Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ -ΚΟΥΙΖ



Κουίζ για λύτες με «αδύνατη» μνήμη.
Ερώτηση 1η
Ποιος απ’ τους σημερινούς υποψήφιους , το 2010 δήλωνε:

….Το Ενωτικό Κίνημα και ο Δ. Πανταζόπουλος, συνιστά μια διαφορετική πρόταση που απεγκλωβίζει τους πολίτες από κομματικά όρια και εξαρτήσεις. Είναι μια πρόταση με πολιτική ταυτότητα, που εκφράζει τη διαφορετικότητα και έχει συνθετικό χαρακτήρα. Απορρίπτει τις μονοδιάστατες, κατευθυνόμενες και κατ’ εντολή κομματικές πρακτικές. Αντιδρά στον περιορισμό των κοινωνικοοικονομικών μας δυνατοτήτων.
Ρωτάμε τον εν λόγω υποψήφιο. Σήμερα αυτά δεν ισχύουν για το παραπάνω συνδυασμό και βρήκε στέγη αλλού;  Ή μήπως ανακάλυψε ότι η εντιμότητα η ανεξαρτησία από κομματικές δεσμεύσεις(!) σήμερα βρίσκονται αλλού;
Ερώτηση 2η
Ποιος απ’ τους σημερινούς υποψήφιους ανακάλυψε που βρίσκεται σήμερα η μεγάλη προοδευτική παράταξη (λέγε με νέο ΠΑΣΟΚ) και αποφάσισε να την υπηρετήσει όπως και παλιότερα.
 Και για να μην υπάρξει αμφισβήτηση για το τι υπηρέτησε αλλά και σε τι ελπίζει ας «βοηθήσουμε» για την αναγνώριση του, με δύο απ’ τις πολλές παλιότερες τοποθετήσεις του
1.       Υποθετικός διάλογος με τον ΓΑΠ.
…. Χρόνια πολλά και να μην ξεχνάς αυτό που έλεγε ο μακαρίτης ο πατέρας σου «…Είναι απόλυτη η αντίθεσή μας προς την αισιόδοξη φιλελεύθερη σκέψη π.χ. ότι το κράτος αποτελεί πάντοτε μια ουδέτερη οντότητα , η οποία εξυπηρετεί εξ ίσου όλους τους πολίτες . Όποιος πιστεύει αυτό , νομίζω ότι πρέπει να βγει από την πολιτική , όχι μόνο από το σοσιαλιστικό κίνημα. …… Ανδρέας Παπανδρέου Λόγος στην Αθήνα 19.1.1975!!
2.       …Οι Ευρωπαίοι δεν είναι κουτοί. Διαπιστώσανε το «έλλειμμα» ικανότητας της πολιτικής μας ηγεσίας και προκειμένου να εξασφαλίσουν την έγκριση του προγράμματος τους από τον λαό, μέσα από τις αναπόφευκτες εκλογές, οδήγησαν τα πράγματα στην «εσωτερική κρίση» της ολιγαρχίας του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να δημιουργηθούν συνθήκες ανακοπής της βαρύγδουπης κατάρρευσης του «Παπανδρεϊκού» μηχανισμού που φέρει τον άνευ ιδεολογικού περιεχομένου μανδύα ΠΑΣΟΚ.
Από την άλλη πλευρά, οι άλλοι , οι αντιμνημονιακοί , κατακερματισμένοι σε πλήθος ιδιοτελών μικροϊδεολογιών αδυνατούν να ενωθούν σε κάτι περισσότερο από το «όχι σε όλα». Δεν φαίνονται να ανησυχούν για την «σωτηρία» του έθνους ή μη μόνον για την σωτηρία των σχηματισμών τους. Μια επί πλέον, «έμμεση» και «ασυνείδητη» αλλά εξίσου αποτελεσματική στήριξη - διασφάλιση της επιτυχίας του εγχειρήματος.
Υπάρχει λύση?
Σήμερα βέβαια βρήκε την νέα «στέγη» που διασφαλίζει όλα αυτά που δεν τα έβλεπε πριν από λίγα μόλις χρόνια γράφοντας:  Η Ενότητα της Ηλιούπολης και της Προοδευτικής Παράταξης γίνεται πράξη από τον X
ΤΟ  ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ!
Καλή σας επιτυχία!