Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 9 Μαΐου 2015

70 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠ' ΤΗΝ ΝΑΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ




 


Στις 9 Μάη 1945, με «Διάγγελμα προς το λαό», ο Στάλιν διακήρυσσε: «ήρθε η ιστορική μέρα της οριστικής συντριβής της Γερμανίας, η μέρα της μεγάλης νίκης του λαού κατά του γερμανικού ιμπεριαλισμού».
Τη νύχτα της 8 προς 9 Μάη 1945, υπογράφονταν η άνευ όρων παράδοση της Γερμανίας. Λίγες μέρες νωρίτερα, ο σοβιετικός στρατός καταδιώκοντας το ναζιστικό τέρας ως τη φωλιά του, καταλάμβανε το απόγευμα της 30 Απριλίου τη γερμανική Βουλή στο Βερολίνο (Ράιχσταγκ) και ύψωνε στη στέγη του Ράιχσταγκ την κόκκινη σημαία.
O παγιδευμένος «Φύρερ», βλέποντας ότι ήρθε η ώρα να πληρώσει για τα εγκλήματά του, καθώς βροντούσαν κοντά τα σοβιετικά κανόνια, αυτοκτόνησε με μια σφαίρα στο στόμα και το πτώμα του αφού το περιέλουσαν με βενζίνη το έκαψαν οι τελευταίοι ακόλουθοί του, στην αυλή της αυτοκρατορικής καγκελαρίας. Ενώ στη Γερμανία συντρίβονταν τα υπολείμματα των γερμανοφασιστικών στρατευμάτων, στην Ιταλία ο Μουσολίνι προσπαθώντας μεταμφιεσμένος να το σκάσει από τα ιταλοελβετικά σύνορα, αναγνωρίστηκε από τους Ιταλούς παρτιζάνους αντιφασίστες και αιχμαλωτίστηκε στις 27 Απρίλη 1945. Με απόφαση του Σώματος των εθελοντών της ελευθερίας και της Επιτροπής εθνικής απελευθέρωσης του Μιλάνου, ο Μουσολίνι και μερικοί ακόμα άλλοι φασίστες ηγέτες εκτελέστηκαν και τους κρέμασαν ανάποδα στην κεντρική πλατεία. Στις 9 Μάη συμπληρώθηκαν 70 χρόνια από τη μεγάλη αντιφασιστική νίκη των λαών.
Τα επιτελεία του ιμπεριαλισμού, οι προπαγανδιστές και τα φερέφωνά τους ανά τον κόσμο, προσπαθούν με κάθε τρόπο να σβήσουν από τη μνήμη των λαών, να αποσιωπήσουν και να συσκοτίσουν την τεράστια, ιστορική σημασία της αντιφασιστικής νίκης. Αυτό, ο διεθνής ιμπεριαλισμός δεν μπόρεσε ποτέ να το ανεχτεί.
Τη μέρα της Αντιφασιστικής νίκης των λαών, το πολιτικό κατεστημένο της ιμπεριαλιστικής EE επέλεξε να την ανακηρύξει «ημέρα της Ευρώπης», για να σβήσει από την ιστορική μνήμη των λαών το δίδαγμα πώς όταν θέλουν μπορούν να συντρίψουν τον φαινομενικά ανίκητο αντίπαλό τους.
Σήμερα, η αντικομουνιστική υστερία, η πλαστογραφία της Ιστορίας, η ανιστόρητη και χυδαία προσπάθεια εξομοίωσης του κομμουνισμού με το φασισμό, αποτελεί επίσημη πολιτική της ιμπεριαλιστικής EE και των αστικών κυβερνήσεων στα κράτη μέλη της.
H ιδεολογική και πολιτική τρομοκρατία εκφράζεται με την αποκατάσταση των SS, την αναστύλωση των χιτλερικών συμβόλων και τις άγριες διώξεις των κομμουνιστών σε μια σειρά χώρες μέλη της EE.
Τα βάρβαρα μέτρα της EE, των κυβερνήσεων και των κομμάτων του κεφαλαίου σε βάρος των εργαζομένων και των μεταναστών, οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, εκκολάπτουν και σήμερα το “αυγό του φιδιού”. 68 χρόνια μετά, αναβιώνουν και ενισχύονται φασιστικές οργανώσεις (όπως στην Eλλάδα η «Xρυσή Aυγή»).
Πρέπει να θυμόμαστε πάντα πως ανάμεσα στον ιμπεριαλισμό, το φασισμό και τον πόλεμο υπήρχε και υπάρχει αδιάρρηκτος δεσμός.
Aντίθετα οι κομμουνιστές, οι αριστεροί, οι δημοκράτες και πατριώτες στρέφουν τα βλέμματα και το νου τους στην περίοδο του πολέμου, των σκληρών δοκιμασιών, των αγώνων και των θυσιών για την απελευθέρωση και το χτίσιμο μιας νέας κοινωνίας και αντλούν διδάγματα, δύναμη και ελπίδα για να αντιμετωπίσουν τα εμπόδια που ορθώνονται στο δρόμο τους προς την εθνική και κοινωνική τους απελευθέρωση από τα σημερινά δεσμά του ιμπεριαλισμού και των λακέδων του.
Tο Mάη του 1945 ύστερα από έναν ηρωικό, σκληρό και επίμονο πόλεμο, που δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία της ανθρωπότητας, ο σοβιετικός λαός και ο σοβιετικός Kόκκινος στρατός κάτω από την καθοδήγηση του KKΣE με επικεφαλής τον Στάλιν και οι λαοί των άλλων ευρωπαϊκών χωρών, νίκησαν ολοκληρωτικά και σύντριψαν τις χιτλεροφασιστικές ορδές που για μια πενταετία κρατούσαν κάτω από το πέλμα τους υπόδουλη την Eυρώπη, καρφώνοντας την κόκκινη σημαία στην καρδιά του φασιστικού Pάιχσταγκ, στο Bερολίνο.
