Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

ΝΕΑ ΑΠ' ΤΗ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ



 Σε κρίσιμη καμπή η δίκη για τη Δημόσια περιουσία στην Ηλιούπολη- Αργυρούπολη- Άλιμο.
Για περισσότερο από μια βδομάδα γίνεται στο εφετείο κακουργημάτων η ποινική δίκη των διεκδικητών μιας τεράστιας έκτασης από τους απογόνους των Νασταίων γνωστών καταπατητών ολόκληρης της δυτικής πλαγιάς του Υμηττού. Στη δίκη αυτή οι κατηγορούμενοι βρίσκονται μπροστά σε κακουργηματικές κατηγορίες για απάτη κατά του δημοσίου κλπ.

Είναι γνωστό ότι στα αστικά δικαστήρια οι διεκδικητές έχουν καταδικαστεί και ουσιαστικά έχει αποδοθούν όλες οι διεκδικούμενες εκτάσεις έχουν αναγνωρισθεί σαν περιουσία του δημοσίου.
Η ολοκλήρωση όμως της απόδοσης των εκτάσεων στο δημόσιο απαιτεί και την ολοκλήρωση του ποινικού τμήματος των υποθέσεων. Η έκβαση όμως της δίκης είναι ιδιαίτερα αβέβαιη. Η πρόταση της εισαγγελικής έδρας οδηγεί στην αθώωση των κατηγορουμένων. Μάλιστα  στην τοποθέτηση της η εισαγγελέας της έδρας έπλεξε το εγκώμιο στους Νασταίους που μάλιστα είναι και ευεργέτες για την Ηλιούπολη, αφού χάρισαν στη πόλη το χώρο που βρίσκεται το νεκροταφείο!
Η τοποθέτηση αυτή της εισαγγελέως προκάλεσε την έντονη αντίδραση των δικηγόρων του δημοσίου και των δήμων που με τεκμηριωμένες εισηγήσεις απέδειξαν τις κακουργηματικές ενέργειες των καταπατητών. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 18- 11 και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η απόφαση που θα καταλήξει.
Τέλος πρέπει να τονίσουμε ότι το πέρασμα των εκτάσεων αυτών στο δημόσιο δεν σημαίνει ότι εξασφαλίζεται και ο δημόσιος χαρακτήρας της περιουσίας, αφού είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση ΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ έχουν υποθηκεύσει ΟΛΕΣ τις εκτάσεις με το τρίτο μνημόνιο για 100 χρόνια!