκητες «στον πόλεμο ενάντια στην τρομοκρατία». Χώρες διαμελίζονται, λαοί δολοφονούνται, εκατομμύρια εκτοπίζονται «για το καλό τους».    Τουλάχιστον αυτήν τη ρητορική χρησιμοποίησε η Μέρκελ, μιλώντας σε συγ­κέντρωση του κόμματός της, προκειμένου να μετριάσει τις εντεινόμενες αντιδράσεις στη Γερμανία ενάντια στους πρόσφυγες, διαβεβαιώνοντας ότι: «Χρειάζεται να πούμε στον κόσμο, πως πρόκειται για προσωρινό καθεστώς διαμένοντα και περιμένουμε πως όταν υπάρξει ειρήνη στη Συρία, όταν νικηθεί η ISIS στο Ιράκ, θα επιστρέψετε στην πατρίδα σας γνωρίζοντας πως έχετε κερδίσει». Με άλλα λόγια όταν επιβάλουμε τη λύση που θέλουμε, διαμοιράσουμε τη λεία και τις ζώνες επιρροής, αφήνοντας πίσω ερείπια, τότε θα γυρίσετε στις «ασφαλείς» πλέον χώ­ρες σας.
 Γλυτώσατε τη φρίκη, θα υποστείτε τη βαρβαρότητα.
★★★
Στα πλαίσια του «ευρωπαϊκού πολιτισμού» εκφράζονται πλέον ανοιχτά απόψεις όπως του Βέλγου Υπουργού Εσωτερικών που ζητά να στηθεί στην Ελλάδα στρατόπεδο για περίπου μισό εκατομμύριο ανθρώπους και να νομιμοποιηθούν, οι απαγορευμένες από το Διεθνές Δίκαιο απωθήσεις, δηλαδή οι μαζικοί πνιγμοί. Απόψεις που, ωστόσο, απηχούν τις πρακτικές που εδώ και καιρό έχει υιοθετήσει η ΕΕ. Ανελέητη καταστολή, φράκτες, τείχη και στρατός στα σύνορα, αποκλεισμός διέλευσης, κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων προσφύγων, μαρκάρισμα σπιτιών αιτούντων ασύλου (Βρετανία), στοχοποίηση και πογκρόμ από φασιστοειδή, ενώ η κυβέρνηση της Σουηδίας ετοιμάζει τις πρώτες 80.000 απελάσεις... Την ίδια στιγμή οι διεθνείς μακελάρηδες σε ένα νέο κρεσέντο υποκρισίας μαζεύονται στο Λονδίνο, στη Διά­σκεψη Δωρητών για τη Συρία για να «συγκεντρώσουν πόρους» για τους πρόσφυγες, να συνεχίσουν στην ουσία τα αλισβερίσια για το πώς θα σφραγιστούν αποτελεσματικότερα τα ευρωπαϊκά σύνορα και πώς θα απαλλαχτούν από αυτές τις μαζικές …παράπλευρες απώλειες, που απειλούν τη συνοχή της ΕΕ, ενώ θα συνεχίζουν να ισοπεδώνουν τη Συρία. Το σχέδιο που εκπόνησε η ολλανδική προεδρία στοχεύει στην επιτακτική μείωση των προσφυγικών ροών μέχρι την άνοιξη. Στην επαναπροώθηση από την Ελλάδα πίσω στην Τουρκία όσων δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ασύλου και μετεγκατάστασης. Δηλαδή όσοι δεν κρίνονται κατάλληλοι για ανηλεή εκμετάλλευση στις ευρωπαϊκές χώρες. Με την προϋπόθεση ότι τα συνεχιζόμενα σκληρά παζάρια με την Άγκυρα, θα οδηγήσουν σε κάποια συμφωνία, ήδη εγκρίθηκε η χρηματοδότηση 3 δις ευρώ, όπου καλείται και η χώρα μας να συνεισφέρει! Αλλά φυσικά τα κίνητρα της Τουρκίας, που έχει καταστεί ρυθμιστής των προσφυγικών ροών, δεν είναι μόνο οικονομικά. Το μπαλάκι της διαχείρισης πέφτει στις χώρες εισόδου, με αιχμή την Ελλάδα, προκειμένου οι χώρες του Βορρά να καταστούν υγειονομικές ζώνες «ασφαλισμένες» απέναντι στα εκατομμύρια των ξεριζωμένων. Παράλληλα, εντείνεται η παρουσία ευρωπαϊκών δυνάμεων καταστολής που ανοιγοκλείνουν τα σύνορα με την ΠΓΔΜ, νευραλγικό σημείο για τη διέλευση προς τις χώρες του Βορρά.
