Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Σχολιάζοντας δημοτικά(σχετικά με το τελευταίο Δ.Σ.)

Πόσο εύκολα συμπλέουν οι «αντιφασίστες» με τον δήμαρχο!
Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου συζητήθηκε σαν πρώτο θέμα ένα ψήφισμα για την δολοφονία του αγωνιστή Π. Φύσσα απ’ τις ναζιστικές ορδές της χρυσής αυγής. Στην συνεδρίαση προτάθηκε απ’ το πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου ένα «χλιαρό» ψήφισμα στην κατεύθυνση της πολιτικής της συγκυβέρνησης, με άξονες απ’ τη μια μεριά την καταγγελία της δολοφονικής ενέργειας των φασιστών και απ’ την άλλη τη συγκρότηση ενός δημοκρατικού μετώπου ενάντια στην φασιστική απειλή αλλά και την βία από όπου και αν προέρχεται!
Μέχρι εδώ δεν υπάρχει τίποτε αξιοπερίεργο. Η δημοτική πλειοψηφία συμπορεύεται με την κυβερνητική πολιτική και κινείται στις γραμμές που έχουν χαράξει οι Σαμαράς και Βενιζέλος. Όμως εκείνο που αποτέλεσε «έκπληξη» ήταν η συμπόρευση του λεγόμενου αντιφασιστικού μετώπου Ηλιούπολης που συγκροτήθηκε από δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ του αντιεξουσιαστικού χώρου και άλλους παράγοντες. Χωρίς καμία δυσκολία το εν λόγω μέτωπο συντάχθηκε με την κυβερνητική πολιτική, για μια ακόμα φορά έβαλε σαν κύριο στόχο την Χ.Α., αφήνοντας απ’ έξω την κυβερνητική πολιτική που θρέφει και ενισχύει το δυνάμωμα των φασιστικών συμμοριών.
Δεν μας αιφνιδίασε η κατρακύλα αυτή των δυνάμεων αυτών, όμως είναι αποκαλυπτική η πολιτική μυωπία ορισμένων δυνάμεων που δεν μπορούν να κάνουν μια στοιχειώδη ανάλυση της πολιτικής πραγματικότητας και τελικά γίνονται ουρά της κυβερνητικής πολιτικής. Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι σαν δημοτική κίνηση όταν συγκροτούσαν το λεγόμενο αντιφασιστικό μέτωπο τους είχαμε προειδοποιήσει για τα αδιέξοδα της γραμμής τους και τους είχαμε προτείνει τη δημιουργία ενός μετώπου για την υπεράσπιση των δημο0κρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, βάζοντας σαν πρωταρχικό στόχο τη πολιτική του μνημονίου και της τρόικα, αλλά το αρνήθηκαν με αποτέλεσμα σήμερα να καταντήσουν θλιβεροί ουραγοί της πολιτικής της συγκυβέρνησης.
Τέλος σε ότι μας αφορά καταθέσαμε μαζί με την Λαϊκή Συσπείρωση κοινό ψήφισμα που απαντούσε στα πραγματικά αίτια που γεννούν τον φασισμό και προκαλούν τις εγκληματικές ενέργειες των δολοφονικών ομάδων σαν την Χ.Α. 
Το ρουσφέτι ζει και βασιλεύει!
Στην ίδια συνεδρίαση και με αφορμή το γεγονός ότι ένας αριθμός παιδιών θα έμεναν εκτός των παιδικών σταθμών, η δημοτική αρχή συνέλαβε το εξής «ευφυές» σχέδιο. Τα περίπου 70 νήπια με ηλικίες που ξεκινάνε από τα 2,5 χρόνια και τα οποία δεν θα πήγαιναν σε παιδικούς σταθμούς θα τα τοποθετούσαν σε κάποιους παιδότοπους(!) για ορισμένο χρονικό διάστημα της ημέρας, συγκεκριμένα από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι.
Με τον τρόπο αυτό η δημοτική αρχή επιχειρούσε να εμφανίσει «κοινωνικό έργο» αδιαφορώντας πλήρως για το γεγονός ότι τα νήπια δεν είναι δυνατόν να μείνουν σε ένα παιδότοπο τόσες ώρες και ότι ένας παιδότοπος καμία βέβαια σχέση δεν έχει με έναν παιδικό σταθμό!  Εκείνο που έχει σημασία για τη δημοτική αρχή είναι να βγει και να δηλώσει ότι ικανοποιήθηκαν όλες οι αιτήσεις και έτσι να εμφανιστεί με φιλοκοινωνικό πρόσωπο στην πόλη την ίδια στιγμή που το μόνο που κάνει είναι να παρκάρει τα νήπια κάπου ενώ ταυτόχρονα να πουλάει και εκδούλευση σε κάποιους επιχειρηματίες των παιδότοπων.
Το συμπέρασμα, ένα και μοναδικό. Το ρουσφέτι ζει και βασιλεύει! Είναι απίστευτο τι κόλπα μπορούν να σκαρφιστούν για να ψαρέψουν ψήφους. Μην ξεχνάμε ότι πλησιάζουν οι δημοτικές εκλογές.