Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022

Κατέληξε ο 16χρονος Ρομά Κώστας Φραγκούλης

16xronos_0

 Όχι άλλη κρατική δολοφονία

Ο 16χρονος Ρομά Κώστας Φραγκούλης, πέθανε. Δολοφονήθηκε για 20 ευρώ. Όπως δολοφονήθηκε και ο 18χρονος Ρομά Νίκος Σαμπάνης.

Το ανακοινωθέν από το Ιπποκράτειο

Η διοίκηση του νοσοκομείο εξέδωσε ανακοίνωση για τον θάνατο, την πρώτη για το συγκεκριμένο περιστατικό, παρότι είχαν υπάρξει έντονες διαμαρτυρίες για την απουσία ενημέρωσης εδώ και ημέρες.

Ο ασθενής Φ.Κ. ετών 16 προσκομίσθηκε στο ΤΕΠ του ΓΝΘ «Ιπποκράτειο» στις 5 Δεκεμβρίου στις 2:02 π.μ. με τη Μονάδα του ΕΚΑΒ με τραύμα από πυροβόλο όπλο στην αριστερή ινιακή χώρα, σε κωματώδη κατάσταση.

Υποβλήθηκε σε άμεση χειρουργική αντιμετώπιση. Οδηγήθηκε μετεγχειρητικά στη ΜΕΘ με μέγιστη μηχανική και φαρμακευτική υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών με την υγεία του να βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση.

Σήμερα, Τρίτη 13 Δεκεμβρίου, παρά την προαναφερόμενη υποστήριξη και τις άοκνες προσπάθειες του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού της ΜΕΘ, ο ασθενής απεβίωσε στις 10:10 το πρωί.

Επιμένει προκλητικά ο Θεοδωρικάκος

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σαν έτοιμος από καιρό, λυπήθηκε και πάλι, παραπέμποντας το θέμα  στη Δικαιοσύνη, χωρίς να αρθρώσει ούτε λέξη για τη δολοφονική ενέργεια του αστυνομικού.

«Εκφράζω βαθιά λύπη για τον θάνατο του 16χρονου αγοριού και την συμπαράστασή μου στους οικείους του. Επαναλαμβάνω πως η υπόθεση διερευνάται από τη Δικαιοσύνη, η οποία είναι η μόνη αρμόδια να αξιολογήσει τα γεγονότα και να κρίνει για τις ευθύνες. Ας το σεβαστούμε όλοι αυτό», έγραψε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Μόνο που η καλλιέργεια του συστημικού ρατσισμού δεν είναι υπόθεση της Δικαιοσύνης αλλά της φασιστικής κουλτούρας που ενδημεί σε ομάδες της ΕΛ.ΑΣ.. Δεν είναι τυχαία τα υψηλά ποσοστά που λάμβανε η χρυσή αυγή στους αστυνομικούς ψηφοφόρους.

Ποιος άραγε ευθύνεται για την καλλιέργεια ρατσιστικής και φασιστικής νοοτροπίας στην ΕΛ.ΑΣ. κύριε Θεοδωρικάκο;

Για τον συστημικό ρατσισμό που υποχρεώνει μια ολόκληρη φυλή Ελλήνων να επιδιώκει να επιβιώσει όπως μπορεί, θα μιλήσει η κυβέρνηση (αυτή και οι προηγούμενες);

Για τα γκέτο της ντροπής ποιος θα πει;

Κανείς σας δεν μιλάει, κύριε Θεοδωρικάκο. Κανείς σας δεν ντρέπεται. Μόνο υποκριτική λύπη. Που θα επαναλαμβάνεται σε κάθε έγκλημα…