Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Καμπάνια ενημέρωσης των σχολικών μονάδων



Αγαπητοί εκπαιδευτικοί,
      Τους μήνες που πέρασαν τα προβλήματα της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών, βρέθηκαν στο επίκεντρο των κοινωνικών αναζητήσεων. Αφορμή αποτέλεσαν οι κινητοποιήσεις στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, όμως η αιτία ήταν και είναι η κυβερνητική πολιτική και τα μέτρα του υπουργείου παιδείας.

Δεν θέλουμε να σας αναλύσουμε τα μέτρα αυτά αφού εσείς τα ζείτε καθημερινά και επομένως τα γνωρίζετε καλύτερα από μας. θέλουμε όμως να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση τους γιατί πιστεύουμε ότι είναι καθήκον όλων μας η μόρφωση της νεολαίας μας αρά και τα προβλήματα αυτών που παρέχουν το σπουδαίο αυτό αγαθό , των ίδιων των εκπαιδευτικών.
     Αφορμή για τη σημερινή μας παρέμβαση αποτέλεσε μία πρώτη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου, στην οποία ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δήλωσε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ στα σχολεία και ότι έχουν αντιμετωπισθεί όλα τα τρέχοντα προβλήματα. Ταυτόχρονα όμως ο ίδιος ο δήμαρχος στην παρέμβαση του ομολόγησε ότι η χρηματοδότηση των σχολικών μονάδων μέσα σε λιγότερο από 3 χρόνια έπεσε από περίπου 1,5 εκατομμύρια ευρώ, στις 300.000 περίπου!
     Είναι φανερό ότι μια τέτοια κατακόρυφη μείωση της επιδότησης των σχολικών μονάδων, πέρα απ’ τις αστήρικτες διαβεβαιώσεις των υπευθύνων του δήμου, καθιστά την πραγματικότητα τουλάχιστον δύσκολη για να μην πούμε αδιέξοδη.
     Σήμερα απευθυνόμαστε σε σας και ζητάμε να μας ενημερώσετε για όποια προβλήματα αντιμετωπίζετε στα σχολεία σας. Στόχος αυτής της ενημέρωσης θα είναι η προσπάθεια μας να αναδείξουμε τα προβλήματα της εκπαίδευσης της νέας γενιάς αλλά και των ίδιων των εκπαιδευτικών, έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι όποιες προϋποθέσεις για να αποκρουστεί η λαίλαπα που σαρώνει την παιδεία, την υγεία και γενικά τη ζωή μας.
    Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε τηλεφωνικά είτε στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση, η με όποιο άλλο τρόπο εσείς θέλετε.
   Ελπίζουμε ότι η προσπάθεια μας θα συμβάλει έστω κατά λίγο για την αντιμετώπιση των τεράστιων προβλημάτων που βιώνετε και βιώνουμε.

                                            ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ  14-10 2013.