Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ








ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
                                     ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ




Αγαπητοί εκπαιδευτικοί,
Σαν ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ θέλουμε να απευθυνθούμε σε σας με ένα ιδιαίτερο τρόπο για τους εξής λόγους.

Πρώτον, πιστεύουμε ότι ο ρόλος του εκπαιδευτικού ήταν και είναι σημαντικός στην διαμόρφωση ενός προοδευτικού οράματος στην κοινωνία. Άλλωστε στο παρελθόν  οι πιο λαμπρές σελίδες που έχουν γραφτεί με τους αγώνες του ελληνικού λαού έφεραν πάντα τη σφραγίδα των προοδευτικών δασκάλων, τόσο στους απελευθερωτικούς αγώνες , στους αγώνες του 114 και της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας, του Πολυτεχνείου αλλά και τους τωρινούς αγώνες απέναντι στη βάρβαρη και υποτελή κυβερνητική πολιτική.
Δεύτερον, οι εκπαιδευτικοί έδωσαν πολύ σκληρές μάχες για να υπερασπιστούν  την μόνιμη και σταθερή εργασία και γι’ αυτό βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα και της επίθεσης του διδύμου της καταστροφής Μητσοτάκη- Αρβανιτόπουλου.
Τρίτον, οι εκπαιδευτικοί μπορούν να μεταλαμπαδεύσουν στη νέα γενιά τη φλόγα του αγώνα που τόσο πολύ φοβίζει τους κρατούντες.
Για όλους αυτούς τους λόγους θεωρούμε ότι σε μια τοπική κοινωνία ο ρόλος των εκπαιδευτικών, των ΔΑΣΚΑΛΩΝ της ζωής και της γνώσης είναι αποφασιστικός. Τα προηγούμενα χρόνια βρεθήκαμε πολλές φορές δίπλα- δίπλα στις κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση του σχολείου και της δουλειάς μας. Στις συγχωνεύσεις, στο κλείσιμο των σχολικών μονάδων και τώρα στη νέα επίθεση που εξαπολύεται κάτω απ’ την κακόφημη αξιολόγηση- απόλυση.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι και την επόμενη περίοδο θα είμαστε και πάλι μαζί!