Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023

Προκλητική κίνηση της Τουρκίας με αφορμή την "Ημέρα της Νίκης" των δυνάμεων του Κεμάλ στο μέτωπο της Νικράς Ασίας

Τουρκικά πολεμικά πλοία σε Αμμόχωστο και Κερύνεια την «Ημέρα της Νίκης»

29 Αυγούστου 2023


Τουρκικά πολεμικά πλοία θα επισκεφθούν τα Κατεχόμενα, με αφορμή τον εορτασμό της «Ημέρας της Νίκης» των τουρκικών δυνάμεων στο Μικρασιατικό Μέτωπο στις 30 Αυγούστου.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu, η κορβέτα TCG Bandırma θα επισκεφθεί το λιμάνι της Αμμοχώστου και η κορβέτα TCG Bartın το λιμάνι της Κερύνειας.

Κάθε χρόνο, στις 30 Αυγούστου η «Ημέρα της Νίκης» γιορτάζεται με στρατιωτικές παρελάσεις που διεξάγονται σε πολλές πόλεις της Τουρκίας. Σε κάθε γωνιά της χώρας πραγματοποιούνται μεγαλοπρεπείς τελετές με τιμώμενο πρόσωπο τον ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας, Μουσταφά Κεμάλ και ύμνους προς τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Όλα αυτά ενώ στην περιοχή η ένταση ανέβηκε προ ημερών λόγω των επεισοδίων στη νεκρή ζώνη, όπου Τουρκοκύπριοι επιτέθηκαν στην Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ και λίγες μέρες μόλις πριν από το ταξίδι Γεραπετρίτη στην Τουρκία. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης θα βρεθεί στις 5 Σεπτεμβρίου στην Τουρκία όπου και θα έχει συνομιλίες με τον Τούρκο ομόλογό του, Χακάν Φιντάν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι δύο υπουργοί θα συζητήσουν θέματα που άπτονται των διμερών σχέσεων, καθώς και για τις περιφερειακές εξελίξεις.

.

e-prologos.gr