Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος απ' τους δήμους

ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΑΠ’ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Με μια αιφνιδιαστική κίνηση η κυβέρνηση αποφάσισε να χτυπήσει καίρια το Δημόσιο Σχολείο καταργώντας δεκάδες ειδικότητες από την επαγγελματική εκπαίδευση, στέλνοντας έτσι πάνω από 2000 εκπαιδευτικούς στη δεξαμενή της διαθεσιμότητας. Την ίδια στιγμή επιφέρει συντριπτικό χτύπημα σε δομές της τοπικής αυτοδιοίκησης, καταργώντας βασικές δημοτικές υπηρεσίες όπως οι σχολικοί φύλακες. Είναι μάλιστα κυνικές οι δηλώσεις του πρωτεργάτη των απολύσεων, υπουργού Κ. Μητσοτάκη, ότι τόσο η εκπαίδευση όσο και η τοπική αυτοδιοίκηση θα αποτελέσουν αναπόφευκτα τη βασική δεξαμενή για την κινητικότητα, τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις που απαιτούν οι ξένοι δανειστές.

Η συγκυβέρνηση της φτώχειας, της εξαθλίωσης και της υποτέλειας, κλιμακώνει καταμεσίς του καλοκαιριού τη νέα αντιλαϊκή επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους ολόκληρου του δημόσιου τομέα. Μετά τον «ξαφνικό θάνατο» της ΕΡΤ, προχωρά τώρα με γοργούς ρυθμούς σε μαζικά πογκρόμ απολύσεων και διαθεσιμοτήτων, βάζοντας αυτή τη φορά στο στόχαστρο την εκπαίδευση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Το πρώτο κύμα των απολύσεων που απαιτούν οι τροΪκανοί και υλοποιούν οι εντολοδόχοι υπουργοί της κυβέρνησης, είναι μόνο η αρχή. Ο Σεπτέμβρης που έρχεται θα είναι το ίδιο θερμός και σκληρός για τους εργαζόμενους. Οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί προβλέπουν 12500 ακόμα απολύσεις και διαθεσιμότητες για να φτάσουν στις 25000 μέχρι το τέλος του 2014, οι οποίες θα προέλθουν από ολόκληρο το δημόσιο τομέα. Η πολιτική της φτώχειας, της εξαθλίωσης, της ανεργίας και των μαζικών απολύσεων που επιβάλουν στο λαό τα ξένα ιμπεριαλιστικά κέντρα της ΕΕ και του ΔΝΤ και υλοποιεί η κυβερνητική συμμαχία των «προθύμων» ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και των παρατρεχάμενών τους, πρέπει να συναντήσει τη μαζική αντίσταση των εργαζομένων και των πλατιών λαϊκών στρωμάτων που συνθλίβονται. Απαιτείται η ευρύτερη δυνατή αγωνιστική και συντονισμένη κινητοποίηση όλων των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με όπλο τα σωματεία, τις διαδηλώσεις και την απεργία για την απόκρουση των αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων που επιβάλλουν και υλοποιούν τρόικα και κυβέρνηση.
Η παραπάνω καταγγελία αποτέλεσε την πρόταση ψηφίσματος στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο που συγκλήθηκε την περασμένη Πέμπτη για ψήφιση. Επίσης προτάθηκε και ψηφίστηκε απ’ το Δ.Σ. το κλείσιμο των δήμων σαν απάντηση στη κυβερνητική πραξικοπηματική πολιτική των απολύσεων και της διάλυσης των δομών των δήμων.