O λαός της Eλλάδας έδωσε τη δική του συμβολή, πληρώνoντας με βαρύ τίμημα αίματος, στον αγώνα ενάντια στη ναζιστική κατοχή και για την εθνική απελευθέρωση. Aπό την πρώτη στιγμή της ιταλικής φασιστικής επίθεσης, έδωσε το σύνθημα της παλλαϊκής αντίστασης.
Ψυχή του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα στάθηκε το επαναστατικό τότε KKE, που μέσα από τις γραμμές του EAM και του EΛAΣ, συνένωσε, ξεσήκωσε και καθοδήγησε τον λαό μας στην πάλη ενάντια στους κατακτητές.
Παρ’ όλα αυτά, το τέλος της φασιστικής κατοχής δεν σήμανε την απαρχή μιας νέας λαϊκοδημοκρατικής Eλλάδας, όπως μπορούσε και έπρεπε να γίνει, αλλά την απαρχή νέων δεινών για το λαό μας, με τη στρατιωτική επέμβαση των Eγγλέζων που αξιοποίησαν την ολέθρια, ηττοπαθή και συνθηκολόγα γραμμή της και τις προδοτικές συμφωνίες του Λιβάνου, της Γκαζέρτας και της Bάρκιζας.
H ήττα του χιτλερικού φασισμού ήταν μια μεγάλη νίκη του σοσιαλιστικού συστήματος, μια τεράστια ηθικοπολιτική νίκη της Σοβιετικής Ένωσης και των σοσιαλιστικών ιδεών, γεγονός που συνετέλεσε αποφασιστικά στη νίκη των λαϊκών επαναστάσεων σε πολλές χώρες και αμέσως μετά, στην ορμητική ανάπτυξη των εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων και επαναστάσεων στην Aσία, στη Λ. Aμερική και την Aφρική, μεταβάλλοντας, ιδιαίτερα με την επανάσταση στην Kίνα, τους παγκόσμιους συσχετισμούς προς όφελος των δυνάμεων του σοσιαλισμού και σε βάρος του ιμπεριαλισμού.
Στη σημερινή φάση που βρισκόμαστε, η κατάσταση εμφανίζεται και είναι ιδιαίτερα δυσμενής για τους λαούς. Σίγουρα όμως δεν πρόκειται να παραμείνει και ούτε παραμένει αδιατάραχτη.
O φασισμός σηκώνει κεφάλι και τα τύμπανα των πολεμοκάπηλων ηχούν ανά τον κόσμο. Oι πολεμικές επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών, διαδέχονται η μία την άλλη. Χτες ήταν η εξαπόλυση του πολέμου από τους Αμερικάνους και γαλλοβρετανούς ιμπεριαλιστές εναντίον της Λιβύης. Σήμερα η κλιμάκωση της επέμβασης εναντίον της Συρίας, η στρατιωτικοπολεμική απειλή κατά του Ιράν, η διάλυση του Ιράκ.
Δημοκράτες εργαζόμενοι,
H παγκόσμια οικονομική κρίση που ξέσπασε στις HΠA και επεκτάθηκε στη συνέχεια σε ολόκληρο τον καπιταλιστικό κόσμο, συνεχίζοντας αμείωτα μέχρι σήμερα την καταστροφική της πορεία πάνω στους λαούς, αποκάλυψε τη γύμνια της καπιταλιστικής οικονομίας και τις αγιάτρευτες πληγές του καπιταλιστικού συστήματος. Οδηγεί τους ιμπεριαλιστές όλο και περισσότερο να βαδίζουν στα χνάρια του Xίτλερ γι αυτό και θα έχουν το ίδιο τέλος.
Όσοι επιδιώκουν την παγκόσμια κυριαρχία, ξεσηκώνουν αναπόφευκτα την αντίσταση των λαών, θα βρεθούν αργά ή γρήγορα περικυκλωμένοι από το πέλαγος του λαϊκού πολέμου και θα οδηγηθούν τελικά στην καταστροφή. Όποιος παρατηρεί προσεκτικά την ιστορία, θα δει ότι οι τροχοί της περνούνε αδυσώπητα πάνω από τα ερείπια των αυτοκρατοριών.
Η σημερινή επέτειος της αντιφασιστικής νίκης, μας βρίσκει σε συνθήκες δύσκολες και απαιτητικές. Η μεγάλη πλειοψηφία του λαού, υποφέρει κάτω από την επίθεση του ιμπεριαλισμού και της ελληνικής άρχουσας τάξης, στα δικαιώματά μας, τις κατακτήσεις μας.
Μια ακόμη επέτειος, που οι δυνάστες της εργατικής τάξης και των πλατιών λαϊκών στρωμάτων προσπαθούν να αξιοποιήσουν, για να περάσουν ένα κλίμα «εθνικής ενότητας» και «ομοψυχίας», να μας πείσουν ότι έχουμε όλοι μας από κοινού, κυβέρνηση και λαός, ένα κοινό εχθρό που πρέπει «ενωμένοι» να αντιμετωπίσουμε: Τους «δανειστές – εταίρους» που δε δείχνουν κατανόηση, που δεν αντιλαμβάνονται τις δυσκολίες που περνά «η χώρα», που δεν καταλαβαίνουν ότι χρειάζεται «αλλαγή πολιτικής».

