Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023

Δεκάδες χιλιάδες βρέθηκαν ξανά στο δρόμο του αγώνα στην απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα

Μ-Λ ΚΚΕ 2023 03 16 - α2

 Πολύ μαζικό και αγωνιστικό το μπλοκ του Μ-Λ ΚΚΕ

Πολύ μαζική ήταν για μια ακόμα φορά η απεργιακή συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας. Δεκάδες χιλιάδες βρέθηκαν ξανά στο δρόμο του αγώνα στα πλαίσια της 24ωρης πανεργατικής απεργίας καταγγέλλοντας την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων ως υπεύθυνη για το έγκλημα στα Τέμπη, φωνάζοντας ταυτόχρονα και συνθήματα ενάντια στην πολιτική της φτώχειας, της ακρίβειας και της εξαθλίωσης. Οι ιδιαίτερα μαζικές συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν δείχνουν ότι ο πανεργατικός – παλλαϊκός ξεσηκωμός ενάντια στην κυβερνητική πολιτική συνεχίζει να έχει δυναμική και προϋποθέσεις συνέχειας.

Ένα πολύ μαζικό μπλοκ συγκρότησε το Μ-Λ ΚΚΕ με πολλούς συντρόφους και συναγωνιστές να βρίσκονται κάτω από τα πανό του κόμματος και της ΕΡΓΑΣ και να φωνάζουν με παλμό τα συνθήματα. Ταυτόχρονα μοιράστηκε η κομματική προκήρυξη.

Για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση εξαπέλυσε την πολιτική της καταστολής με τα ΜΑΤ να πετάνε χημικά και κρότου – λάμψης στους συγκεντρωμένους είτε αξιοποιώντας την τυφλή και μηδενιστική δράση ορισμένων αναρχικών ομάδων, είτε ακόμα και χωρίς κανένα πρόσχημα να επιτίθενται σε ειρηνικούς διαδηλωτές.