Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022

Μαζικό συλλαλητήριο ενάντια στην εγκαστάσταση της παμεπιστημιακής αστυνομίας

IMG_20220908_194055 - β

Μαζική και δυναμική παρέμβαση της Φοιτητικής Πορείας και του εκπαιδευτικού Ομίλου στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο

Επί ποδός η φοιτητική κοινότητα και σήμερα κατά της εγκατάστασης αστυνομικών, του λεγόμενου σώματος ΟΠΠΙ, στα πανεπιστήμια. Αργά το απόγευμα σήμερα πραγματοποιήθηκε φοιτητικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια, με συνθήματα όπως «έξω τα ΜΑΤ από όλες τις σχολές» και «τον τελευταίο λόγο θα πουν οι φοιτητές, δεν μπαίνουν τα ΜΑΤ μέσα στις σχολές».

Στο συλλαλητήριο εκτός από φοιτητές συμμετείχαν καθηγητές, εργαζόμενοι των πανεπιστημίων, εργατικά σωματεία και άλλοι φορείς.

Μαζική και δυναμική ήταν και η συμμετοχή των δυνάμεων της Πορείας και του Εκπαιδευτικού Ομίλου στη συγκέντρωση και στο συλλαλητήριο. Περίπου 100 μέλη και φίλοι της Φοιτητικής Πορείας και του Εκπαιδευτικού Ομίλου πορεύτηκαν από τα Προπύλαια στη Βουλή φωνάζοντας συνθήματα.

Όπως αναφέρει το κάλεσμα των φοιτητικών συλλόγων, «τη στιγμή που οι οικογένειές μας στενάζουν από τα βάρη της ακρίβειας, των τιμών του ρεύματος, που χιλιάδες φοιτητές αγωνιούν για το αν θα βρουν δωμάτιο στην εστία, αν θα τα βγάλουν πέρα με το νοίκι, αν το τμήμα τους θα έχει τους απαραίτητους καθηγητές τη νέα χρονιά, η κυβέρνηση επιλέγει να απαντήσει στις δίκαιες διεκδικήσεις μας με την παρουσία της αστυνομίας και μάλιστα εν μέσω εξεταστικής».