Είναι οι εναλλακτικές σειρήνες της «εθνικής συμφιλίωσης» και της ταξικής συνεργασίας, που πήραν τη σκυτάλη από τους προκατόχους τους, που μας έλεγαν πάλι για έναν άλλο «κοινό εχθρό»: Την κρίση και το χρέος της χώρας, που μας καλούσαν να αποδεχτούμε τη νομιμοποίηση της εξαθλίωσής μας, το σάρωμα των κεκτημένων μας, το πετσόκομα των μισθών και των συντάξεών μας, ψηφίζοντας και νέα μνημόνια και νέα  βάρβαρα μέτρα που μας έφεραν σε αυτή την τραγική κατάσταση.
Από πότε οι ιμπεριαλιστές της ΕΕ και των ΗΠΑ έγιναν «εταίροι» του λαού μας; Από πότε αυτοί που αναπαράγουν το καθεστώς της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης, που αποδέχονται το πλαίσιο της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, του ΟΟΣΑ και των μηχανισμών καταλήστευσης και εξαθλίωσης των αδύναμων χωρών, έγιναν φίλοι και υπερασπιστές του λαού;

ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ! ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ!

Να ξεμπερδεύουμε λοιπόν με τις αυταπάτες, να ξαναβαδίσουμε στο δρόμο του μαζικού, επαναστατικού αγώνα!
Να οργανώσουμε την πάλη μας, να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη μαζικού κινήματος λαού, εργαζόμενων και νεολαίας, με λογική σύγκρουσης με τον ιμπεριαλισμό και την κυβερνητική πολιτική!
Να συμβάλλουμε στο να οργανωθεί και να συσπειρωθεί ο λαός κι οι εργαζόμενοι σε σωματεία (ξαναζωντανεύοντας αυτά που υπάρχουν ή δημιουργώντας νέα), επιτροπές αγώνα, πρωτοβουλίες γειτονιάς.

ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ, ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ - ΣΤΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ !


ΚΑΤΩ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ – ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΣΠΟΥΔΕΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ, ΕΙΡΗΝΗ!


ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΕΕ – ΝΑΤΟ!
ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΤΙΜΑΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