Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Να καταγγείλουμε τη φασιστική δράση της Χρυσής Αυγής

To απόγευμα της Τετάρτης 10/7, πολυμελής ομάδα της φασιστικής συμμορίας της «Χρυσής Αυγής», επιτέθηκε στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη. Οι τραμπούκοι, που επέβαιναν σε μηχανές, προκάλεσαν ζημιές στο χώρο και τραυμάτισαν ευτυχώς ελαφρά κάποιους νεολαίους που βρέθηκαν εκεί. Στη συνέχεια αφού πέταξαν προπαγανδιστικό υλικό της Χ.Α. εξαφανίστηκαν ανενόχλητοι παρά την παρουσία της αστυνομίας.
Οι δολοφονικές αυτές επιθέσεις των νέο-ναζιστών, που όπως φαίνεται για πολλοστή φορά, δεν έχουν ως στόχο, μόνο τους μετανάστες έρχονται σε μια στιγμή που οι εργαζόμενοι δέχονται μια πρωτοφανή επίθεση απ’ την κυβερνητική πολιτική με το πογκρόμ των απολύσεων και την τρομοκρατία, αποδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο ότι στη πραγματικότητα εξυπηρετούν αυτή την πολιτική παρά τις βαρύγδουπες δηλώσεις τους.
Το Δ.Σ. του δήμου Ηλιούπολης καταδικάζει τις δολοφονικές αυτές επιθέσεις, καλεί τον δημοκρατικό λαό της πόλης να αποκρούσει την φασιστική λαίλαπα και να αγωνιστεί ενωμένος για δουλειά, δημοκρατία και προκοπή.
Το παραπάνω ψήφισμα προτάθηκε απ’ την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ και ψηφίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ απ’ το δημοτικό συμβούλιο του δήμου στην έκτακτη συνεδρίαση του την περασμένη Πέμπτη. Ταυτόχρονα απ’ τον εκπρόσωπο της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ προτάθηκε να οργανωθεί κινητοποίηση το Σάββατο 13/7 με πορεία στην πόλη. Η ίδια πρόταση κατατέθηκε επίσης και στην σύσκεψη που γίνονταν την ίδια ώρα στο χώρο του «Συνεργείου». Αν και όλοι έδειξαν «πρόθυμοι» να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση, τελικά δεν έδωσαν το παρόν παρά τις δεσμεύσεις τους, αποδεικνύοντας ότι μάλλον μένουν σε μεγαλόστομες διακηρύξεις χωρίς περιεχόμενο.
Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ και άλλοι συναγωνιστές με τις δικές τους δυνάμεις έκαναν παρέμβαση με πορεία, συνθήματα και προκήρυξη, στην πόλη και την λαϊκή του Σαββάτου.