Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Ένα ενδιαφέρον σχόλιο για την επικαιρότητα

Με άλλη ματιά - ΕΛΕΗΣΟΝ ΚΑΙ ΣΩΣΟΝ

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Λαϊκός Δρόμος 16/5/2015
 

Ελέησον και σώσον  ημάς Κύριε, από τα άγρια θηρία, διότι από τους «εταίρους» μας μπορούμε κάποια στιγμή να σωθούμε από μόνοι μας.

Ελέησον και σώσον ημάς Κύριε, από τους πονηρούληδες υπουργούς, ακόμα και τους «πρώτη φορά Αριστερά», όπως ο Μάρδας, που αμαρτάνουν «για τα παιδιά τους», βγάζοντας τα λεφτά τους στο εξωτερικό για να τα σώσουν
. Τόσο θαρραλέοι, που βάζουν μπροστά τα παιδιά και κρύβονται πίσω τους... Είναι απολύτως λογικό, μετά, να ανακηρύσσεται «Μητέρα της χρονιάς» η αφροαμερικανή μάνα της Βαλτιμόρης, ΗΠΑ, που πλάκωσε το παιδί της στο ξύλο, μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, γιατί πήρε μέρος σε διαδήλωση διαμαρτυρίας για το νέο φόνο αφροαμερικανού από την αστυνομία. Αν το είχε δείρει γιατί δεν τη βοηθούσε στις δουλειές του σπιτιού, πχ, θα είχε καταλήξει στα δικαστήρια για ενδοοικογενεική βία. Άσε που θα είχε αποδειχθεί πως αφού ήταν μαύρη, έδερνε το παιδί της. Από δω κι εμπρός ξύλο στο βλαστάρι σας επιτρέπεται και επιπλέον επαινείται, μόνο αν κατεβαίνει στις διαδηλώσεις.
Ελέησον και σώσον ημάς Κύριε, από τους «εμπορευάμενους» την αγωνία, την άγνοια, τη δεισιδαιμονία των ανήμπορων συνανθρώπων μας, περιφέροντας τα ανθρώπινα υπολείμματα της Σάντα Μπάρμπαρα, της Σάντα Μαρία, της Σάντα Τσικίτα και πάει λέγοντας, στις ρούγες. Μανούλες στην αγιοποίηση, τα ιερατεία και των δυο εκκλησιών. Καθολικοί και Ορθόδοξοι, Πάπες και Αρχιπαπάδες. Η Καθολική Εκκλησία για παράδειγμα,ανάμεσα στους αγίους της, έχει και τον άγιο Στέπινατς. Αρχιεπίσκοπος Ζάγκρεμπ, ο Στέπινατς, Κροάτης Ουστάσι, αντικομμουνιστής, συνεργάτης των Ναζί στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. 70.000 Σέρβοι δολοφονήθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Κροατία. Πότε αγιοποιήθηκε; Το 1998, όταν η Γιουγκοσλαβία ξεσκιζόταν σε μικρά κομματάκια από τους ιμπεριαλιστές. Τον αγιοποίησε ο Πάπας Βοϊτίλα, ο οποίος στη διάρκεια της 27χρονης θητείας του, αγιοποίησε 1340 ανθρώπους!!! Καλό το μαγαζί. Πολυεθνική.
Από αυτή τη βιομηχανία, βρήκε να φέρει τα οστά της αγίας Βαρβάρας, με τιμές αρχηγού κράτους, το σκοταδιστικό ΑΝΕΛ, συγκυβερνήτης του «πρώτη φορά Αριστερά». Πολλοί οι πιστοί, πολλά τα κεριά, πολλές οι δωρεές και πολλά τα εκλογικά οφέλη. Σε μια χώρα που χειμάζεται από τη φτώχεια, την ανεργία και την ανύπαρκτη περίθαλψη, ο πρώτη φορά Αριστερά υπουργός Υγείας, Κουρουμπλής, θα πάει τα οστά στο αντικαρκινικό νοσοκομείο, «Άγιος Σάββας». Την εγκληματική – δολοφονική έλλειψη αντικαρκινικών φαρμάκων φαίνεται να θέλει να ισοφαρίσει ο έμπορας. Δεν υπάρχουν φάρμακα για σένα, αλλά ένα κοκαλάκι μπορεί να κάνει το θαύμα του. Καθόλου μην αποκλείετε, δε, να στηθεί και κάνα θαύμα. Λέγεται πως κάποιοι περιμένουν ότι με την έλευση της αγίας, θα μαλακώσει και ο Σόιμπλε και θα ζητήσει οι μισθοί να γίνουν 1.500 ευρώ.
Τώρα για τα λείψανα της Σάντα Μπάρμπαρα, η ιστορία, καρατσεκαρισμένη, λέει τα ακόλουθα. Η αγία, αγίασε κατά τον 3ο μ.Χ. αιώνα. Το 991 μ.Χ., ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Βασίλειος ο Β' , δώρησε μέρος των λειψάνων της στους Βενετούς, που τα έβαλαν στο ναό του Αγ. Μάρκου, στη Βενετία. Τα υπόλοιπα λείψανα, τον 12ο μ.Χ. αιώνα μεταφέρθηκαν από την Κωνσταντινούπολη σε μοναστήρι στο Κίεβο και κατόπιν στον καθεδρικό ναό της πόλης του Κιέβου. Το πάρε – δώσε ιδιοκτησιακής λογικής και εκμετάλλευσης, υπάρχει και ανθεί από τον εκκλησιαστικό Μεσαίωνα βλέπετε. Διαμέλισαν, δι ευχών των αγίων πατέρων, τα λείψανα της θρυλουμένης αγίας, λες και ήταν της γιαγιάς τους, ώστε όλοι να είναι ευχαριστημένοι και όλοι να εμπορεύονται πάνω στις δεισιδαιμονίες των λαϊκών.
Είναι ερώτημα μέγα, πως και η αγία δεν σηκώθηκε να τους πλακώσει στις φάπες, δείχνουσα μεγάλη υπομονή, χίλια χρόνια τώρα, με το χέρι στη Βενετία και το πόδι στο Κίεβο.
Βασιλεύ Ουράνιε, Παράκλητε, το φραγγέλιο είναι η μόνη λύση.