Σε αυτό το πλαίσιο, διαμέσου ωμών εκβιασμών και απειλών, που αναμφισβήτητα θα συνεχιστούν, με αποκορύφωμα το τελευταίο τελεσίγραφο της ΕΕ προς την Ελληνική κυβέρνηση για αποβολή από τη ζώνη Σένγκεν, αν δεν συμμορφωθεί στην υλοποίηση των δεσμεύσεών της, επιταχύνονται οι ρυθμοί για τη λειτουργία στρατοπέδων στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την Κομισιόν η Ελλάδα κατηγορείται για ανεπάρκεια στη διαχείριση του προσφυγικού και πιέζεται ασφυκτικά να εντείνει τους μηχανισμούς καταστολής και να μετατραπεί σε χώρα χωροφύλακα, ένα τεράστιο κέντρο διαλογής και εγκλωβισμού χιλιάδων ανθρώπων, που μέχρι να κριθεί η τύχη τους θα κρατούνται σε στρατόπεδα, σε καθεστώς ξεδιαλέγματος και απέλασης. Μέσα σε τρεις μήνες η κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει πέντε κέντρα υποδοχής (hot spots) σε Σάμο, Λέσβο, Χίο, Κω και Λέρο και να ξεκινήσει τη λειτουργία δύο στρατοπέδων μεγάλης χωρητικότητας στην ενδοχώρα, όπου θα στοιβάζονται πρόσφυγες και μετανάστες. Σε αντίθετη περίπτωση τα υπό­λοιπα κράτη-μέλη (Γερμανία, Αυστρία, Γαλλία, Σουηδία, Δανία, Ουγγαρία) έχουν το αναγκαίο άλλοθι για να παρατείνουν τους ελέγχους στα εσωτερικά σύνορά τους για ακόμα 2 χρόνια. Αυτές είναι οι νέες εντολές που συνοδεύονται με τη μόνιμη επωδό: την απαίτηση παράδοσης των ελληνικών θαλάσσιων (και όχι μόνο) συνόρων με το πρόσχημα ότι οι ευρωπαϊκοί μηχανισμοί καταστολής τάχα μπορούν να τα φυλάξουν καλύτερα, με σεβασμό πάντα προς την ανθρώπινη ζωή, χωρίς απωθήσεις!
 Μεθοδικά, η ευρωπαϊκή πολιτική έχει αναγάγει τη δήθεν σωστή διαχείριση του προσφυγικού στην κατάλυση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων. Πρόκειται για σχεδιασμούς που δεν αφορούν ούτε κατά διάνοια τη διά­σωση ανθρώπων ή την «πάταξη» των διακινητών, που υποτίθεται δεν μπορούν να ελέγξουν, αλλά τις μαζικές απωθήσεις προσφύγων και μεταναστών, καθώς επίσης ανακατατάξεις και ένταση της στρατιωτικοποίησης του Αιγαίου, συνδιαχείριση με την Τουρκία κάτω από τις προσταγές ξένων δυνάμεων.
