Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Κάτω η πολιτική επιστράτευση!


Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων του Μετρό
Η κυβέρνηση Σαμαρά με τη συνυπογραφή του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, παρά τις όψιμες διαφωνίες της τελευταίας, εξαπέλυσε για άλλη μια φορά ωμή βία και τρομοκρατία σε βάρος των εργαζομένων για να κάμψει και να καταστείλει τις αγωνιστικές απεργιακές κινητοποιήσεις τους. Στο στόχαστρο μπήκαν αυτή τη φορά οι εργαζόμενοι του Μετρό, οι οποίοι βρίσκονταν σε 8ήμερη απεργιακή κινητοποίηση. Η κυβέρνηση Σαμαρά ενεργοποιώντας όλο το αντιδραστικό της οπλοστάσιο έφτασε στο σημείο να επιτάξει τα οχήματα και να επιστρατεύσει τους εργαζόμενους. Είναι η τρίτη φορά, μετά τους ναυτεργάτες και τους οδηγούς νταλίκας, που οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ προχωρούν στο τρομοκρατικό μέτρο της επίταξης και της πολιτικής επιστράτευσης.

Η κυβέρνηση Σαμαρά και ο υπουργός της ο Χατζηδάκης, προσφεύγει στο τρομοκρατικό αυτό μέτρο καθώς και στην ανοιχτή αστυνομική βία, με την κατάληψη του αμαξοστασίου από δυνάμεις των ΜΑΤ, με την πλήρη συμφωνία των δύο εταίρων της (ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ). Ταυτόχρονα έχει στο πλευρό της όλα τα χειραγωγημένα αστικά ΜΜΕ, τα οποία νυχθημερόν ρίχνουν τόνους λάσπης πάνω στους αγώνα των εργαζομένων.
Η δημοτική παράταξη ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ καταδικάζει απερίφραστα την επιστράτευση των εργαζομένων του Μετρό, την τρομοκρατική κατάληψη του αμαξοστασίου από τις κρατικές δυνάμεις καταστολής. Ο εκφοβισμός, η τρομοκράτηση και η κατασυκοφάντηση των εργαζομένων και των αγώνων τους, είναι η μόνη λύση για την τρικομματική κυβέρνηση των ανδρείκελων της τρόικας και του ιμπεριαλισμού.
Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ εκφράζει τη βαθιά και έμπρακτη αλληλεγγύη της, απέναντι στους εργαζόμενους στο Μετρό και στα ΜΜΜ που βρίσκονται σε κινητοποίηση. Καλεί το λαό να συμπαραταχθεί σε κοινό μαζικό και ανυπότακτο αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής του ιμπεριαλισμού και της ξένης εξάρτησης, που γκρεμίζει κοινωνικά, δημοκρατικά και εργασιακά δικαιώματα δεκαετιών και καταδικάζει το λαό και τη νέα γενιά, στη φτώχεια, την εξαθλίωση και την ανεργία.
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΜΜ!
ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ!