Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 19 Μαρτίου 2023

Το νερό είναι Δημόσιο αγαθό! Όχι στο ξεπουλημα της ΕΥΔΑΠ! (Αριστερή Πρωτοβουλία)

                                    ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ 

                                                Δημοτική Κίνηση Ηλιούπολης 

Κάλεσμα στη συγκέντρωση της ΟΜΕ- ΕΥΔΑΠ.

Δευτέρα 20/3  στο Σύνταγμα  4 το απόγευμα. 

Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ  καλεί το δημοκρατικό λαό της Αθήνας να πάρει μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει η ομοσπονδία των εργαζομένων ΟΜΕ- ΕΥΔΑΠ, για να καταγγείλουμε τα κυβερνητικά σχέδια για το οριστικό ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ που θα προκαλέσει τσουνάμι αυξήσεων στις τιμές του νερού και απολύσεις εργαζομένων στην εταιρεία.

Δημοσιεύουμε την ανακοίνωση της ΕΡΓ.Α.Σ. στη  ΕΥΔΑΠ.

 

       ΕΡΓ.Α.Σ. στην ΕΥΔΑΠ

 Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το νομοσχέδιο     της κυβέρνησης που ξεπουλάει και το νερό!

Ενώ είναι ακόμα νωπό το χώμα απ’ το αίμα των δολοφονημένων στα Τέμπη, ηκυβέρνηση προχωράει στο ξεπούλημα και του νερού, αποδεικνύοντας ότι τα δάκρυα που χύνει για τα αθώα θύματα των Τεμπών είναι ψεύτικα και δεν συγκινείται καθόλου. Και αυτό γιατί τεράστιο ρόλο στο έγκλημα έπαιξε η ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ με τις αποφάσεις ΠΑΣΟΚ- ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία 20 περίπου χρόνια.

                Με το νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή επιχειρεί με διάφορα κόλπα να παρακάμψει ακόμα και τις αποφάσεις του ΣτΕ που απαγορεύει ρητά το ξεπούλημα του νερού και με τη δημιουργία της νέας αρχής ρυθμιστικής ενέργειας με το όνομα Ρυθμιστική Αρχή στις Δημόσιες Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΡΑΑΕΥ), να προχωρήσει στο ξεπούλημα και του νερού.

        Με το νομοσχέδιο που φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση επιχειρούνται τα εξής. Πρώτον και το νερό περνάει στο ΤΑΙΠΕΔ, δηλαδή στο υπερταμείο του ΣΥΡΙΖΑ που ξεπούλησε όλο το δημόσιο πλούτο για 100 χρόνια! Δεύτερον, με το νομοσχέδιο στην ΡΑΑΕΥ περνάνε και όλες οι δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης (ΔΕΥΑ) και αποχέτευσης, έτσι ώστε να βρίσκονται κάτω απ ‘τον ασφυκτικό έλεγχο της αφού άλλωστε οι ΔΕΥΑ  θα πληρώνουν χαράτσι στην ΡΑΑΕΥ επί του τζίρου του είτε έχουν κέρδη είτε ζημίες. Τρίτον η ΡΑΑΕΥ θα κάνει τις αναγκαίες μελέτες για να κάνει έλεγχο στη κοστολόγηση και τιμολόγηση των τιμολογίων, δηλαδή θα ανοίξει ο δρόμος για μεγάλες αυξήσεις στα τιμολόγια του νερού. Τέλος θα ανοίξει ο δρόμος για την εντατικοποίηση στο χώρο της δουλειάς, στη μεγάλη μείωση του προσωπικού και την επέλαση των εργολάβων κάτι που ήδη γνωρίζουμε καλά στο χώρο της εταιρείας.

      Για όλους αυτούς τους λόγους και γνωρίζοντας τα αποτελέσματα των ιδιωτικοποιήσεων στη ΔΕΗ, με την τρομακτική αύξηση των τιμών με τη διάλυση του ΟΣΕ και το ξεπούλημα του στους Ιταλούς, οφείλουμε να δώσουμε τη μάχη για να μην περάσουν τα νέα κυβερνητικά σχέδια. Οφείλουμε ακόμα να ξεσκεπάσουμε και όλους αυτούς που σήμερα κάνουν ότι μα υποστηρίζουν ενώ πριν λίγα χρόνια μας έσφαζαν με το μπαμπάκι.

 Το νερό είναι δημόσιο αγαθό και δεν θα επιτρέψουμε να   ξεπουληθεί!

Όχι στο νέο έγκλημα που σχεδιάζεται με το ξεπούλημα του νερού!

Όλοι στη συγκέντρωση της ΟΜΕ- ΕΥΔΑΠ, Δευτέρα 20/3,  στις 4 το απόγευμα στη Βουλή!