Ενδεικτική ήταν η κυνική δήλωση του προέδρου των Φιλελευθέρων, Γκι Φερχόφστατ, που αναφερόμενος στην ανεπαρκή φύλαξη των ελληνικών συνόρων, σημείωσε, λες και απευθυνόταν σε τοπικούς φυλάρχους,  ότι «Θεωρώ ότι οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να αποδεχθούν τη συνεργασία. Εάν δεν την αποδεχθούν θέτουν από μόνες τους εαυτόν, εκτός Σέγκεν. Αυτό είναι σαφές. Θα πρέπει να αποδεχθούν, ότι τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ είναι κοινά σύνορα και επομένως κοινής ευθύνης. Δεν θα πρέπει να τεθεί θέμα εθνικής κυριαρχίας. Όχι. Είναι επίσης θέμα ευρωπαϊκής κυριαρχίας. Ανήκει στην ΕΕ να διαχειρισθεί τα εξωτερικά της σύνορα». Μάλιστα. Η κυβέρνηση όμως έχει σύμμαχο τον Γιούνκερ που απέτρεψε το Grexit με το τρίτο μνημόνιο και θα αποτρέψει τώρα την έξοδο από τη Σένγκεν αν υλοποιηθούν οι υποδείξεις της Κομισιόν, ώστε σύντομα να γίνει η χώρα μας μια απέραντη φυλακή απελπισμένων και να παραιτηθεί από κυριαρχικά της δικαιώματα. Τόσο απλά.
★★★
Η υποταγμένη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, παραδέχεται τις καθυστερήσεις που επέδειξε, σπεύδει να συμμορφωθεί και να ευθυγραμμιστεί, έχοντας τη στήριξη όλου του ευρωπαιόδουλου τόξου (Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων), που στηρίζει ολόπλευρα την «εθνική προσπάθεια» εφαρμογής των εντολών της ΕΕ, γιατί αλίμονο για το λαό μας αν βγει από τη ζώνη Σένγκεν. Και επειδή η προπαγάνδα και οι απειλές για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από τη Σένγκεν θα φουντώσει, να σημειώσουμε ότι οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των ιμπεριαλιστικών χωρών της ΕΕ για κατάργηση ή όχι της αντιδραστικής συνθήκης Σένγκεν αντανακλούν τις μεταξύ τους αντιθέσεις και τις νέες ισορροπίες μέσα σε αυτό το αποκρουστικό μόρφωμα και αξιοποιούν σε αυτή την κατεύθυνση τα προσφυγικά ρεύματα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κάτω από το βάρος των νεοαποικιακών της δεσμεύσεων, της υποδουλωτικής εξάρτησης, βάζει σε τροχιά υλοποίησης στρατοκρατούμενα κέντρα και στρατόπεδα, αναθέτει στις ένοπλες δυνάμεις την έγκαιρη, μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου, προ­ετοιμασία των κέντρων υποδοχής στα νησιά και των δύο στρατοπέδων σε Σίνδο και Σχιστό, ενώ ο στρατός αναλαμβάνει ενεργό ρόλο στη λειτουργία και διαχείρισή τους.
Οι επαφές του πρωθυπουργού στο Λονδίνο για το προσφυγικό κινήθηκαν στην κατεύθυνση της αποδοχής και της προσαρμογής στα προαπαιτούμενα, σε παρακάλια για ενίσχυση της τεχνογνωσίας τόσο στους ελέγχους στα hotspots όσο και για τα προγράμματα επαναπατρισμού.
Καθώς το ένα τελεσίγραφο διαδέχεται το άλλο και οι πιέσεις γιγαντώνονται, προκειμένου να υλοποιηθούν οι ευρωπαϊκοί σχεδιασμοί, όλα τα φτιασιδώματα και ο εξωραϊσμός της εγκληματικής αντιμεταναστευτικής ευρωπαϊκής πολιτικής, όλες οι αυταπάτες που καλλιεργεί η κυβέρνηση και το υπόλοιπο «ευρωπαϊκό τόξο» περί αξιών της ΕΕ και περί ανθρώπινης διαχείρισης του προσφυγικού καταρρέουν.
 Και για τον πιο αφελή απωθήσεις / επαναπροωθήσεις, στρατόπεδα συγκέντρωσης, καταπάτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων μόνο σε ανθρωπιστικές αξίες δεν παραπέμπουν, αλλά σε μαύρες σελίδες της Ιστορίας.
Ο λαός μας οφείλει να αποτρέψει τα σχέδια για άνοιγμα στρατοπέδων στη χώρα μας και να απαιτήσει ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για τους χιλιάδες ξεριζωμένους.
Όμως χωρίς την ανάπτυξη ενός μαζικού αντιπολεμικού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, χωρίς σταθερή και ξεκάθαρη προσήλωση στη συγκρότησή του, οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί δεν ανατρέπονται και η θηριωδία δεν αντιπαλεύεται.