Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

ψήφισμα της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ.

 

το ψήφισμα που δημοσιεύεται παρακάτω κατατέθηκε για να συζητηθεί και να εγκριθεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. το ψήφισμα θα συζητηθεί στην αυριανή συνεδρίαση 31/3.

 

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

                                             ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

 

ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ.

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΡΑ!

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ.

Για ένα σχεδόν μήνα ο λαός της Ουκρανίας δοκιμάζεται απ’ την εισβολή του ρώσικου στρατού στη χώρα του. Μια εισβολή που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με όποια προσχήματα και αν προβάλει  η ηγεσία της Ρωσίας.

Απ’ την άλλη τα κροκοδείλια δάκρυα που χύνουν οι ηγέτες των δυτικών χωρών της Ε.Ε. του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, καμία σχέση δεν έχουν με τα προβλήματα του Ουκρανικού λαού. Οι δήθεν υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε Ανατολή και Δύση, είναι οι ίδιοι που τα τελευταία 20 και πλέον χρόνια, σφαγίασαν τους λαούς της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, της Λιβύης, της Συρίας και τόσων άλλων χωρών με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο.

Όσα συμβαίνουν στην εμπόλεμη σήμερα περιοχή έχουν σαν αφετηρία τον άγριο ανταγωνισμό των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για τον έλεγχο της περιοχής και τν πλουτοπαραγωγικών πηγών που υπάρχουν. Τόσο η Ρωσία όσο και η δυτική συμμαχία ΗΠΑ- Ε.Ε. ανεξάρτητα απ’ τα προπαγανδιστικά τους επιχειρήματα καθόλου δεν ενδιαφέρονται για τα συμφέροντα των λαών.

Η Ελληνική κυβέρνηση σαν πιστός εντολοδόχος των επιλογών του ΝΑΤΟ  και της Ε.Ε. έτρεξε να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις της δυτικής συμμαχίας- άλλωστε ανήκουμε στη Δύση, όπως έτρεξε να δηλώσει και ο πρωθυπουργός- δίνοντας Γη και Ύδωρ στις Νατοϊκές απαιτήσεις.

·         Απαιτούμε το άμεσο σταμάτημα των πολεμικών επιχειρήσεων και την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων απ’ την Ουκρανία.

·         Απαιτούμε την απομάκρυνση των αμερικανονατοϊκών δυνάμεων απ’ την περιοχή.

·         Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να απεμπλακεί απ’ την πολεμική κρίση στην περιοχή και να μην επιτρέπει να χρησιμοποιούνται τα ελληνικά εδάφη σαν ορμητήρια πολέμου.

·         Κάτω οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην Ουκρανία και σε κάθε άλλη γωνιά του κόσμου.

·         Οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες.