Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (16 ΝΟΕΜΒΡΗ)



Τη Τετάρτη 16 Νοέμβρη έγινε Δημοτικό Συμβούλιο στο δήμο της πόλης. Η συνεδρίαση συνέπεσε με τη παρουσία του προέδρου των ΗΠΑ, Ομπάμα, στη χώρα μας. Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ με τον εκπρόσωπο της κατέθεσε στο συμβούλιο αυτό, ένα ψήφισμα καταγγελίας για τον εκπρόσωπο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στη χώρα μας και μάλιστα σε ημερομηνίες που συμπίπτουν με την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και των λαϊκών αντιιμπεριαλιστικών κινητοποιήσεων.

  Δυστυχώς το ψήφισμα καταψηφίστηκε από ΟΛΟΥΣ  τους παρόντες με δικαιολογίες που έδειχναν μια πρωτοφανή υποταγή στο πλανητάρχη και τις επιδιώξεις των αμερικάνων.
 Δημοσιεύουμε παρακάτω το ψήφισμα που προτάθηκε απ' την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ



ΨΗΦΙΣΜΑ
Το διήμερο 15-16 Νοέμβρη ήρθε στη χώρα μας ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ομπάμα. Η επίσκεψη του αρχηγού της παγκόσμιας υπερδύναμης εμφανίστηκε από τη κυβέρνηση σαν το κορυφαίο γεγονός για την υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων της χώρας. Θέλουμε να υπενθυμίσουμε στους συμπολίτες μας αλλά και στην κυβέρνηση ότι ο πρόεδρος Ομπάμα είναι ο αρχηγός του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού που έχει κυριολεκτικά σφαγιάσει τους λαούς της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής τα τελευταία χρόνια.
Είναι επικεφαλής των επιθετικών δυνάμεων που σήμερα διαλύουν τη Συρία, χτες το Ιράκ και το Αφγανιστάν και είναι ο βασικός υπεύθυνος για τις στρατιές των εκατομμυρίων ξεριζωμένων από τις χώρες τους που σήμερα πνίγονται στη Μεσόγειο, ή λιμοκτονούν στα κέντρα κράτησης σε διάφορες χώρες.
Η επίσκεψη Ομπάμα δεν έρχεται να υπερασπιστεί ούτε να υποστηρίξει τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζει η χώρα μας στη περιοχή, άλλωστε η πολιτική των ΗΠΑ πρώτα απ’ όλα είναι υπεύθυνη γι’ αυτά, αλλά για να διευθετήσει τις όποιες αντιθέσεις υπάρχουν και να επιβάλει την απόλυτη κυριαρχία της στα πλαίσια του ανταγωνισμού με άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις στη περιοχή όπως η Ρωσία.
Η επίσκεψη Ομπάμα στις ημερομηνίες που επέλεξε αποτελούν ακόμα πρόκληση για τις μνήμες του ελληνικού λαού αφού συμπίπτουν με την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και τις αντιιμπεριαλιστικές- αντιαμερικανικές εκδηλώσεις του λαού μας που τόσο πολύ ενοχλούν τους αμερικάνους ιθύνοντες. Η παρουσία του Ομπάμα στη χώρα μας δεν εξασφαλίζει την εθνική ανεξαρτησία της. Το αντίθετο μάλιστα. Την υπονομεύει ακόμα περισσότερο. Καταγγέλλουμε τη πολιτική αυτή. Τα γεράκια του πολέμου δεν μπορούν να εμφανίζονται σαν περιστέρια της ειρήνης.
Καταγγέλλουμε ακόμα τη πολιτική της κυβέρνησης που πρώτα απ’ όλα υποκλίνεται με τόσο υποτακτικό τρόπο μπροστά στον αρχηγό της αμερικάνικης υπερδύναμης. Καταγγέλλουμε επίσης τη κυβερνητική πολιτική των πρωτοφανών μέτρων καταστολής που εφάρμοσε έτσι ώστε ο λαός μας να μην εκφράσει την αντίθεση του στα ιμπεριλαιστικά σχέδια στη περιοχή. Χαιρετίζουμε τη παρουσία χιλιάδων διαδηλωτών που παρά τις απαγορεύσεις, τους εκφοβισμούς και τη τρομοκρατία διαδήλωσε την αντίθεση της στη παρουσία του Ομπάμα στη χώρα μας.
Ο αγώνας για λευτεριά –δημοκρατία- εθνική ανεξαρτησία, όπως περιγράφηκε και απ’ την εξέγερση του Πολυτεχνείου συνεχίζεται μέχρι τη πλήρη δικαίωση του.