Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

ΟΙ ΝΕΕΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΔΥΝΑΜΩΜΑ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΥ

Μέσα σε διάστημα μόλις 18 μηνών η Γαλλία δέχτηκε ένα τρίτο δολοφονικό χτύπημα απ’ τις λεγόμενες δυνάμεις του ISIS. Με μια ενέργεια φασιστικού τύπου, πάνω από 80 αθώοι γάλλοι πολίτες έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 200 είναι τραυματίες, αρκετοί απ’ αυτούς σε κρίσιμη κατάσταση. Το μαζικό αυτό φρικιαστικό έγκλημα, οι στυγνές δολοφονίες τόσων αθώων και ανυποψίαστων ανθρώπων από «τυφλή επίθεση» με φορτηγό, δεν μπορεί παρά να καταδικάζεται απερίφραστα από κάθε δημοκράτη, προοδευτικό και αριστερό άνθρωπο.
Ταυτόχρονα όμως το μακελειό στη Νίκαια αναδεικνύει με ένα κατηγορηματικό τρόπο τη κατάσταση που βιώνουν σήμερα οι λαοί αλλά και όλη η ανθρωπότητα. Μια περίοδο που χαρακτηρίζεται απ’ την πιο άγρια όξυνση της κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος, απ’ τη πιο άγρια όξυνση των ιμπεριαλιστικών επιθέσεων, την οποία πληρώνουν οι λαοί με το πιο βάρβαρο τρόπο σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Οι κυρίαρχοι του πλανήτη για μια ακόμα φορά με προκλητική υποκρισία εκφράζουν δήθεν τη λύπη τους και εξαπολύουν φραστικούς μύδρους ενάντια στον ISIS που θεωρείται υπεύθυνος για το τελευταίο μακελειό. Όμως το αντιδραστικό αυτό μόρφωμα δεν είναι παρά δικό τους δημιούργημα αφού πρώτα και κύρια οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές και από κοντά και οι ευρωπαίοι επίσης ήταν αυτοί που δημιούργησαν. εκπαίδευσαν και όπλισαν αυτές τις δυνάμεις που λειτουργούσαν σαν δύναμη κρούσης των ιμπεριαλιστών στις χώρες της Μέσης Ανατολής και όχι μόνο.
Η τελευταία αυτή επίθεση είναι βέβαιο ότι θα αξιοποιηθεί απ’ τις δυνάμεις του συστήματος για μια ακόμα φορά ενάντια στους εργαζόμενους και τα πλατιά λαϊκά στρώματα. Νέα μέτρα καταστολής προετοιμάζονται, ενώ τα ακροδεξιά όρνια σε όλη την Ευρώπη κράζουν και απαιτούν τη λήψη ακόμα πιο ρατσιστικών και ξενοφοβικών μέτρων. Ήδη ο Ολάντ στη Γαλλία παρέτεινε τη κατάσταση έκτακτης ανάγκης για ακόμα τρεις μήνες, ενώ στη σύνοδο των οργάνων της Ε.Ε. αναμένεται να ανακοινωθούν νέα κατασταλτικά μέτρα. Στη χώρα μας τα στελέχη της ακροδεξιάς αλλά και της λεγόμενης κεντροδεξιάς (Μπακογιάννη) απαιτούν άμεσα μέτρα καταστολής και προληπτικών ελέγχων.
Ο λαός μας όπως και οι λαοί όλου του κόσμου δεν πρέπει να πέσουν στη παγίδα της σύμπλευσης με τις αντιδραστικές κυβερνήσεις και τον ιμπεριαλισμό. Δεν πρέπει να πέσουν στη δίνη της τρομοϋστερίας και της μαύρης προπαγάνδας, που θα αφήνει ελεύθερο τον ιμπεριαλισμό να αλωνίζει.
Απαιτείται και επείγει να συγκροτήσουν το δικό τους αγώνα, το δικό τους κίνημα, για την ανάπτυξη ενός πλατιού Μετώπου Πάλης ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον πόλεμο και την καπιταλιστική βαρβαρότητα.
Είναι άμεσο καθήκον η δημιουργία ενός μαζικού αντιιμπεριαλιστικού- αντιπολεμικού κινήματος για να αποτραπούν τα φιλοπόλεμα σχέδια των ιμπεριαλιστών, για να μην γίνει η χώρα μας ορμητήριο για τα νέα επεκτατικά σχέδια των γερακιών του πολέμου.